AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle Beykoz yerel basını ile Karlıtepe Mesire Alanı’nda bir araya geldi.

10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Beykoz Yerel basını ile bir araya gelen AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, yerel basının sorularını cevapladı.

Karlıtepe Mesire Alanı'nda gerçekleştirilen programa, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, Gençlik Kolları Başkanı Furkan Çeliker ve yöneticileri Ethem Çekiç, Murat Yumurtacı, Zafer Aslan, Yusuf Avşar ve Beykoz yerel basınından  Beykoz Gündem'den Yılmaz Gökgöz, Beykoz Ses'den Tayyar As, Özgün Haber'deni Sedat Dalar, Doğuş Haber'den Ozan Derviş, Beykoz Aktüel'den Mücahit Ak, Beykoz Olay'dan Eda Seskır, Beykoz Güncel'den Fatih Yılmaz, Beykoz Spor Haber'den Talip Ercan ve Dost Beykoz katıldı.

İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle basın mensuplarını tebrik ederek başladığı konuşmasında birbirinden önemli konularda açıklamalar yaptı. Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Dilmaç ne olursa olsun AK Parti çatışı altında Beykoz’da siyaset yapmaya her zaman devam edeceğini söyledi. İlçe Başkanı Dilmaç’ın yapmış olduğu açıklamaların bir kısmı şöyle;

Cumhurbaşkanımızın elinden ödül alan tek ilçeyiz

15 Nisan 2018’de göreve geldik. Yaklaşık 1,5 yıldır ilçe başkanlığı görevini yürütüyorum. Bu süreçte olumlu olumsuz birçok değerlendirmeler oldu. Yönetim Kurulu üyelerimiz için çoluk çocuk denildi. Ama o çoluk çocuk denilen teşkilatla ben 3 seçim geçirdim. Ve hepsinden de başarılı şekilde çıktık. AK Parti Genel Merkez gözünde İstanbul genelinde memnuniyet duyulan başarılı bir teşkilatız. Son dönemde yapmış olduğumuz üye çalışması ile Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden ödül alan tek AK Parti İlçe teşkilatız. Bunun haklı gururunu tüm kademelerimizle birlikte yaşıyoruz. Her hafta rutin aksatmadan Yönetim Kurulu toplantımızı yapıyoruz. Aynı şekilde 45 mahallenin 45’inde mahalle teşkilatlarımız da kendi içerisinde toplantılarını devam ettiriyor. Seçim süreci olsun yada olmasın görevlerimizi aksatmadan devam ettiriyoruz. Aynı şekilde kadın ve gençlik kolları da toplantılarını devam ettirmektedir.

Belediye başkanımızı bağrımıza bastık

Beykoz’da yaklaşık 9 ay seçim süreci yaşadık. Geçen yıl bu zamanlarda başlayan seçim süreci Haziran ayında son buldu. Beykoz halkı 4’üncü kez istikrardan yana oy kullanarak AK Parti Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın’ı seçti. Başkanımızın Zeytinburnu’nundan gelmesi, dışarıdan bir ismin aday gösterilmesi normal olarak çok eleştirildi. O dönem bu eleştirilere göğüs gererek başkanımızı Beykozlulara tanıtma görevi bize düştü. Teşkilatımızın tüm kademeleri belediye başkanımızı bağrına basarak ciddi bir çalışma ortaya koymuştur. Cumhurbaşkanımız da bu nedenle bize arıca teşekkür etmiştir. O gün seçimi kazanamazlar diyen birçok kişi hayal kırıklığı yaşadı. Alınan başarı da ilçe teşkilatımızın ortaya koyduğu üst düzey çalışmanın büyük etkisi vardır.

Atamalar istişare ile yapıldı

Belediye başkanı ve ekibinin dışarıdan geldiği yönünde kamuoyunda bir bakış var. Başkanımız artık iyi bir Beykozludur. Kendisi de her fırsatta bunu dile getiriyor. Her belediye başkanı kendi ekibini yanında getirmek ister. Bende olsam aynısını yapardım. Dışarıdan getirilen 3 kişidir. Bu atamalar da istişare ile yapıldı. O dönem hiç gündem olmadı ama giden arkadaşların kaç tanesi Beykoz’da oturuyordu. Birde bunu düşünmek lazım. Beykoz’da iyi bir siyasetçi iyi bir bürokrat maalesef yetiştiremiyoruz. Öne çıkan isimleri de zaman içerisinde bir şekilde yok ediyoruz.

Belediyenin 13 kişiyi işten atması söz konusu değildir

AK Parti Beykoz İlçe Başkanı olarak bu 13 işçi kardeşimiz ile bende görüştüm. Kamuoyunda konuşulduğu gibi belediyeden atılma diye bir şey söz konusu değildir. Beykoz Belediyesi’nin 6-7 senedir ilaçlama işlerini yapan Biopest diye taşeron bir firma var. Bu arkadaşlar da belediyenin değil bu taşeron firmanın çalışanlarıdır. Taşeron firma yaz dönemi bu arkadaşları işe alırken geçici olarak işe alındıklarını kendilerine söylemiştir. Kamuoyunda konuşulduğu gibi konunun Beykoz Belediyesi ile uzaktan yakından bir ilgisi yoktur. Maaş düşürme konusu da söylendiği gibi değildir. Aynı işi yapan personel içerisinde eşitsizlikler vardı. Belediyemiz bu tür işlerde görev yapan personelin maaş eşitsizliğini ortadan kaldırarak dengelemiştir... Sendika baskısı ile de ilgili tarafıma ulaşmış herhangi bir konu şuan yok…

Beykoz teşkilatında bir ilki gerçekleştirdik

İlçe başkanı olarak benim dönemimde bir ilk yapıldı. İlin kriterleri dışında partimizde uzun yollar hizmet ermiş olup dışarıda olan arkadaşlarımızı, kurulduğu günden günümüze kadar ilçe yönetimlerinde görev yapmış tüm arkadaşlarımızı, meclis üyeliği yapmış kim varsa ve son dönem belediye başkan aday adaylarından oluşan 400 kişilik bir delegasyon yaptık. Sandıkları kurarak 46 bin üyemizi mesajlarla oy kullanmaya davet ettik. Hamdolsun yüksek oranda ciddi bir katılım da oldu. Bir ilçe başkanı için bu handikaptır ama bunu Beykoz’da ilk defa biz başardık.

Gönlüm bir dönem daha devam etmekten yana ama..

Hanefi Dilmaç olarak siyaseti lider esaslı yapıyorum. Cumhurbaşkanımız eğer ki ‘oturduğun yer Baklacı Mahallesi, artık oranın mahalle başkanı olacaksın’ gider en iyi şekilde görevimizi yaparız. Bizim için görevi bırakacak, il yönetimine girecek yada milletvekili adayı olacak gibi şeyler söyleniyor. Her siyasetçinin olduğu gibi bizim de hedeflerimiz var tabiki. Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ederken de hedeflerim vardı ama olmadı. Büyüklerimiz bize ne söylerse dün olduğu gibi bugün de biz onu yaparız. AK Parti de ‘ben şunu istiyorum bana vereceksiniz’ diye bir şey yok. Gönlüm ilçe başkanlığı görevini bir dönem daha devam ettirmekten yana ama son karar tabiki delegasyonun ve değerli büyüklerimizindir. Ne olursa olsun ben AK Parti çatışı altında Beykoz’da siyaset yapmaya her zaman devam edeceğim.

O iki partide asla ve asla görev yapmam

Yeni siyasi oluşumlar var. Açık açık buradan ilan ediyorum. Bize bugün Genel Başkan Yardımcılığı görevi dahi teklif etseler gitmem. İktidar olsalar dahi konuşulan o iki partide asla ve asla görev yapmam. Biz bu süreçte orada pozisyon alanları kendi içimizde farklı değerlendiriyoruz. Çünkü bu yola birlikte çıktık. Partide aktif görev yapıp daha sonra bu davayı yarı yolda bırakanlar hakkında hiç olumlu düşünmüyorum.

Plan sürecini yakından takip ediyoruz

Beykoz’un imar planlarını ilçe başkanlığı olarak koymuş olduğumuz irade çerçevesinde takip ediyoruz. Her bölgenin kendine göre sorunları var. Buna göre da çalışmalar devam ediyor. Çavuşbaşı’nda mesela bayağı bir mesafe kaydedildi. Bölge 1. Derece SİT alanından çıkarılarak 3’üncü dereceye yani mevzuata uygun hale getirildi. Havza Mutlak Koruma içerisinde olan Çavuşbaşı Merkezi kontrolü kullanım bölgesi ilan edilerek tapu satışı ve planlarının yapımı ile ilgili pek sıkıntı kalmadı. Mevcut irade Beykoz geneli ile ilgili plan çalışmasını profesyonel planlama ofisleri ile birlikte yürütüyor. Bu da sürecin daha hızlı yürümesini sağlıyor.



Beykoz’da inşaat mafyası var!

Yapı Kayıt Belgesi öngörünüm gibi yerlerde şuan imar planlarından daha önemlidir. Geçmişte olduğu gibi bazı insanlar yapı kayıt belgesine başvuru yapmayın diyerek vatandaşı kaldırmıştır. Defalarca başvurularınızı yapın diye uyarmamıza rağmen fırsatı kaçıranlar bugün pişmanlık duyuyor. Bazıları da fırsattan istifade özellikle Yenimahalle ve Örnekköy gibi yerlerde gidip ormana kaçak bina yaptılar. Beykoz’da altından sopa göstererek iş yapan bir inşaat mafyası var. Bu kişiler beni de tehdit ettiler. Yenimahalle’de Çevre Bakanlığı yıkım yaparken bu arkadaşlar neredeydi? Bu kişilere inşaat yaptıranlar yıkımlardan sonra derhal savcılığa başvurmalıydı. Duyduğumuza göre bu ekipten iki kişi İstanbul’u terk etti. Bu işleri Beykoz’da bitirmemiz lazım. Gariban vatandaşımızı kandırmalarına artık müsaade etmememiz lazım.

Toplantı sonrası İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, basın mensuplarına 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü anısına Beykoz’un simgesi olan cam eşyası hediye etti. 

Editör: TE Bilisim