CHP'de yaşanan değişim süreci ve yeni siyasi oluşumun örgütlenme çalışmaları Beykoz siyasetini hareketlendirdi. Parti kulislerinde hem CHP Beykoz İlçe Başkanlığı hem de Yeni Parti'nin Beykoz İlçe Başkanlığı için birçok ismin konuşulduğu ifade ediliyor.
Edinilen kulis bilgilerine göre, Yeni Parti'nin Beykoz İlçe Başkanlığı için dört isim ön plana çıkıyor. Bunlar; CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, Beykoz Belediyesi eski Meclis Üyesi Temel Karadeniz ve Gülay Demirel.
Öte yandan CHP cephesinde de olası bir ilçe başkanlığı değişimi ihtimali üzerinden çeşitli isimler konuşulmaya başlandı. Kulislerde eski Beykoz Belediyesi Meclis Üyesi Cemal Sataloğlu, Harita Kadastro Mühendisi Hakan Bekar ve KAS-DER eski Genel Başkanı Remzi Şen isimlerinin öne çıktığı ifade ediliyor. Eski İlçe Başkanı Mahir Taştan'da başka bir isim olması için uğraş verdiği konuşuluyor.
Parti tabanında, örgütü yeniden toparlayabilecek, vatandaş ve örgüt arasındaki koordinasyonu güçlendirecek ve yaklaşan siyasi sürece hazırlanabilecek bir ismin tercih edilmesi gerektiği yönünde görüşlerin dile getirildiği belirtiliyor.
Hem CHP hem de Yeni Parti cephesinde gözler, önümüzdeki günlerde yapılması beklenen örgüt değerlendirmelerine çevrilmiş durumda. Ancak şu ana kadar ne CHP Genel Merkezi'nden ne de Yeni Parti yönetiminden Beykoz ilçe başkanlıklarına ilişkin resmi bir görevlendirme veya atama açıklaması yapılmadı.




