Beykoz’da geçtiğimiz günlerde etkili olan yoğun yağışların ardından zarar gören haneler için başlatılan destek çalışmaları devam ediyor. İlçenin farklı mahallelerinde yürütülen temizlik, su tahliyesi ve hasar tespit çalışmalarının ardından, evleri zarar gören vatandaşların yeniden normal yaşamlarına dönebilmeleri için sosyal yardımlar devreye alındı.

Beykoz Belediye Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel’in koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda, zarar gören evler ziyaret edilerek ailelerin ihtiyaçları yerinde belirleniyor. Tespitlerin ardından ihtiyaç duyulan ev eşyaları ve temel yaşam malzemeleri vatandaşlara ulaştırılıyor.

Mobilya, giyim ve beyaz eşya desteği

Yağış nedeniyle evlerinde zarar meydana gelen ailelere baza, yatak, kanepe ve koltuk takımları teslim edildi. Kadın, erkek ve çocuklara yönelik giyim ürünleri ile battaniye desteği de sağlandı.

Giyim yardımlarında, Beykoz Belediyesi tarafından Eylül 2026’da hizmete açılan Beykoz İyilik Çarşısı da devreye alındı. Ayrıca evlerinde tadilat ihtiyacı bulunan vatandaşlara boya desteği verilirken, beyaz eşya ihtiyaçlarının karşılanması için de teslimat süreci başlatıldı.

MHP Beykoz, Gazi ve Şehit Yakınlarıyla Buluştu
MHP Beykoz, Gazi ve Şehit Yakınlarıyla Buluştu
İçeriği Görüntüle

Gürzel çalışmaları sahada takip ediyor

Beykoz Belediye Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel, yağıştan etkilenen mahallelerdeki çalışmaları yakından takip ediyor. Zarar gören haneleri ziyaret ederek vatandaşlarla görüşen Gürzel, ihtiyaçların doğrudan belirlenmesi ve yardımların ailelere ulaştırılması için süreci yerinde koordine ediyor.

Gürzel, yürütülen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, dayanışma vurgusu yaparak şu ifadeleri kullandı: “Dayanışmayla her zorluğu birlikte aşıyoruz. Beykoz’umuzda yaşanan yoğun yağışın ilk anından itibaren komşularımızın yanındaydık. Bugün de yaraları el birliğiyle sarmaya devam ediyoruz. Temizlik ve tahliye çalışmalarımızın ardından zarar gören evlere boya, mobilya, giyim ve battaniye desteği ulaştırdık. Valiliğimiz ve AFAD tarafından sağlanan nakdi yardımların yanı sıra beyaz eşya desteğini de ailelerimize ulaştırmaya başlıyoruz. Komşularımız evlerinde yeniden huzurla oturana kadar yanlarında olmaya devam edeceğiz.”

Destek çalışmaları sürecek

Beykoz Belediyesi, yağıştan etkilenen ailelerin ihtiyaçlarının karşılanması ve zarar gören evlerin yeniden yaşanabilir hale getirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Belediye, son ailenin ihtiyaçları karşılanana kadar dayanışma ve sosyal destek çalışmalarının devam edeceğini bildirdi.