Beykoz Spor Kulübü Başkanı ve Beykoz Spor Kulübü 1908 A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Aksu, kulüplerin hisse devirleri ve yönetim sürecine ilişkin kamuoyuna açıklama yaptı. Aksu, imzalanan protokollere rağmen resmî hisse devirlerinin henüz tamamlanmadığını belirtti.
Son günlerde Beykoz Spor Kulübü 1908 A.Ş. ve Beykoz Anadolu Spor Kulübü’nde hisse ve başkanlık devirlerinin tamamlandığı yönünde yapılan açıklamalar üzerine Beykoz Spor camiasının önemli isimlerinden Zeki Aksu, mevcut duruma ilişkin açıklamada bulundu.
Zeki Aksu, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla yaptığı açıklamada, Sayın Faysal Topal ile 28 Temmuz 2026 tarihinde Beykoz Anadolu Spor Kulübü’ndeki yüzde 100 hissesinin ve Beykoz Spor Kulübü 1908 A.Ş.’deki yüzde 45 hissenin devrine ilişkin bir protokol imzalandığını ifade etti.
Ancak protokolün imzalanmasının, resmî hisse devrinin gerçekleştiği anlamına gelmediğini vurgulayan Aksu, devirlerin protokolde belirtilen mali ve hukuki yükümlülüklerin yerine getirilmesine ve gerekli resmî işlemlerin tamamlanmasına bağlı olduğunu belirtti.
“Her iki hisse devri de henüz resmî olarak tamamlanmadı”
Açıklamada, her iki hisse devrinin de henüz resmî olarak tamamlanmadığı belirtilerek, mevcut planlamaya göre devir süreçlerinin 2027 yılı içerisinde sonuçlandırılmasının öngörüldüğü kaydedildi.
Zeki Aksu, Beykoz Anadolu Spor Kulübü’ne ilişkin sportif ve idari sorumluluğun bu süreçte Faysal Topal tarafından yürütüldüğünü ifade etti.
Beykoz Spor Kulübü Başkanlığı ile Beykoz Spor Kulübü 1908 A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinin ise hisse devirleri tamamlanıncaya kadar devam ettiğini belirten Aksu, kulübün yönetiminin şirket hisselerinden bağımsız olarak kulüp tüzüğü ve üyelerin iradesi doğrultusunda yapılacak seçimlerle belirlendiğinin altını çizdi.
Yeni sezon öncesi birlik çağrısı
Açıklamasının polemik amacı taşımadığını ifade eden Zeki Aksu, mevcut resmî durumun kamuoyuyla şeffaf bir şekilde paylaşılmak istendiğini belirtti.
Yeni sezon öncesinde birlik ve beraberlik çağrısı yapan Aksu, İstanbul Sinopspor karşılaşmasıyla başlayacak sezon öncesinde tüm tartışmaların geride bırakılması gerektiğini ifade ederek Beykoz Spor camiasının ortak değerleri etrafında kenetlenmesi gerektiğini söyledi.
Aksu, yönetim, futbolcular, teknik ekip ve taraftarlarla birlikte kulübü hak ettiği yerlere taşıyacaklarına inandığını belirterek yeni sezonun Beykoz Spor camiasına hayırlı olmasını diledi.





