Takriben 50 yılı aşkın bir süredir Beykoz Elmalı, Ortaçeşme ve İstanbul'un birçok bölgesinde fırıncılığı başarılı bir şekilde ifa eden Çayır Fırın, tam 10 yıldır Beykoz’da ; 50 yıldır Türkiye’nin çeşitli yerlerinde faaliyet gösteriyor. Çayır Fırın’ı 50 yıldır ayakta tutan asıl unsur, fırıncılığın ahlakını doğru bir şekilde yerine getiriyor olmasından kaynaklanıyor. Temizliğin, fırıncılık için en önemli düstur olduğunu iddia eden Hamza Koçal; çalışanlarını minimum 2 hafta süreyle hijyen testine tabi tutuyor. Kariyerindeki basamakları ömürlük bir şekilde inşa eden Çayır Fırın’ın genç ve vizyoner yöneticisi Hamza Koçal, tam anlamıyla gerçek fedakarlardan. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin İnşaat Mühendisliği programından mezun olan Koçal, 7 yıl boyunca mühendislik yapıp almış olduğu radikal bir karar neticesinde fırın sektörüne yönelişiyle ilgili kendisine neden fırıncılık sektörüne yöneldiği sorulunca “baba mesleği işte” demekle yetiniyor.

MURAT AYDIN BAĞIŞTA BULUNDU

Hamza Koçal'ı ve Çayır Fırın’ı bölgede parmakla gösterilir hale getiren bir başka faktör ise, Askıda Ekmek adlı sosyal sorumluluk projesini yıllar yılı sürdürüyor olmasından kaynaklanıyor. Askıda Ekmek Projesi aracılığıyla insanlar; ihtiyacı ve isteği doğrultusunda ekmek alabiliyor. Yardımın ne büyüğü olur ne de küçüğü olur fikri ile hareket eden Koçal, “Bazen ekmek bağışı alamadığımız da oluyor. Yani asıl amaç bir ya da iki ekmek bağışlamakta değil. Örneğin, müşterilerimizin birçoğu 3 ekmek aldıysa bunun 50 kuruşunu Askıda Ekmek adlı sadaka kutusuna bağışlıyor. Gün sonunda sadaka kutusunu açıp toplanılan meblağ ile bağışlanan ekmek rakamlarında değişiklik yapıyoruz” şeklinde konuştu. Murat Aydın’ın da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde ocağını ziyaret ettiğini belirten Koçal, “31 Mart Seçimleri için Murat Aydın’da bir ziyarette bulunmuştu. Dijital Askıda Ekmek tabelasını görünce çok şaşırdı. Çok hoşuna gitti ve hatta ekmek bağışında bile bulundu.” dedi.

RAKAMSAL AÇIDAN BEYKOZ’DA EN İYİSİYİZ

Askıda Ekmek adlı sosyal sorumluluk projesi hakkında detay veren Koçal, “Standart müşterilerimizden bazıları tek seferde 10 ve üzeri ekmek bağışında bulunabiliyor. Gün sonunda sadaka kutusu ve dijital ekrana yüklenen ekmek adetlerinin 60’a dahi çıktığı oluyor. Bu açıdan Beykoz’un en iyisi olduğumuzu iddia edebilirim. Bazı müşterilerimiz Askıda Ekmek göstergesinin 10’dan az olduğunu görünce tek seferde 10 ekmek bağışında bulunuyor. Askıda Ekmek adlı sadaka kutusu da var. İsteyen ekmek parası vermek yerine oraya bağışta bulunuyor” dedi.

18 ÇEŞİT EKMEK BULUNUYOR

Trabzon usulü ekşi mayalı ekmek, Trabzon usulü odun ekmek ve balina ekmeği gibi 18 farklı ekmek çeşidinin üretimi yapılıyor. Bunun yanı sıra; günlük taze kuru pasta, yaş pasta gibi çeşitler de eş zamanlı olarak satışa sunuluyor.

Haber: Ramazan Dengiz

Editör: TE Bilisim