CHP Beykoz Gençlik Kolları Kongresinin 2 Şubat Pazar günü yapılacak olmasından sonra adaylar netleşmeye başladı.

Geçtiğimiz hafta mevcut CHP Beykoz İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ozan Yılmaz'ın adaylığını açıklaması sonrası, son olarakta Emre Göç adaylığını açıkladı.

CHP Beykoz İlçe Başkanlığı'nda adaylık açıklamasında Bulunan Göç, "Cumhuriyet Halk Partisi kongreleri, siyasi kavgaların değil, demokrasi şölenlerinin yaşandığı kongrelerdir. Bizler bunun bir bayrak yarışı olduğunun farkındayız.” dedi.

Göç konuşmasına şu şekilde devam etti.

"Öncelikle 2 gün önce meydana gelen doğal afet nedeniyle hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza allahtan rahmet yaralı vatandaşlarımıza aciş şifalar diliyorum. depremin değil ihmalim öldürdüğünü bir kez daha görmüş olduk.

Sizleri milli mücadeleyi örgütleyen müdafa-i hukukçular adına, ulusal mücadeleyi veren kuvayi milliyeciler adına, cumhuriyet devrimlerini kuran ve yaşatan, Atatürkçü altı oka yürekten bağlı gençler adına selamlıyorum. 

Beykoz’un yürekli insanları sesimize ses katmaya, umudumuza umut olmaya, davamıza omuz vermeye hoş geldiniz.

Değerli dostlar, bilindiği üzere 2 şubatta gençlik kolları kongremiz gerçekleştireceğiz.

Cumhuriyet halk partisi kongreleri, siyasi kavgaların değil, demokrasi şölenlerinin yaşandığı kongrelerdir. Bizler bunun bir bayrak yarışı olduğunun farkındayız. 

Cumhuriyet Halk Partili gençler olarak bizler, sokakta, mücadelede ve emekte birleştik. Hiç bir kuvvet bizleri bölemez, bölmeye cesaret edemez. Bizler kendi hür irademiz ile, kendi inandığımız ve bildiğimiz doğrularla, omuz omuza hareket edeceğiz. Bu yol ATATÜRK’ün devrim yolu, Cumhuriyet Halk Partisinin altı okudur. 

Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi gençliğine, kimseyi dışlamayan, ayırmayan ve hizipçilik yapmayan bir anlayış getireceğiz. Herkese eşit mesafede olup, sadece Cumhuriyet Halk Partisi için çalışacağız. 

Sadece bayrak ve pankart asan bir gençlik değil, fikir üreten, siyaset yapan ve sözü olan bir gençlik olacağız.

420 km yolu 25 günde yürüyen genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun hak, hukuk ve adalet mücadelesini sürdürmek için adayız. 

Haramilerin İstanbul’daki saltanatını yıkan ve Türkiye’nin birleştirici gücü olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun Beykoz’daki yansıması olmak için adayız.

İstanbul bize dar hedefimiz iktidar diyerek yolan çıkan İl Başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu’nun  örgütlü mücadelesini Beykoz’a yaymak ve tüm Türkiye’ye örnek bir örgüt olmak için adayız.

Biz gençlerin sorunları toplumun sorunlarından bağımsız değildir. Sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasi sorunlar gençliği yıpratmakta ve beklentilerini azaltmaktadır. Öte yandan, toplumdaki demokratikleşme sürecinin yavaşlığı bizleri rahatsız etmektedir. Bizler otoriter toplum yapısını değil daha demokratik olan özgürlükçü bir yönetim istemekteyiz. Bunun için toplumun tüm kesimlerinden gençlerin dahil olduğu, demokrasi sevdalısı, Atatürk’ün devrimlerinin ışığında hareket eden bütün genç yoldaşlarımızla birlikte yürüyeceğiz. Biz bu mücadelede tek başımıza başarıya ulaşamayacağımızı biliyoruz. Bu yüzden bütün yoldaşlarımızı bizimle birlikte bu mücadeleye ortak olmaya çağırıyoruz.

Tüm samimiyetimizle şunu söyleyebiliriz ki, bu mücadele olabildiğince güçlü olmayı gerektirmektedir. Bu mücadele cumhuriyeti ayakta tutma ve Atatürk’ün inkılaplarını sürdürebilme mücadelesidir. Bu nedenle, bu seçimin sonunda bizim için kazanan ya da kaybeden yoktur. Kazanan Cumhuriyet Halk Partisidir, kazanan Beykoz’dur, kazanan gençliğin ilelebet sahip çıkacağı devrimlerdir.

Mücadelemiz, genç işsizliğin son bulması için olacaktır. Mücadelemiz, uyuşturucu batağına bir gencimizi daha kaybetmemek için olacaktır.

Mücadelemiz, yoldaşlarımızın hayallerini sürdürebilmeleri için olacaktır.

Adaylığım bir bütünün parçasıdır. Bizler sadece gençlik kollarının kademelerine değil, Cumhuriyet Halk Partisini  genelde iktidar yapmaya, Beykoz da gençlerin sorunlarına yenilikçi çözümler getirmeye ve Beykoz’da farkındalık yaratmaya adayız. Bizler bu ülkede gençlerin daha fazla söz sahibi olması gerektiğinin bilincindeyiz. Partimizde ve ülkemizde genç temsilcilerimizi arttırmak için bütün gücümüzle mücadele edeceğiz. 

Cumhuriyet Halk Partisi hiçbir yapının ve şahsın partisi değil, İnönülerin, Namık Kemallerin, Tevfik Fikretlerin, Ecevitlerin, Ali İsmaillerin, Abdocanların partisidir. Bu parti ekmek ve emek mücadelesi verenlerin partisidir. Bu parti Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda ilerleyenlerin partisidir.

Emanetlerine sonuna kadar sahip çıkacağız.

Bizler bu yola yüreğimizi koyuyoruz.  Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘’Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar’’ Bizlerde bu anlayışla hedefe varıncaya kadar durmayacağız.

2 Şubat’ta yapılacak gençlik kolları kongresinde bizimde bir sözümüz var diyeceğiz ve emin olun ki bu sefer, bu söz hepinizin kulaklarında yankılanacak.

Bu yarışta aday olacak bütün arkadaşlarıma başarılar dilerim.
Adil ve umut dolu bir yarış olacağına inancım sonsuzdur." ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim