İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 8. Seçim Döneminin 2. Toplantısını Saraçhane Belediye Sarayı’nda gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında yapılan toplantıda İhtisas Komisyonları ile yerel yönetim birliklerine üye seçimi yapıldı.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Plan Bütçe Komisyonu, Ulaşım ve Trafik Komisyonu, Hukuk Komisyonu, AB ve Dış İlişkiler Komisyonu, Engelliler Komisyonu ile Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nun da aralarında bulunduğu 23 ihtisas komisyonuna 8'er üye seçimi yapıldı. Üyelerin 5’i AK Partili, 3’ü CHP’li meclis üyelerinden seçildi.

Toplantıda İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği, Marmara Belediyeler Birliği, Tarihi Kentler Birliği, Sağlıklı Kentler Birliği ile Türk Dünyası Belediyeler Birliği’ne de iki asil, iki yedek üye seçimi de yapıldı.

Komisyon seçimlerinde Beykoz AK Parti'den 4 isim komisyonlara girerken, CHP'den ise 1 isim komisyonlara girdi. CHP'li Cemal Sataloğlu ise üye seçimleri 9'dan 8'e düşürülünce Bütçe Planlama Komisyonundan ayrılmak zorunda kaldı.

İBB'de 5 Beykozlu Komisyonda Yer Aldı

(AK PARTİ)

Adem Sefer - Türk Belediyeler Birliği

Gaye Zayıf - Sosyal Hizmetler Komisyonu

Manolya Demirören Tekin - İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği

Sadullah Kabahasanoğlu - Çevre ve Enerji Komisyonu

(CHP)

Gülay Demirel - Sağlık Komisyonu

Editör: TE Bilisim