Karar gazetesinden Ahmet Taşgetiren ve Yıldıray Oğur’a konuşan Ali Babacan, gündeme ve kuracakları yeni partiye ilişkin soruları yanıtladı. Babacan, kurucusu olduğu ve 14 yıl MKYK üyeliği yaptığı AKP’den istifası sonrası ilk defa açıklamalarda bulunurken, “Adaleti tesis etmek, işi ehline vermek, kararları istişareyle almak, kurumların itibarını korumak, şeffaf olmak ve en önemlisi önce insan diyebilmek. Bunlar çok önemli ilkelerdi. Türkiye niye bu durumda diye baktığımızda da bu ilkelerden ve değerlerden uygulamada uzaklaşılmış olması bu sorunların ana kaynağı maalesef” dedi.

Babacan, AKP’den ihracı istenen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla birlikte hareket edip etmeyeceklerine ilişkin soruya, “Siyasetteki önceliklerimiz, izlediğimiz yöntem ve üslup oldukça farklı” yanıtını verirken, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilişkili düşüncelerini ise, “Referandum kampanyasında aktif görev almam istendi. Ben reddettim. Artısıyla eksisiyle değerlendirildiğinde, Türkiye için faydasından çok zararı olacağına inandım” şeklinde açıkladı.

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik duruma da değinen Babacan, “Türkiye’nin aşamayacağı hiçbir sorun yok. Hele ekonomi en kolay kısmı. İki kere iki dörttür diyebildikten sonra, rasyonalite olduktan sonra çok kolay toparlanır. Ama diğer alanların üzerine çok yoğunlaşmamız gerekiyor. Toplumsal hasarı tamir etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Babacan'ın Beykoz ilçe başkanı kim olacak ?

Ali Babacan'nın yeni partiyi 2020'ye gelmeden kuracağız demesinden sonra Beykoz ilçe başkanı kim olacak soruları da sorulmaya başlandı. AK Parti'nin İstanbul ve Ankara gibi iki önemli Büyükşehir Belediyesini kaybetmesi sonrasında yeni partinin kurulmasını bekleyen sayısı her geçen gün daha da fazla artmaya başladı.

Beykoz'da yeni kurulacak partinin ilçe başkanı olabilmek için bazı isimlerin Ali Babacan ile randevu talep ettikleri, fakat görüşme taleplerine karşılık bulamadıkları öğrenildi. Babacan'nın ve ekibinin ilçe başkanı belirleme kriterlerinde; "ismi yolsuzluğa bulaşmamış, kariyer sahibi, iyi bir teşkilatçı, arkasında kitleleri olan ve partiyi kurarken 5 bin üye getirme" şartlarını karşılayacak biri olacağı da öğrenildi.

Babacan'ın ekibi, Beykoz'da bu kriterlere uyacak ilçe başkanı olarak düşündükleri kişinin Çavuşbaşı Mahallesi'nde ikametgah ettiği ve Avukatlık mesleğini icra ettiği konuşulmakta.

Davutoğlu'nun ilçe başkanı kim olacak ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AKP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), yeni parti kuracağı uzun süredir konuşulan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu , eski İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci ve 3 eski milletvekilini 2 Eylül’deki toplantısında “kesin ihraç” istemiyle Merkez Disiplin Kurulu’na (MDK) sevk etti.

Dauvtoğlu'nun Ali Babacan ile birlikte bir parti kuracağı konuşuluyorken, Babacan'nın "Davutoğlu'nun fikirlerine saygımız var ama aynı düşünceleri paylaşmıyoruz" demesi sonrasında birlikte hareket etmeyeceklerine kesin gözüyle bakıldı. Babacan'ın bu söyleminden sonra Davutoğlu'nun da yeni bir parti kuracağı kulislerde konuşulmaya başlandı. Davutoğlu'nun yeni kuracağo partinin teşkilatlanma işlerini de Dr. Selim Temurci'nin bizzat yürüttüğü de herkes tarafından biliniyor.

Geçtiğimiz günlerde Temurci ile bir araya gelen Beykoz Belediyesi eski Başkan Yardımcısı, Saadet Partisi Beykoz Belediye Başkan Adayı Muharrem Kaşıtoğlu'nun bu yeni kurulacak oluşumda ilçe başkanlığı görevini üstleneceği konuşulmakta.

Yeni kurulacak partiler Beykoz'da nasıl yol izleyecek ?

Davutoğlu'nun ve Babacan'nın Beykoz ekibi, AK Parti'ye küskün olanların ve eskiden Anavatan Partisi'nde siyaset yapanların peşine düştü. Aynı zamanda CHP'de siyaset yapıp daha sonra ayrılan / ayrılmak zorunda bırakılanların ve iş adamlarının, STK temsilcilerinin de bu yeni oluşumlarda olması için ikna edilmesi bekleniliyor.

Editör: TE Bilisim