Beykoz Çayır Festivali'nin ilk gününde "Serebral Palsi" hastalığına dikkat çekerek başladı. Serebral Palsi hastalığına yakalanmış çocuklar ve onların ailelerinin protokolde yer aldığı programa, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, AK Parti İstanbul Millet Vekili Müşerref Pervin Tuba Durgut,AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, MHP Beykoz İlçe Başkanı Oğuzhan Karaman, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Manolya Demirören, meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve 30 bine yakın Beykozlu vatandaş katıldı.

Beykoz Çayır Festivali'nin açılış konuşmasını Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın yaptı.

Aydın konuşmasına, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen yöre dernek başkanlarına, siyasi parti ilçe başkanlarına, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Manolya Demirören'e ve Sosyal Yardım İşler Müdürü Anıl Çınar'a teşekkür etti.

Serebral Palsi hastalığının önemine vurgu yapan Başkan Aydın, "Serebral Pelsi rahatsızlığa yakalanmış olan vatandaşlarımıza, onların ailelerine dikkat çekmek istiyoruz. Hayatın bu tarafıda var. O anneler ve babalar, elleri öpülesi anneler... Dünyada cennetlik insanlar görmek istiyorsanız işte bu anne ve babalardır. Beykoz Belediyesi olarak, nasıl adım atabiliriz, ne yapabiliriz onunla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Süreç içerisinde hastalarımızın, ailelerimizin yaşamını kolaylaştıracak gayreti içerisinde olacağız.

Bu ülkenin farklı farklı kentlerinden İstanbul'a geldik, Beykoz'a geldik. Önce komşum, sonra akrabam ve bu ülkenin birliğine, dirliğine katkı verdik. İstanbul, Türkiye'nin adeta çimentosu gibidir. Ay yıldızlı bayrağımızın geleceğine katkı verdik. Geldiğimiz coğrafyanın alt kültürlerin unutulmaması, ata yurtlarının hatırlanması ve oradaki zenginliklerin Beykozumuz aracılığı ile İstanbul'a ve tüm Türkiye'ye yayılması için bu etkinlik önemli bir fonksiyon icra edecektir. Bu yönüyle bu etkinlik aynı zamanda kardeşliğimizin, birlik ve beraberliğimizin daha da güçlenmesine katkı verecektir. 3 siyasi partimizin ilçe başkanı da burada. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Murat Aydın'ın yaptığı konuşma sonrası Beykoz'da bulunan 19 yöre derneği başkanını, siyasi partilerin ilçe Başkanlarını ve Serebral Palsi hastalığına yakalanmış çocukları ve onların ailelerini sahneye davet ederek, hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Yöresel derneklerin karma folklör gösterileriyle başlayan festival, sevilen şarkıları ile Tarihi Beykoz Çayırı'nda sahne alan Musta Ceceli hayranlarına keyifli anlar yaşattı. 30 bin civarında vatandaşın katıldığı konserde ünlü sanatçı Mustafa Ceceli de Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, kendisini sevenleriyle buluşturduğu ve böyle önemli bir sosyal sorumluluk projesinin içerisinde yer verdiği için teşekkür etti.

2 saat sahnede kalan Ceceli, 'Gül rengi', 'Simsiyah, Mühür, Yaz Bunu Bir Kenara, 'Kıymetlim, Sultanım, Maşallah, İllede Aşk ve 'Şeker' gibi sevilen şarkılarını seslendirdi. 

Editör: TE Bilisim