Bu sene Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü alan İnanoğlu’nu Beykoz Kavacık’ta bulunan ''TÜRVAK'' Türker İnanoğlu Sinema Vakfı-ERLER Film Stüdyosu’nda ziyaret eden Başkan Murat Aydın,  Beykoz’da sanat, Türk sineması ve diziler üzerine karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Başkan Murat Aydın: “Türk sinema tarihimizin hafızası Türker İnanoğlu’yla Beykoz’u Konuştuk”

Başkan Murat Aydın: “Türk sinema tarihimizin hafızası, kıymetli ustası Türker İnanoğlu’yla bir araya geldik.  Hafızalarımıza kazınan filmlerinden konuşarak keyifli bir sohbet ettik. Kendisi de bir Beykozlu olan değerli büyüğümüzle, Beykoz’da geçmiş ve şimdiki yaşam üzerine sohbet ettik. Kendisine bizleri ağırladığı için teşekkür ediyorum.” Dedi.

Türker İnanoğlu: “Beykoz’u Çok Seviyorum”

Türker İnanoğlu yapılan ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Başkan Murat Aydın’a teşekkür etti. İnanoğlu, ayrıca Beykoz’u çok sevdiğini söyledi.

Bir röportajında henüz on günlük bebekken Beykoz'a taşındığını ifade eden Türker İnanoğlu Beykoz ile ilgili düşüncelerini şu şekilde aktarmıştı: “Annem Safranboluluydu. Doğumum yaklaşınca Safranbolu'ya gidiyor. Ama ben yedi aylık doğunca on günlükken İstanbul'a geliyorum. Kanlıca'ya taşınıyoruz. Bütün hayatım çoluk çocuğumla birlikte burada geçti. Aynı evde oturuyorum. 80 yıldır Kanlıca'da ikamet ediyorum. Beykoz’u çok seviyorum. Kimse sevmediği yerde durmaz.”

Editör: TE Bilisim