Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine bağlı Görentaş Köyü’nün dayanışma geleneği, Beykoz’da kurulan gönül sofrasında bir kez daha hayat buldu. Görentaş Köyü Derneği tarafından İncirköy’deki dernek merkezinde düzenlenen geleneksel iftar programı, yaklaşık 600 davetlinin katılımıyla büyük bir birlik buluşmasına dönüştü.
Başkanlığını Beykoz’un sivil toplum gönüllülerinden Erol Yılmaz’ın yaptığı derneğin organizasyonu, her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi gördü. Program, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı ve Öğümce Mahallesi Muhtarı Cengizhan Turaman’ın sponsorluğunda gerçekleştirildi.
İftar davetine; Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Altun, Milliyetçi Hareket Partisi Beykoz İlçe Başkanı Emre Çömlekçi, Anahtar Parti Beykoz İlçe Başkanı Onur Kaya, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda Görentaşlı vatandaş katıldı.
Dernek yönetim kurulu üyeleriyle birlikte misafirlerini kapıda karşılayan Başkan Erol Yılmaz, gece boyunca davetlilerle yakından ilgilendi.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Yılmaz, Görentaşlıların sadece aynı köyden gelen insanlar değil; aynı kültürü, aynı hatıraları ve aynı gönül bağını taşıyan büyük bir aile olduğunu vurguladı.
Yılmaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Bizler sadece bir köyün insanları değiliz; aynı geçmişi paylaşan, aynı sofranın bereketine inanmış, dayanışmayı hayat biçimi haline getirmiş büyük bir aileyiz. Bugün burada kurduğumuz bu sofralar sadece oruç açmak için değil; gönüllerimizi birleştirmek, memleket bağlarımızı diri tutmak ve gelecek nesillere bu birlik ruhunu aktarmak içindir. Her yıl artan katılım, Görentaşlıların birbirine olan bağlılığının en güçlü göstergesidir.”
Birlik ve vefa duygusuna dikkat çeken Yılmaz, iftar organizasyonuna destek veren Cengizhan Turaman’a da özel olarak teşekkür ederek şunları söyledi:
“Bugün aramızda olamasa da gönlü bizimle olan kıymetli muhtarımız Cengizhan Turaman’a hem destekleri hem de bu anlamlı sofranın kurulmasına vesile olduğu için teşekkür ediyor, kendisine acil şifalar diliyoruz. Bu sofralar, dayanışmanın en güzel örneğidir. Görentaşlılar olarak nerede yaşarsak yaşayalım, kalbimiz aynı köyde atıyor. Bu birlik ruhunu yaşatmaya, hemşehrilik bağlarımızı güçlendirmeye devam edeceğiz.”
Programda söz alan MHP İlçe Başkanı Emre Çömlekçi ile Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Altun da katılımcıları selamlayarak organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
Ezanın okunmasının ardından aynı sofrada açılan oruçlar, Görentaşlı hemşehrilerin samimi sohbetleri ve hasret giderdiği sıcak bir atmosferle sona erdi.











