Beykoz'un kıymetli kamu kuruluşu olan Beykoz Anadolu Lisesi, ilk kez Beykoz Gündem Gazetesi'nin yaratmış olduğu kamuoyu ile, boşaltılacağı yönündeki haberler teyit edilmişti. Uzun yıllar boyunca Butik Konfeksiyon adlı özel kuruluşla davalı olan Beykoz Anadolu Lisesi, geçtiğimiz günlerde Yargıtay'ın vermiş olduğu karar neticesi ile binanın boşaltılıp ilgili kuruma tahsis edilmesi kararlaştırılmıştı

BAL neden Butik Konfeksiyon ile Mahkemelik Oldu?

O zamanki adıyla Çavuşbaşı Çok Programlı Lise'si (2004) olan kamu kuruluşu bünyesinde mesleki tekstil eğitimi bölümü bulundurduğu gerekçesi ile, yerinde eğitim verme maksadıyla bahsi geçen özel firmaya birinci katını tahsis ediyor. Butik Konfeksiyon'un yetkililerinin bildirdiğine göre kira sözleşmesi yıl üzerinden yapılırken, okul yönetiminin beyanatına göre kira sözleşmesi ay takvimi baz alınarak yapılıyor. Olayın neticesinde sözleşmelerine 3 ay kala okul yetkililerinin kararı doğrultusunda binayı boşaltma gereksinimi duyan Butik Konfeksiyon, olayın peşini bırakmayıp okul yönetimi ile uzun yıllar boyunca mahkemelik oluyor.

Kararı Yargıtay'a Kadar Taşıdılar

Asliye ve İstinaf Mahkemeleri'nden (Bölge Mahkemesi) sırasıyla olumsuz kararların çıkmasının ardından, davayı bir üst merciye taşıyan Butik Konfeksiyon, davayı yargıtaya taşıyıp, bahsi geçen kamu kuruluşunun birinci katını ilgili özel firmaya devredilmesi yönündeki kararı onadı. Temyiz sürecinde başarılı olan firma, güncel döviz kuru hesabı ile 4.5 milyon türk lirası alacaklı konuma geçti.

Araç-Gereçleri Öğrencilere Taşıttılar

Olayla yakından uzağa bağlantısı olmayan öğrenciler dersliklerinden uzaklaştırılması yetmezmiş gibi bir de tahliye edilen binanın araç gereçlerini nakliye ekiplerince birlikte taşıdılar. 2004 yılında Çavuşbaşı Çok Programlı Lisesi'nin okul müdürünün imzalamış olduğu kira kontratı yüzünden, davanın temyiz süreci ile herhangi bir bağı olmayan Beykoz Anadolu Lisesi öğrencileri, bina tahliye edilirken okula ruhsatlı araç gereçleri nakliye ekiplerince birlikte taşıdı.

Editör: TE Bilisim