Beykoz Kaymakamlığı, Karadeniz’e kıyısı bulunan sahil, plaj ve koylarda etkili olan yüksek dalga ve olumsuz deniz koşulları nedeniyle denize girmeyi 5 gün süreyle yasakladı.
Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların can güvenliğinin korunması amacıyla 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu kapsamında tedbir kararı alındığı belirtildi. Yasak, Beykoz ilçe sınırları içerisinde bulunan Karadeniz kıyısındaki tüm sahil, plaj ve koyları kapsıyor.
Beykoz'da Denize Girme Yasağı Hangi Tarihlerde Geçerli?
Beykoz Kaymakamlığı'nın aldığı karar doğrultusunda denize girme yasağı şu tarihler arasında uygulanacak:
- 23 Temmuz 2026 Perşembe
- 24 Temmuz 2026 Cuma
- 25 Temmuz 2026 Cumartesi
- 26 Temmuz 2026 Pazar
- 27 Temmuz 2026 Pazartesi
Yetkililer, özellikle Karadeniz kıyılarında dalga boyunun yükselmesi ve rip akıntısı riskinin artması nedeniyle vatandaşların belirtilen tarihler boyunca denize girmemelerini istedi.
Kaymakamlıktan Vatandaşlara Uyarı
Beykoz Kaymakamlığı'nın resmi açıklamasında, vatandaşların can güvenliği için alınan tedbirlere eksiksiz uyulmasının önemine dikkat çekildi. "Saygıdeğer Vatandaşlarımız" ifadeleriyle başlayan duyuruda, yasağın resmi sosyal medya hesapları üzerinden de kamuoyuna ilan edildiği belirtildi.
Yetkililer, olumsuz hava ve deniz şartlarının devam etmesi halinde vatandaşların sahil şeridinde görev yapan ekiplerin uyarılarını dikkate almalarını ve güvenlik tedbirlerine riayet etmelerini istedi.




