Türkiye'nin en eski kulüplerinden birisi olan ve geçmişi başarılarla süslü olan Beykoz 1908 A.Ş. görücüye çıktı. Aralarında Fransa, Belçika ve Lüksemburglu yöneticilerin de bulunduğu bir heyet, kulüple ilgili bilgi almak için Beykoz'a geldi. Beykoz 1908 A.Ş. Başkanı Zeki Aksu ile tesisleri gezen yöneticiler, BİSK Başkanı Asım Özdemir ile de bir araya geldi.

İngilizlerin ünlü gazetesi Independent'in Türkçe yayın hayatına başlaması sonrası geçtiğimiz günlerde BBC, Deutsche Welle, France 24 ve Voice of Amerika adlı yayın kuruluşları bir araya gelip "Artı90" adında bir Youtube kanalının açılışını gerçekleştirmişti. Avrupa'nın Türkiye'deki medyaya olan ilgisini görünen o ki şimdi de spor kulüpleri takip ediyor. Beykoz 1908 A.Ş. özellikle geçmiş başarıları, engin tarihi ve Boğazın Yargıçları adlı taraftar topluluğuyla dikkat çekiyor. Bir dönem Beykoz Belediyesi'nin maddi ve manevi büyük destekler verdiği kulüp is son 10 yılda hem Beykozluları hem de taraftarları aldığı başarısız sonuçlarla hayal kırıklığına uğratıyor.

Öte yandan dünyada yabancı yatırımcılara ve sahiplenmeye yeşil ışık yakan kulüpler, önemli başarılar ve maddi açıdan ferahlık yaşıyor.

İşte o kulüplerden bazıları:

Everton: İranlı milyarder işadamı Farhad Moshiri

Leicester City: Taylandlı King Power Grubu 

Manchester City: Arap milyarder Şeyh Mansur bin Zayed El Nahyan

Chelsea: Rus milyarder Roman Abramoviç 

Swansea City: Güney Afrikalı Brian Katzen

Bournemouth: Rus Maksim Demin

Southampton: İsviçreli Katharina Liebherr

Aston Villa: Amerikalı Randy Lerner

Watford: İtalyan Gino Pozzo

Haber: Ferdi Güngör

Editör: TE Bilisim