Beykoz Belediyesi Geleneksel Tarihi Beykoz Çayır Festivali'nin 2'nci gününde; Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği ve Kars, Ardahan, Iğdır Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ağırladı.

Tarihi Beykoz Çayırı’nda yapılan geceye CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Beykoz Belediye Başkan Yardımcıları Mahmut Gülbasar, Yakup Öztürk, Tacettin Aksu, CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İnan Aktürk, Kars, Ardahan, Iğdır Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Esengül Yılmaz Özcan, yöre derneklerinin başkanları, ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Program, Gazi ve Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.



İstiklal Marşı'nın ardından Kenan Coşkun sahne aldı. Coşkun, türküleri ile duygulu anlar yaşattı.



Kars, Ardahan, Iğdır Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Esengül Yılmaz Özcan; "Bizler doğduğumuz topraklardan, doyduğumuz topraklara göç etmiş insanlarız. Bu yüzdendir ki, dernekler çatısı altında kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi yaşatıyor hasret gideriyoruz. Dernekler, sivil toplum kuruluşlarının ilk basamağıdır. Birlikteliği, dayanışmayı, yardımlaşmayı, kültürel varlıkları ortaya çıkartıp yaşatma ve geliştirmeyi amaçlar, hemşehriler arasında iletişimi sağlar ve kurar.

Dernekçilik zor iştir! Kurmak basit ama yaşatmak büyük enerji ister. Dernekler olarak hepimizin amacı çözüm bulmak, birlik ve beraberlik içerisinde yaşatmaktır. Bize bugünü yaşatan Beykoz Belediye Başkanımız Yücel Çelikbilek'e ve katkı sağlayan herkese çok teşekkür ederim" dedi.



Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İnan Aktürk; Bize bu geceyi yapmamızda destek veren Beykoz Belediye Başkanımız Yücel Çelikbilek Bey'e ve ekibine öncelikle çok teşekkür ederim. Bizler kendi toplumumuzun örf ve adetlerini metropollerdeki kardeşlerimize getirmek için kurulmuş dernekleriz. Amacımız; 'bizden sonraki nesillere de örf ve adetlerini, müziklerini, adetlerini ulaştırabilmektir. Buradaki amacımız hemşehrilerimize hizmet etmektir. Ayrıştırıcılık değil, birleştiriciliktir. Bizim bölgemizde Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkezi, Ermenisi hepsi mevcuttur. Biz bir mozaiğiz. Şunu istiyorum ki, bu güzel ülkemizin birlik ve beraberliği için mücadele edeceğiz." şeklinde konuştu.

Dernek başkanlarının konuşmasının ardından CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, hemşehrilerine kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Dernek Başkanları Esengül Özcan Yılmaz ve İnan Aktürk, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'e ve Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Gülbasar'a 'cura' hediye etti.



Konuşmaların ve hediyelerin son bulmasından sonra seyirciler, Turkuaz Kafkas Ekibi'nin şovunu pür dikkat izledi.

Hozan Ömer, Mehmet Kılıç ve Burhan Yıldırım'ın sahnesi ile vatandaşlar doyasıya halay çekerek eğlendi.

        
Editör: TE Bilisim