Beykoz’u bir masal tadında anlatan ve çocuklar tarafından çok sevilen Beykoz Masalı kitabının imza gününün bu sefer ki adresi kitapta da adı geçen Paşabahçe ortaokulu oldu.

Bu güne kadar Beykoz’un pek çok okulunun yanı sıra ilçe dışında ve hatta il dışında söyleşi ve imza gününe katılan Muharrem Kaşıtoğlu, 2017-2018 Eğitim&Öğretim yılının son etkinliğini, karne gününde Paşabahçe Ortaokulu’nda yaptı.

Okul Aile birliği tarafından organize edilen etkinlik kapsamında çocuklara aile birliği tarafından karne hediyesi olarak Beykoz’un tarihi& doğal güzelliklerini masal tadında anlatan ve okuyucular tarafından çok beğenilen Beykoz Masalı kitabı hediye edildi. Hediyelerini alan çocuklar da yılın son etkinliği için okula davet edilen kitabın yazarı Muharrem Kaşıtoğlu’na kitaplarını imzalattılar. Başta öğrenciler olmak üzere öğretmenler ve veliler de kitap imzalatmayı ihmal etmediler.

Muharrem Kaşıtoğlu yaptığı açıklamada ;

‘’Ben bu kitabı tasarlarken güzel ilçemizi özellikle çocuklara anlatmayı ama sıkmadan anlatmayı planlamıştım. Planladığım gibi de oldu. Kitap, başta çocuklar olmak üzere okuyan herkes tarafından çok beğenildi.
Kitabı okuyan her bir okur Beykoz hakkında pek çok yeni şey öğrendiklerini ve bu güzel beldeyi daha çok sevdiklerini dile getiriyorlar. Bu tam da benim amaçladığım meseleydi. Hep söylediğim gibi, bu kitap Beykoz sevgimin yazıya dökülmüş halidir. Bir Beykoz aşığı olarak bu benim için bir borçtu ve ödemiş oldum. Beykoz’un okulları başta olmak üzere etkinlik yaptığımız okullarda gördüm ki, çocuklar kitabı çok dikkatli okumuşlar. Çok bilinçli sorularla karşılaştım. Gittiğim her yerde Beykoz üzerine harika söyleşiler yaptık ve çok eğlenceli vakit geçirdik. Okul etkinliklerimiz önümüzdeki seneden itibaren devam edecektir.

Beykoz Masalı bana bir ilham verdi. Buradan yola çıkarak tarihi ve kültürel derinliği olan diğer ilçeleri de yazmaya karar verdim ve şimdilerde Üsküdar Masalı’nı bitirmek üzereyim. Ardından Fatih Masalı ve Eyüp Sultan Masalı ve belki diğerleri gelecek inşallah. Bakalım, niyetim bu.

Bugün karne günü. Bu vesileyle, başta çocuklarımıza ve eğitim camiamızın tüm emektarlarına sağlıklı ve mutlu bir tatil diliyorum.

Ayrıca çocuklara da bilgisayar ve cep telefonu bağımlısı olmak yerine, kitap bağımlısı olmaları için dua ediyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim