Beykoz Üniversitesi’nde öğrenciler en az bir dönemlerini alanlarında faaliyet gösteren bir iş yerinde geçiriyor. Yetkinlik geliştirme programı ile temel ve yönetsel 14 yetkinlikte kendilerini geliştiriyor.

Beykoz Üniversitesi öğrencilerini yükseköğrenimleri sırasında iş dünyasına hazırlama odaklı eğitimöğretim yaklaşımını her geçen yıl güçlendiriyor. Öğrencilerinin üniversitede öğrendiklerini gerçek hayat ile ilişkilendirmelerini, öğrendiklerini uygulama olanağı bulmalarını hedefleyen üniversitede öğrenciler en az bir dönemlerini alanlarında faaliyet gösteren bir iş yerinde geçiriyor. Yetkinlik Geliştirme Programı ile temel ve yönetsel 14 yetkinlikte kendilerini geliştiriyor, proje bazlı öğrenme yaklaşımı sayesinde deneyimleyerek öğrenme ve takım çalışması becerilerini güçlendiriyorlar. Üniversite iş dünyası odaklı eğitim-öğretim yaklaşımını her geçen yıl iyileştiriyor, bu yaklaşımda mükemmelliği hedefliyor. Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman "Programlarımızı tasarlarlarken uygulama ağırlıklı, öğrencilerimizi profesyonel yaşama hazırlayan eğitim-öğretim modelini benimsedik. Bu doğrultuda iş dünyasının görüşlerini her zaman ön planda tuttuk. 5'inci yılımızı tamamladığımız 2021 yılında iç ve dış paydaşlarımız, öğrencilerimiz, akademik ve idari kadromuz, fakülte danışma kurullarımız, diğer üniversiteler ve iş dünyasıyla bir çalışma yaptık ve üniversitemizin yükseköğretimdeki profil algısı "Mezunlarını profesyonel hayata hazırlayan, iş dünyası odaklı bir yükseköğretim kurumu" olarak tanımlandı. Biz kuruluşumuzdan bu yana zaten bu sonuca yönelik önemli adımlar attık, bu alanda sürekli gelişen ve mükemmelliği hedefleyen bir kurum olmaktan mutluyuz" dedi.
 

İŞ DÜNYASININ DUAYENLERİNDEN DESTEK

Öğrencilerinin mezun olur olmaz ve hatta öğrencilikleri sırasında, alanlarıyla ilgili sektörlerde tercih edilen ve öncelikli olarak istihdam edilen mezunlar olmasını hedeflediklerini belirten Durman "Ders içeriklerimizi sektörün içinde olan üniversite ve fakülte danışma kurulları ile birlikte oluşturuyoruz. Staj, eğitim-öğretim programlarımızın çok önemli bir parçası ve ders müfredatımızın içinde zorunlu olarak yer alıyor. Üniversitemizde öğrencilerimiz lisans eğitimlerinde 7 dönem okulda, bir dönem iş yerinde, önlisansta ise 3 dönem okulda bir dönem iş yerinde olmayı ifade eden 7+1, 3+1 modelleri ile öğrenim görüyor" diye konuştu.
 

YURTDIŞI DENEYİMİ FIRSATI

Uluslararası ilişkilere ve iş birliğine önem veren Beykoz Üniversitesi, bu amaçla yurt dışındaki birçok üniversite ve kuruluşla iş birliği olanakları geliştiriyor. Bu olanaklar arasında öğrenci değişimi, öğretim üyesi değişimi, uluslararası yaz okulları düzenleme, çift diploma programları, ortak araştırma çalışmaları bulunuyor. Üniversite olarak, birçok ülkeyle geliştirilen ortaklıklar ve iş birlikleri ile öğrencilere uluslararası fırsatlar ve tanınırlık imkânı sunduklarını belirten Rektör Durman "Yurt dışı deneyimini önemsiyoruz. Diğer taraftan uluslararası öğrencilerimiz ile de çok kültürlü ve uluslararası bir kampüs ortamı yaratıyoruz. Çünkü eğitimin evrensel olduğunu düşünüyoruz. Üniversitemizin Amerika ve Kanada başta olmak üzere birçok dünya üniversitesi ile anlaşmaları var" dedi.

İLK TERCİHE YÜZDE 25 BURS

Üniversite, 20 Temmuz'da başlayan tercih dönemi süresince Kavacık Yerleşkesi'nde tercih danışmanlarıyla aday öğrencilere destek verecek. 2022-2023 eğitim öğretim yılında Beykoz Üniversitesi, lisans ve önlisans programlarına burslu ve yüzde 50 indirimli kontenjanlarına öğrenci kabul edecek. Adaylar, yüzde 50 indirimli kontenjanları, ilk 5 tercihlerinde yer vermeleri ve yerleşmeleri durumunda ise yüzde 25 tercih bursundan da faydalanabilecek.

Editör: TE Bilisim