Ardahan Küçük Sütlüce Köyü Derneği, Geleneksel hale getirdikleri Kaz Gecesi'ni Çekmeköy Turgut Özal Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi.

Geceye Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı Fakir Yılmaz, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Ardahanlı İş İnsanı İhsan Yılmaz, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, yöresel aşıklar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sunuculuğunu KAİ Beykoz Şube Başkanı Esengül Yılmaz ve Dernek Başkanı Turgut Kafkaslı'nın yaptığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Küçük Sütlüce Köyü Derneği Başkanı Turgay Kafkaslı yapmış olduğu konuşmada “Derneğimiz kaz gecesini geleneksel hale getirerek, her yıl düzenli bir şekilde gerçekleştirmeye çalıştık ve 3'ncüsünü organize ettiğimiz Geleneksel Kaz Gecemize hoş geldiniz. Geçen yıl kaz gecemizden bir gelir elde etmiş bu gelir sayesinde derneğimiz ayakta durmaktadır. Köyümüzde belirlediğimiz eksikleri giderme fırsatı bulduk. Katılımlarınızdan ve desteklerinizden dolayı tüm davetlilere teşekkür ediyorum.” dedi.

Üç yıldır Kaz Gecesi'nin ağalığını alarak köy derneğine katkıda bulunan İş İnsanı İhsan Yılmaz'a büyük ilgi vardı. Salona girdiği andan itibaren hemşehrileri tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Yılmaz, akrabaları ve köylüleri ile yakından ilgilendi. Hemşehrilerinin sorunlarını dinleyen Yılmaz'a yardımlarından dolayı teşekkür ederek boynuna sarıldılar. Beykoz Gündem Gazetesi'ne verdiği demeçte Yılmaz, "Orada bir köy var uzakta, gitmesekte, görmesekte o köy bizim köyümüzdür. Küçükken dinlediğimiz bu şarkı hafızalarımızda her zaman yer edinmiştir. Atalarımın geldiği, akrabalarımın olduğu köyümü hiçbir zaman unutmadım, unutmayacağım da. Köyümün olduğu, hemşehrilerimin olduğu her ortamda olup, elimden gelen katkıyı sunmaya hazırım" ifadelerini kullandı.

Aşık Mustafa Kurbanoğlu'nun, Zelal Yıldırım ve Uğur Güven'in birbirinden güzel Türküleri ile ve halaylarla birlikteliğin coşkunun yaşandığı gecede katılımcılar doyasıya eğlendi.

Editör: TE Bilisim