Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi teşkilatlanmasını İstanbul'da hızlandırırken, hem İstanbul Kurucu İl Başkanını hem de İl Kurucu üyelerini belirledi. Geçen dönem AK Parti'den Beykoz Belediye Meclisi Üyesi olan ve Beykozluların yakından tanıdığı Yılmaz Özdemir de DEVA İstanbul İl Kurucu üyesi oldu. Yılmaz Özdemir'in DEVA Beykoz Kurucu İlçe Başkanı ve Kurucu üyeleri belirlenirken söz sahibi olması bekleniyor.

Özdemir: "Yaralara merhem olacağız"

DEVA Partisi İstanbul İl Kurucu Üyelerinden Yılmaz Özdemir, ilk açıklamasını gerçekleştirdi. DEVA Partisinin İstanbul için belirlediği 15 kişilik Kurucu heyette yer alma başarısı gösteren Özdemir, temel hedeflerinin ülkedeki yaraları sarmak ve özlenen toplumsal barışa ulaşmak olduğunu kaydetti.

Yılmaz Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

"Biz kavga değil çözüm siyasetini benimsedik. Asla işin kolayına kaçmayacak; çalışarak, araştırarak ve düşünerek hareket edeceğiz. Biz, liyakat ve demokrasiyi, özgürlük ve adaleti ana ilkelerimiz olarak belirledik; bunları uygulamada da nasıl hayata geçireceğimizi vatandaşlarımıza anlatmaya gayret edeceğiz.

Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Toplumsal kutuplaştırmalardan uzakta bir siyaset anlayışını benimseyeceğiz. Korku siyasetiyle toplumu huzursuz etmeyecek, barışın ve sevginin siyasetini üstleneceğiz. Hiç kimsenin etnik kimliğine bakmaksızın, yalnızca insanı merkeze alacak bir anlayışla yola çıktığımızı her zaman hatırlayacak; toplumun ve ülkemizin kanayan yaralarına da bu duruşla merhem olacağız."

Editör: TE Bilisim