Türkiye'nin ilk inovatif OSB'si olacak Marmara OSB Yüksek Teknoloji ve Sanayi Merkezi, Beykoz'da masaya yatırıldı. Aynı zamanda Beykoz Kızılay Başkanı da olan Marmara OSB Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Çay, Türkiye’nin önde gelen sanayici, işadamları, bürokrat ve yerel yöneticileri Beykoz Göksu Kasrı’nda ağırlarken, Marmara OSB'nin gelecek planlarını ve kat ettiği yolları anlatan bir sunum da yaptı. 

Konuşmasında insanlığın gelişiminde teknolojinin rolünün çok büyük olduğunu ifade eden Marmara OSB Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Çay, "Biz değişen dünyada, dünyayı da değiştirecek bir hayalle yola çıkmak istiyoruz. Bunun için de Marmara OSB'yi kurduk ve hayallerimizin ardında emin adımlarla ilerliyoruz" diye konuştu.

Beykoz Anadolu Hisarı'nda bulunan Göksu Kasrı, Qadraj Restoran'da gerçekleştirilen Marmara OSB'nin yemekli toplantısına Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, aynı zamanda Marmara OSB Müteşebbis Heyet Başkanı da olan Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Müteşebbis Heyet Üyesi ve Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, Ramsey Giyim Kurucusu ve Sahibi Remzi Gür, Gebze önceki dönem belediye başkanı ve Sanayici olan Adnan Köşker, Balıkesir OSB Başkanı Hüseyin Bekki, Dudullu OSB Başkanı Kemal Akar, çok sayıda Bakanlık ve Belediye Bürokratı ile 200 civarı özel davetli iş insanı katıldı. Geniş bahçede, sosyal mesafe ve  maske kuralına azami uyulan gecede Pandemi nedeni ile uzun zamandır bir birleri ile görüşemeyen İş insanları gecenin ilerleyen saatlerine kadar sohbet etme imkanı da buldu.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ve konuşmasının ardından bir de sinevizyon gösteriminde Marmara OSB'nin yol haritasını anlatan Marmara OSB Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Çay, insanlık tarihi boyunca teknolojinin ne denli önemli olduğunu örneklerle anlattı. Teknolojik gelişimlerin temelinin 'bir hayalle' atıldığının altını çizen Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Çay, şunları anlattı: 

"Tüm teknolojik gelişmeler bir hayalle başlıyor. Hayal olmadan teknolojik gelişim de olmuyor. Teknolojik gelişimlere dair herkesin farklı farklı hayalleri olabilir. Ancak ben belki de mesleğimin de bir gereği olarak, dünyanın en kritik kırılma teknolojisinin, 1947 yılında gerçekleştiğini düşünüyorum. Bu tarihte yarı iletken ve transistör teknolojisi bulundu. Aramızda şu an elektronikçiler de var ve sanırım onlar da benim bu düşünceme katılacaklardır.

Transistörler olmasa, hayatımızda şu an olan pek çok şey olmazdı: Meselâ televizyon olmazdı. Yine uydu sistemleri, bilgisayarlar olmazdı. Yani Mehmet Abinin yaptığı ekmekleri pişirecek fırınlar dahil olmazdı. Biz değişen dünyada, dünyayı değiştirecek bir hayalle yola çıkmak istiyoruz. Bunun için de Marmara OSB'yi kurduk."

Aynı zamanda Marmara OSB Müteşebbis Heyet Üyesi de olan Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun ise yerel yönetimler eliyle Bandırma'daki sanayicileri cesaretlendiren hamleler yaptıklarını vurgulayarak, şöyle dedi:

"Bandırma, Güney Marmaranın İncisi... 833 kilometrekarelik bir alanda 160 bin nüfus yaşıyor. Limanı, demiryolu ve kendi adını taşıyan kendine ait bir üniversitesiyle hem sanayi hem de üniversite şehri olma yolunda ilerleyen; aynı zamanda da çevresiyle turizmi de barındıran bir kent. 

Bizim 15 aylık dönemimizde yerel yönetim olarak, her zaman üretenden ve sanayiden yana tavır alan; Bandırma'da çok uzun zamandır planları hazırlanmış fakat belli başlı imar mevzuatlarını bir türkü aşamayan birçok sanayici ve yatırımcı arkadaşımızın önünü açtık. Tabi Türkiye ekonomisinin sıkıntılı olması ve korona sürecinden dolayı henüz yatırımlarına başlayamadılar ama en azından biz yerel yönetim olarak kendilerine destek vererek, sanayicimizin yanında olduğumuzu gösterdik. 

Avukat olmama rağmen inşaat ve sanayiyle uğraşan bir ailenin çocuğuyum. Belediye yönetiminin yanı sıra Ticaret Odaları'nda da üst yönetimlerde bulundum. Üretim ve istihdamın, bir memleketin kurtuluşu demek olduğunu bilen bir arkadaşınızım. Bandırma'nın ise gerek demiryolu ve gerekse limanıyla, sanayicinin gözbebeği olduğunu düşünüyorum."

Henüz 2 aydır görevde olmasına rağmen Bandırma'yı ve Balıkesir'i çok iyi etüt eden Balıkesir Valisi Hasan Şıldak da Bandırma'nın ve beraberinde de Balıkesir'in Marmara OSB ile büyük bir hamle yapacağını anlatarak, şunları dile getirdi:

"Bandırmamız, gelişen bir ilçemiz... Bandırmamız gelişiyor çünkü Türkiye’miz gelişiyor. Bu toplantıyı düzenleyen Marmara OSB'de teşekkür ediyorum. 

Balıkesir'de tarımımız çok güçlü... Madencilikte de güçlü ve yerin altı biliyorsunuz, çok zengin... Balıkesir'de bunun değerlendirilmesi adına çok ciddi hamleler var. Turizm de bir başka alan, gelişen bir sektör. Ancak sanayi bambaşka... Çünkü sanayiye baktığımızda asıl çığır açan, asıl medeniyetleri oluşturan; gelişimi, refahı, istihdamı sağlayan sektör sanayi sektörüdür. 

Sanayide temelden gelen bir yaklaşım var ve bir devamlılık esas... Bu noktada ise üretime başlıyorsunuz ve sürekli üretiyorsunuz. Bu nedenle sanayileşmek zorundayız; doğru bir zeminde ilerlemek durumundayız. Bu anlayışla ilerlediğimizde Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde hedeflenen 2023 vizyonunu yakalayacak ve Bandırma'da bir örnek OSB olarak, yüksek teknoloji ve makine ihtisas konseyi olarak sizler, vücut bulacak bir oluşumun paydaşı olacaksınız."

Konuşmaların ardından yemekli organizasyon, geceye dair çekilen harita fotoğraflarının ardından sona erdi.

Editör: TE Bilisim