Türkiye İşçi Partisi Beykoz İlçe Örgütü ve Beykoz Kent Dayanışması, Beykoz Belediyesi önünde ayrı ayrı basın açıklaması gerçekleştirdi.

TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ BASIN AÇIKLAMASI

"Beykozda kirazlı ormanlarımızın,Beykoz çayırımızın imara ve yapılaşmaya açılmaya çalışıldığı günümüzde kamu yararı olmayan bu projeler derhal durdurulmalı.Hukuksuz haksız biçimde bölgemizin kamusal alanları,kamu kaynakları ve doğal yaşam alanlarımızın bir avuç sermaye,rant çevrelerine peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz.Birlikte mücadele ederek haramilerin bu sömürü düzeninden kurtulabiliriz.Tarihi ve kültürel varlığımız Beykoz çayırı “MİLLET BAHÇESİ” adı altında Beykoz belediyesinin ısrar kararıyla yapılaşmaya açma  projesi Beykoz halkına karşı bir şuçtur.Kamusal alanlarımızın yağmalanması politikalarına karşı Beykoz halkı gereken cevabını mutlaka verecektir.Ormanlarımız adım adım yok edilerek tüm canlıların yaşamsal ihtiyaçları oksijen kaynaklarımız,su kaynaklarımız bir avuç sermaye çevresinin para kazanma uğruna başta Beykoz halkı olmak üzere tüm insanlığın yaşamı yok edilmek isteniyor.Elmalı barajımız artık yok,tarihi kaynak suları,onçeşmeler suyu çan çekişiyor.Bu yağma ,talan ve sömürü düzenine karşı  yaşamı savunmaya insanca bir yaşamda inat edenleri birlikte mücadeleye davet ediyoruz.
Beykoz çayır çayır kalacak. Ormanlar özel olamaz kamulaştırılsın."

KENT DAYANIŞMASI BASIN AÇIKLAMASI

"Bizler, Beykoz halkı olarak Tarihi Beykoz Çayırı'nın Millet Bahçesi adı altında ranta açılması projesine karşı 10 haftadır nöbetteyiz. 2018 seçimleri öncesi Erdoğan ve Saray Rejimi tarafından halka seçim vaadi olarak sunulan, ancak toplam maliyeti 16 milyar lirayı aşan, yeşillendirmek yerine Salda Gölü, Validebağ Korusu, Tarihi Beykoz Çayırı gibi kamusal alanlara göz dikerek yandaş sermaye için rant sağlayan Millet Bahçeleri, aslında bizlere değil, Cengiz Holding'lere, 5'li çeteye vaat edilmiştir. "Bahçe yapıyoruz" maskesi altında yaşam alanlarımızı, ormanları betona çeviren bu projeye Beykoz'da geçit vermeyeceğiz!

Özel orman statüsüyle zenginlere peşkeş çekilen Beykoz Ormanları imara açıldı. 2465 dönümlük ormanlık alan villalar ve lüks site uğruna yok edilmeye başlandı. Biliyoruz ki Beykoz Ormanları'nın katliamı bununla da sınırlı kalmayacak. Bu katliama izin vermeyeceğiz! "Ormanlar özel olamaz, kamulaştırılsın ve koruma altına alınsın" diyerek mücadeleyi sürdüreceğiz.

Bu sabah Saray Rejimi'nin ormanlara yeni bir saldırısıyla uyandık. Resmi Gazete'de yayınlanan, Orman Kanunu'nda yapılan değişikliğe göre, "kamu yararı ve zaruret" bulunması halinde ormanlık alanlarda yapılaşmaya izin verilecek. Maden işletmelerinden camiye, havalimanından atış poligonuna birçok yapıyı öngeren bu kanun değişikliği meşru değildir. Kamu yararı diye bahsettikleri şirketlere yarardır, ranttır, talandır.

Gün geçtikçe büyüyen iklim krizi tüm canlıların yaşamını tehdit ediyor. İnsanlar bu iklim krizinin pençesinde yaşamaya çalışıyor.  Ve tabii ki iklim krizinden en çok etkilenen yine yoksullar oluyor. Birçok canlı, kapitalizmin yarattığı iklim krizi sebebiyle yaşamını yitiriyor, dereler kuruyor, denizler müsilajla kaplanıyor, ormanlar yanıyor. Kapitalizm ve Saray rejimi iklim krizini günden güne derinleştirirken, aynı zamanda iklim krizine karşı mücadele ediyormuş yalanlarıyla insanları kandırıyor. İklim krizine karşı etkin çözüm için mücadele edeceğiz. Ormanların katledilmesine, derelere bent vurulmasına izin vermeyeceğiz!

Geçtiğimiz günlerde Validebağ Direnişi'nin zafer haberini aldık. Validebağ'ı rant alanına çevirmek isteyen proje halkın mücadelesiyle iptal edildi. Geçtiğimiz süreçte Kanadalı maden şirketi Alamos Gold'u büyük bir direnişle Kaz Dağları'ndan kovduk. 2013'te göz dikilen Gezi Parkı'nda milyonlar olduk, haramilere geçit vermedik. Karadeniz'in yaylalarında, Taksim'in meydanında nasıl direndiysek, yine direneceğiz. Sizlere ve rant projelerinize geçit vermeyeceğiz!

Binin üzerinde Beykozlunun imzaladığı dilekçemizi bugün Beykoz Belediyesi'ne, yarın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'ne iletiyoruz. Bu projeler ya iptal edilecek ya iptal edilecek! 

Beykoz Belediyesi'ni uyarıyoruz. İBB'yi ve KİPTAŞ'ı uyarıyoruz. Çevre ve Şehircilik, Tarım ve Orman Bakanlıklarını uyarıyoruz. Merter ailesini uyarıyoruz. Bu projeleri derhal iptal edin. Çayırımızın, ormanlarımızın, yaşam alanlarımızın hiçbir sermaye grubuna peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz. Dün nasıl kazandıysak, bugün de kazanacağız!"

Editör: TE Bilisim