Türk Kızılayı Beykoz Şubesi'nin görevden alınması ve Beykoz Şubesi'ne, Türk Kızılayı Avrasya Şube Başkanı Saadettin Çay'ın görevlendirilmesi sonrası Beykoz'da bulunan iki yerel gazete konuyla ilgili haber yaptı.

Saadettin Çay, çıkan haberlerin ardından iki yerel gazeteye de tekzip gönderdi.

Tekziplerin ardından Türk Kızılayı Avrasya Şube Başkanlığı, kamuoyunu bilgilendirme amaçlı gazetemize e-mail atmıştır.

Türk Kızılayı Avrasya Şube Başkanlığı'nın Kamuoyunu Bilgilendirme yazısı aşağıdaki gibidir.

KAMUOYUNU BİLGİLENDİRME 

150 yıllık bir Hayır Çınarı olarak, Türk Milletinin geçmişten geleceğe merhamet eli olan TürkKızılayı 11 Haziran 1868’de “Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti” adıyla kuruluştur. Daha sonraki yıllarda “Osmanlı Hilali Ahmer Cemiyeti” ve “Türkiye Hilali Ahmer Cemiyeti” adlarını almış ve son olarak büyük önder Atatürk tarafından “KIZILAY” ismi verilmiştir.

TürkKızılayı kurulduğu günden bu yana, Milletimizin iyi ve kötü gününde hep yanında olmuştur. Gün gelmiş Galiçya’da Trablus’ta, Fizan çöllerinde olmuş, gün gelmiş Çanakkale’de Kurtuluş Savaşı’nda büyük fedakârlıklarla savaşın kaderinde etkin bir rol almıştır.

Gün gelmiş, milletimizin hüznü ile hüzünlenip, Erzincan’da Gölcük’te deprem mağdurlarına şefkat elini uzatmış, gün gelmiş Açe’de, Haiti’de, Afganistan’da, Nepal’de deprem mağduru insanların gözyaşlarını silmek için başlarını okşamış, milletimizin şefkat eli olmuştur.

15 Temmuz Demokrasi ve Var olma mücadelemizde şehit ve gazileri ile yine en ön safta yer almıştır.

Bu Ulu Çınarın en yeni, en genç filizlerinden biri olan Avrasya Şubesi ise Ekim 2014 yılında Genel Merkez Yönetim Kurulu kararı ile kurulmuştur.

Kurulduğu günden itibaren Kızılay felsefesi doğrultusunda çalışmaktadır. Tüm Türkiye’deki Kızılaycılar gibi, Avrasya Şubesi başkan ve yönetim kurulu da binlerce gönüllüsüyle birlikte Allah rızası ve millete hizmetten başka bir amaç ve gaye gütmemektedir.

Avrasya Şubesi olarak, yaklaşık 4 yıllık bu süre içinde ihtiyaç sahibi 5000’den fazla üniversite öğrencisine burs ve eğitim desteği verilmiş ve verilmeye devam etmektedir. Kastamonu Abana ilçesinde 182 Öğrenci kapasiteli bir yurt binası yaptırılmıştır ve KYK tarafından işletilmektedir. Halen 300 yataklı bir kız öğrenci yurdu inşaatı devam etmektedir. Türkiye genelinde, bağışçılarının desteği ile pek çok cami, kültür merkezi ve yurt binalarının da tadilatından, tefrişatına ihtiyaçları Avrasya Şubesi tarafından karşılanmıştır.

Dönemin Sağlık Bakanının açılışını yapmış olduğu, İstanbul’da 1 adet Kan Alma Merkezi ve 1 adet Eğitim ve Lojistik Merkezi şubemiz tarafından yaptırılmıştır. Bugüne kadar on binlerce gıda kolisi dağıtılmış, Halep’ten İdlip’e onlarca tır yardım malzemesi gönderilmiştir.

Ramazan ayının bereketini mağdur insanlarla birlikte yaşayabilmek adına Milletimizin gönlünden kopanlarla; 2017 Ramazan ayında İdlip’te 100.000 Kişilik, 2018 Ramazan ayında ise Kızılay İdlip yetimhanelerinde 120.000 kişilik sıcak iftar ve sahur yemeği dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Bu kamplarda yaşayan binlerce yetim çocuk bayram öncesi giydirilerek, her birine oyuncak da hediye edilerek bağışçılarımız adına sevinçlerine ortak olunmuştur.

Yurt içinde de Gaziantep, Kahramanmaraş ve Hatay’daki göçmen kamplarında yaşayan savaş mağdurlarına, çocuklar başta olmak üzere, on binlerce kıyafet, ayakkabı ve spor malzemesi yardımı gerçekleştirilmiştir. 50.000’den fazla ihtiyaç sahibine yeni kıyafet tedarik edilmiş 25.000’den fazla çocuk giyindirilerek sevindirilmiş, on binlerce kişilik gıda ve hijyen malzemesi ile tırlarca battaniye gönderilmiştir.

Sadece ülkemize sığınan göçmen ve savaş mağdurlarına değil, ülkemizdeki ihtiyaç sahibi binlerce vatandaşımıza da aynı hizmetler sunulmuştur. İstanbul’un nerdeyse tüm ilçelerinde ve 30’dan fazla vilayette ihtiyaç sahiplerine Kızılay şubeleri veya STK’lar vasıtası ile başta çocuk kıyafetleri olmak üzere pek çok yardım yapılmıştır.

Bütün bu hizmetler yapılırken ne bağışçılarımız ne de şube yönetim kurulu üyelerimiz Allah rızasından başka bir beklenti içinde de olmamıştır.

Türkiye Kızılay Derneği Genel Merkezi tarafından çalışmaları devam eden yeniden yapılanma süreci çerçevesinde Türkiye genelinde bazı şubeler kapatılmış veya rehabilite edilmiştir. Bu kapsamda tamamen kapatılan Kızılay Beykoz Şubesi’ne ait hizmet alanları şubemiz uhdesine verilmiştir. Bununla ilgili resmi yazı şubemize 25 Nisan 2018 tarihli olarak gönderilmiştir.

Avrasya Şubesi kurulduğu günden itibaren, özellikle eğitim hizmetleri ve yurt dışı Kızılaycılık faaliyetleri yapmakta olup, yerel şubecilik faaliyetleri yapmamıştır. Konu Genel Merkezimize de anlatılmıştır. Aradan geçen 3 aylık sürede Genel Merkez kararı değişmediğinden, 16 Temmuz 2018 tarihinde Genel Merkez müfettişlerince Beykoz Şubesi’nden geriye kalan; masa, sandalye, bağış kumbarası, ofis malzeme ve mobilyaları gibi bazı malzemeler tarafımıza emanet olarak tevdi edilmiştir. Bazı internet sitelerinde yazıldığı gibi herhangi bir meblağ şubemiz hesaplarına gönderilmemiştir.

Beykoz ilçesinde ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının karşılanması ve Kızılaycılık faaliyetlerinin aksamaması için Şubemiz yönetim kurulunda bulunan ve Beykoz’u coğrafi, ekonomik, kültürel ve sosyolojik anlamda iyi bilen Beykozlu üyelerimizle bir acil eylem planı çalışması yapılmaktadır.

Önümüzdeki günlerde Kızılay (Beykoz) Avrasya Şubesi ismi ile, Beykoz çalışma planımız Beykoz Kaymakamımız Sayın Ahmet KATIRCI’ya takdim edilecektir.

Avrasya Şubemizin bugüne kadar ortaya koyduğu üst düzey verimlilikteki Kızılay faaliyetlerinin benzerini coğrafi olarak hizmet alanımıza dahil edilen Beykoz İlçesi’nde de ortaya koyacaktır. Bu kapsamda Yönetim Kurulumuz yakın zamanda alacağı kararla; Söz konusu çalışmaları Türk Kızılayı Genel Merkez’in üst düzey performansına yakışan seviyede ve daha etkin bir şekilde yürütecektir.

Şunu apaçık ifade etmek gerekir ki; Kızılaycılık bir ruh ve şuur işidir. Kişisel meslek ve işlerimizle hiçbir ilgisi yoktur. Gayemiz halka hizmet ve Hakk’ın rızasıdır.

İstanbul’un incisi Beykoz’da, bugüne kadar “iyilik” denince akla ilk gelen kurum olan Kızılay’ı kurup, güzel hizmetlere imza atan tüm başkan ve yönetim kurulları ile gönüllülere sonsuz şükranlarımızı sunarız. Onların rehberliği ve tavsiyeleri Beykoz’da yapılacak hizmetlerde her zaman yolumuzu aydınlatacaktır.

Beykoz-Avrasya Şubesi olarak üzerimizdeki yükün ağırlığının bilincindeyiz. İstanbul’un en güzel ilçelerinden biri olan Beykoz ve güzel insanlarına hizmet etmekten büyük mutluluk duyacağız.

Tüm Beykozlulardan hayır dualarını bekleriz. Beykoz Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Editör: TE Bilisim