İstanbul Boğazı’nın Anadolu yakasından Karadeniz’e açıldığı güzel ilçemiz Beykoz’da bulunan Cenevizliler döneminde inşa edilen tarihi Poyrazköy Kalesi harabeye döndü.

İstanbul Boğazı’nın Karadeniz’e açıldığı güzel ilçemiz Beykoz’da yer alan Poyrazköy Kalesi yılın her mevsiminde ziyaretçiler tarafından görülebiliyor. Eşsiz boğaz manzarası ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü panoramasıyla yıl boyunca yerli ve yabancı turistleri ağırlayan Poyrazköy Kalesi bakımsızlık ve ilgisizlikten harabeye dönmüş durumda. Tarihi kalenin kemerlerinin zamana yenik düşerek son dönemde artan yağışların etkisiyle de yıkıldığı görülüyor. Tarihi kaleyi ziyaret eden bazı ziyaretçilerin bilinçsizliği sebebiyle kalenin çevresi ve içi de çöplüğe döndü. Bölge halkı ve Beykozlular yetkililerden tarihi kale için çalışma yapılmasını bekliyor.

Tarihi Poyrazköy Kalesi Harabeye Döndü - Yetkililer Ne Zaman Müdahale Edecek?

Tarihi kale, Cenevizliler tarafından o dönemde boğazın Karadeniz’e açıldığı noktada boğazın güvenliği için yapılmıştır. Poyrazköy Kalesi tarihte Cenevizlilerin dışında Bizans ve Osmanlılar’ın kontrolü altında da bulunmuştur. Kalenin Bizans ve Osmanlı Devleti’nde de temel görevi Karadeniz’den girişte boğazın güvenliğini sağlamak olmuştur. Tarihi kale Osmanlı’nın hizmetine girdikten sonra Trabzon ve Rize’den Türkler getirilerek kale çevresine yerleştirilmiş ve bölgenin Türk yurdu haline gelmesi sağlanmıştır.

Editör: TE Bilisim