İstanbul genelinde ortaya çıkan yeni bir dolandırıcılık vatandaşı tedirgin ediyor. Konuyla ilgili olarak kendisine gelen ihbarları değerlendiren Beykoz Gündem Genel Yayın Yönetmeni Ferdi Güngör ise Beykozlu vatandaşları uyarıyor: "Bu zor günlerde iyi niyetinizi suistimal edecek olan dolandırıcılara karşı dikkatli olun. Bu konuda çevrenize ve komşularınıza da uyarılarda bulunun".

"Abla, komşu size bırakmamızı söyledi"

Korona virüs sürecinde vatandaşların hassasiyetlerini suistimal etmek isteyen bazı uyanıklar, krizi fırsata çevirmeye çalışıyor. Birçok vatandaşın bu yolla dolandırılmak istendiğini anlatan Beykoz Gündem Genel Yayın Yönetmeni Ferdi Güngör, konuyla iligili olarak şunları söylüyor:

"Vatandaşların kapısına gelen dolandırıcılar, komşu için yumurta ve süt siparişi alındığını belirterek, kapıya bir miktar süt ve yumurta bırakıyor. Gerçek bedelin kat be kat fazlasını talep eden dolandırıcılar, bu sırada komşunun eve döndüğünde kendisine bu ücreti verceğini de belirterek, kişide güven oluşturuyor. Parayı aldıktan sonra kayıplara karışan kişiler ise parasını aldığı kişileri mağdur ediyor."

Daha çok yaş almış vatandaşların kurban olarak seçildiğini vurgulayan Ferdi Güngör, Beykozlu vatandaşlara şöyle sesleniyor:

HEDEFTE YAŞLI VATANDAŞLAR VAR

"Dolandırıcılar özellikle yaş almış vatandaşları seçiyor ve bu kişilerin iyi niyetini suistimal ediyor. Akşam geldiğinde verdiği parayı komşusundan alacağını düşünen yaş almış vatandaşlar ise dolandırıldığını sonradan anlıyor. Özellikle bu süreçte evden dışarı çıkamayan yaş almış vatandaşların süt ve yumurta ile gerçekleştirilen bu dolandırıcılığa karşı dikkatli ve temkinli olması gerekiyor".

Editör: TE Bilisim