Sarıyer Beykoz Belediye Başkanı Şükrü Genç, Belediye meclisinde Beykoz için yaptığı "çoban" benzetmesine açıklık getirdi.

Beykoz Gündem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Yılmaz Gökgöz ile yapmış olduğu telefon görüşmesinde Genç, "Şebinkarahisar'da çobanlık yapan birisi nasıl olur da çobanlığı küçümsediği düşünülür. Ben Beykoz ve diğer ilçeler ile kıyasladığım alan sosyo-ekonomisi, kültürel yaşantı alanları, eğitime verdiği önemidir." ifadelerini kullandı.

Genç, Yılmaz Gökgöz ile yaptığı görüşme sonrası sosyal medya hesabından da şu açıklamayı yaptı.

"Belediyemizin 2022 yılına ait bütçe görüşmelerinin yapıldığı meclis toplantısı sırasında, bazı meclis üyelerinin ısrarla diğer ilçeleri örnek göstererek hem yanlış değerlendirme yapmaları hem de toplantı içeriğini bozma çabası karşısında dile getirdiğim bir cümle üzerinden maksadı dışında bir algı yaratılmaya çalışıldığını üzülerek fark ettim. Doğup, belirli bir yaşa kadar büyüdüğüm Şebinkarahisar’da küçük bir çocuk iken yaptığım çobanlığın ne kadar özel ve anlamlı bir meslek olduğunu çok iyi bilen birisiyim. 

Kurmuş olduğum cümle ile amacım; Sarıyer’in sahip olduğu fiziki coğrafyası başta olmak üzere birçok özelliğiyle kıyaslandığı ilçelerden çok daha büyük olduğu ve bu durumun hem avantaj hem de zaman zaman dezavantajlar doğurduğunu vurgulamaktı. 

Çobanlık mesleğini ve adı geçen ilçe vatandaşlarını hedef almayan konuşmam üzerinden oluşturulmaya çalışılan yanlış algı nedeniyle kırdığım kişiler oldu ise özür diliyor, saygılarımı sunuyorum."

Editör: TE Bilisim