Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiği Olağan Genel Kurulu'nda Beykoz'un yakından tanıdığı bir ismi Adnan Çeliker'i Genel Başkan olarak seçen Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD), Yönetim Kurulu Üyelerinin hızlı organizasyonuyla kısa sürede uzun bir mesafe katetti. Seçim sonrası korona virüs derdiyle karşı kaşıya gelen SİYAD'lılar vakit kaybetmeden harekete geçtiler ve iki haftada yüzlerce yardım kolisini Anadolu Yakası'nda ve hatta sorumluluklarının da ötesinde Avrupa Yakası'nda binlerce aileyle ve ihtiyaç sahibi İstanbullu ile buluşturdular. Beykoz Gündem'e özel açıklamalarda bulunan SİYAD Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Çeliker, SİYAD'ın 15 şubesi eliyle yapılan yardımlarda kimseye kimlik sormadıklarını vurgulayarak, "Bizler Sinoplular olarak hemşerilerimize destek veriyor ancak korona virüsü dolayısıyla zor durumda olduğunu tespit ettiğimiz pek çok aileye de yardım eli uzatmanın gururunu yaşıyoruz. Böyle bir dönemde yardıma muhtaç insanlarımızdan kimlik sormamız doğru olmaz. Gönlü zengin, irfanı derin Sinoplu Hemşerilerimiz de bu dönemde bizlere destek vererek, İstanbul'un dört bir yanındaki insanlarımıza hane hane ulaşmamız konusunda cesaretimizi artırıyorlar" şeklinde konuştu.

"SİYAD BÜYÜKLERİNİN YANINDA"

Yönetim Kurulu ile birlikte güzel bir projenin altına imza atan SİYAD Başkanı Adnan Çeliker, 65 yaş üzeri vatandaşların evden çıkamaması ve yasaklanması sonrası harekete geçerek, ev ev Sinoplularla birlikte dolaştı. SİYAD Anadolu Yakası Şubelerini, sorumlularını telefon numaralarıyla birlikte gösteren bir afiş hazırlanırken, Anadolu Yakası'ndaki 15 ilçeden yüzlerce-binlerce 65 yaş üstü vatandaşla buluşuldu. "Acil ihtiyaçlarınızı biz getirelim, siz evde kalın" sloganıyla hareket eden SİYAD Yönetim Kurulu Üyeleri, âdeta seferberlik ilân ederek, gelen çağrılara aynı gün içerisinde yanıt veriyor olmanın mutluluğunu yaşadı. Kimi zaman kendi telefonundan da yardım çağrısı aldığını ve 65 yaş üstü hiç tanımadığı vatandaşlara yardım ediyor olmanın gururunu yaşadığını anlatan SİYAD Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Çeliker, projenin geniş bir kitleye yardım eli uzatmak konusunda bir fırsat sunduğunu, bu durumun ise kendisi ve Yönetim Kurulu Üyeleri için büyük bir keyif ve mutluluk anlamına geldiğini söyledi.

SİYAD, BAYRAMI BAYRAM YAPACAK

Yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla da bir hazırlık yapan SİYAD Yönetim Kurulu Üyelerinin, çocuklar ile ilgili önemli bir projeyi de hayata geçireceği öğrenildi. SİYAD bünyesinde Sosyal İşler ile Kadın Kolları birimlerinin organizasyonunda bir araya gelecek olan yöneticiler, 13 ilçeden yüzlerce çocuğu yepyeni kıyafetlerle buluşturacak. Korona virüsü dolayısıyla toplantılarını telekonferans ile sürdürdüklerini ifade eden SİYAD Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Çeliker, toplantılarda Haziran ayı sonrası için planlamalar yapıldığını dile getirdi. Yönetim Kurulu Üyelerinin büyük bir heyecanla çalışmalarını sürdürdüklerine dikkat çeken Çeliker, uygulama aşamasında Sinoplu gençlerden de büyük bir destek almayı beklediklerini belirtti.

"SİYAD, YEPYENİ BİR ÇEHREYE KAVUŞTU"

Daha önce yalnızca Facebook sayfası üzerinden iletişim kurulabilen SİYAD, yeni bir internet uzantısıyla "siyad.org.tr"yi oluşturdu ve kısa sürede zengin bir içerikle sayfalarını hemşerilerinin beğenisine sundu. Özellikle kuruluşu olan 1989 yılından bu yana faaliyetlerini anlattığı sayfalar, Sinoplular tarafından satır satır okunurken, sosyal medya hesaplarından da bu dev arşiv, Sinoplular tarafından beğeni ve yorum yağmuruna tutuldu. Harcanan emekler ve yazıların hazırlanmasındaki titizlik gözden kaçmazken, Sinop'a ve Sinoplulara dair verilen bilgiler de hem çok takdir gördü hem de çok konuşuldu. Adaylığı sırasında yeni bir internet sitesi sözü veren SİYAD Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Çeliker ise hemşerilerinin olumlu geri dönüşleri dolayısıyla memnuniyetini gizlemeyerek, şunları dile getirdi:

"Bizim amacımız, 30 yıldır büyük emekler verdiğimiz Derneğimizin faaliyetlerini, gelecek nesile de aktarabilmek, onların yıllar sonra bile şevklerini canlı tutabilmekti. Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile birlikte görev dağılımı yaptıktan sonra Sinoplu Hemşerilerimizin gurur duyacakları bir site hazırlamak için kolları sıvadık. Genç Sinoplu hemşerilerimiz de eksik olmasınlar, gecelerini gündüzlerine katarak, yoğun bir tempoda çalıştılar. Sonuçta ise ortaya her Sinoplunun gururla göstereceği bir internet sitesi ortaya çıktı. Aslında içerisine girip bakıldığında bunun bir siteden çok bir ansiklopedi, bir rehber olduğu da görülecektir. Biz hem SİYAD'ı hiç tanımayan kişilere fikir vermek hem de tanıyan kişileri gururlandıracak, onların gönüllerinde yer edinecek bir tasarımı hayata geçirmek istedik. Yepyeni sitemiz ile ilgili geri dönüşleri, teşekkür ve takdirleri gördükçe de hepbirlikte daha da gururlandık. İnşallah ileride daha da zenginleştireceğimiz sitemizde, çok daha geniş bir kitleye seslendiğimiz, sanatla, kültürle ve Sinoplu gençlerimizin ilgi ve merakla takip ettikleri interaktif sayfalarla daha da zengin bir hale geleceğiz".

ÇELİKER: "SÜRECİ BİRLİKTE AŞACAĞIZ"

Korona virüsü dolayısıyla gerek iş dünyasının yaşadığı zorluklar ve gerekse sokaklardaki sosyal yaşamın sekteye uğramış olması da SİYAD Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Çeliker'i derinden etkiledi. Yaşanan süreçte özellikle belirsizliğin büyük bir sancı olduğunu ifade eden Çeliker, konuyla ilgili olarak şöyle dedi:

"İçinde yaşadığımız süreçte korona virüsü dolayısıyla tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük bir sıkıntıyı toplum olarak paylaşmak zorunda kaldık. Yaşanan bu sürecin ülkemizde çok hayata dokunduğu ve yakın gelecekte de yine çok aileye dokunacağı durdurulamaz bir gerçek. Ancak böylesi bir dönemde bile hepimizin el ele vermesi hem bir zorunluluk hem de yaraları tedavi edecek bir hareket olacaktır. Biz SİYAD olarak bu dönemi de el ele atlatacağımıza inanıyoruz. Hepbirlikte yaşadığımız yıkımları sabırla yeniden inşa edecek ve Allah'ın izniyle de bu süreci birlikte atlatacağız. Bu konuda inancımız tamdır.

Bakınız mübarek Ramazan ayı içerisindeyiz. Hep ne deriz, halk diliyle: Ramazan bereketiyle gelir, deriz. Buna inanırız. Ben Ramazan ayının bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi bereketiyle birlikte geleceğine inanıyorum. Bu ayın manevi kuvvetinin de yine korona virüsü belasını üzerimizden atmaya yeteceğini düşünüyorum. İnşallah Ramazan Bayramı'nda çifte bayram yapacak ve devamında da yavaş yavaş ülke olarak normalleşme sürecine gireceğiz. SİYAD olarak, SİYAD Yönetim Kurulu olarak tek dileğimiz de budur. Öte yandan Sinoplu hemşerimize ve onların desteğiyle de yardıma muhtaç İstanbullulara gücümüz oranında yardım etmeyi süreç tamamlanana kadar devam edeceğiz. Hayatın normale dönmesinin ardından ise SİYAD olarak, bu kez planlarımız -projelerimiz ile Sinoplu hemşerilerimizin gururu olmayı sürdüreceğiz."

Editör: TE Bilisim