Yeşilay Beykoz Şubesi, Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi'nde sigara ve madde bağımlılığına dikkat çekmek için "Etme" adlı tiyatro oyunu sergiledi.

Yeşilay Beykoz Şubesi, sigara ve madde bağımlılığıyla mücadele etmek amacıyla gerçek hikayelerden derlenerek hazırlanan "Etme" adlı tiyatro oyunu Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkez'inde gerçekleşti.

Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nde sergilenen Pasgol oyunu Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Yeşilay Şube Başkanı Nejla Sümer, Beykoz Kent Konseyi Başkanı Emin Yavuz, Beykoz Yeşilay Şubesi Denetim Komisyonu Başkanı Selda Selimoğlu, Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, Medipol Üniversitesi Öğrencileri ve öğretmenler katıldı.



Programın sunuculuğunu, Medipol Üniversitesi diyaliz bölümü öğrencisi Sevgi Derya Kalkan yaptı.



Tiyatro oyunu sergilenmeden önce konuşma yapan Nejla Sümer, "Yeşilay 1920 senesinde bir avuç aydının gençlerimizi alkol bağımlılığından kurtarmak amaçlı kurulan bir kuruluşumuzdur. Bugün Yeşilay'ın 98'nci yılını kutlarken, 1-7 Mart Yeşilay Haftası'nı sizlere tanıtmak için Türkiye'nin her yerinde çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bugün izleyeceğiniz "Etme" adlı tiyatromuz Beykoz'un okullarında 15 bin öğrencimiz tarafından izlenmiş ve büyük keyif alınmıştır. Beykozumuz son zamanlarda uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan biraz kurtulduğunu düşünüyoruz. Bizler Yeşilay olarak siz genç kardeşlerimizin kötü alışkanlıklara başlamasını engellemektir" dedi.

Nejla Sümer'in konuşmasının ardından Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı bir konuşma yaptı.



Kaymakam Katırcı; "Bir nargile içtiğinizde 50 paket sigara içmiş gibi oluyorsunuz"

"Türkiye'nin en büyük sorunu uyuşturucu ve bağımlılık. Bu ekonomiden, terörden ve savaştan da daha önemli bir durum haline gelmiştir. Biz devlet olarak, insan olarak, top yekun millet olarak; bağımlılıkla mücadele için bir strateji belirlemek gerekiyor. İşin kötüsü bağımlılıkta en büyük sermaye siz gençlersiniz. Bir ülkenin geleceğini karartacaksanız eğer gençliği karartacaksınız. Sigarayı bırakıp, nargileye döndünüz. Bir nargile içtiğinizde 50 paket sigarayı içmiş gibi oluyorsunuz. Sizlerden ricam bu kötü alışkanlıklara başlamamanız, başlayanların da bir an önce bırakmasıdır." ifadelerini kullandı.

Sergilenen tiyatroyu katılımcılar ayakta alkışladı.

Editör: TE Bilisim