Sayın Murat Aydın, kendisinin Beykoz'a Aday olduğunu ilk duyduğunda ne düşündü, bilemem. Ancak zamanla bu ilçenin zorluklarını görmeye başlayacağından ve aslında bu kadar ilçe dururken Beykoz'a gelmiş olmasının talihsizliğini iliklerine kadar hissedeceğinden de eminim. Peki, nedir Sayın Aydın'ın şanssızlığı?

Sosyal medyayı takip edenler, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'nun Sultanbeyli gezisini takip etsinler. Henüz dün yayına giren bu videoda, Sultanbeyli'de vatandaşlarla biraraya gelen İmamoğlu ile bir hanım teyzenin sohbeti dikkat çekiyor. İmamoglu'na "Sen Tayyip Erdoğan'a mı bağlısın?" şeklinde soru yönelten Hanım Teyze, "Yok, değilim ama ben herkesin oyunu istiyorum" şeklinde yanıt veren CHP'li Adaya şöyle diyor: "Tayyip Erdoğan'a bağlı değilsen, oyları kaybedersin!".

Sultanbeyli'den verdiğim bu örnek, belki Zeytinburnu için de geçerlidir ancak Beykoz'da durumlar biraz farklı... Beykoz'da böyle "Sen Tayyip Erdoğan'a bağlı değilsen kaybedersin" diyecek kişi sayısı çok fazla yoktur. Sayın Murat Aydın bilmelidir ki, Beykoz Belediyesi'nin bugünkü Başkanı Yücel Çelikbilek, yalnızca AK Partililerden oy almamıştır. Zaten bunun en yakın ispatını da 31 Mart seçimlerinde Yenimahalle, Soğuksu, Kavacık, Rüzgarlıbahçe ve hatta Tokatköy sonuçlarından net bir şekilde görecektir. Kendisinin Zeytinburnu'ndan getireceği analizistler olursa, Yücel Çelikbilek ile kendisini sandık sandık bu anlamda kıyaslayabilir.

Beykoz, Sayın Murat Aydın'ın hiç ama hiç bilmediği bir yerdir. Bunun da en büyük ispatı, daha ayağını ilçeye basar basmaz yaptığı gafta gizlidir. Ne demiştir Sayın Aydın:

"Beykozlulara 5 yılda 15 yıllık hizmet vaad ediyorum"

Peki, Sayın Aydın ile bir hesap yapalım...

1- Beykoz Belediye Başkanı Sayın Yücel Çelikbilek, 5 yılda 1 adet Mehmet Akif Ersoy Şiir Müzesi açılışı gerçekleştirmiştir. Sayın Aydın'dan 3 tane daha bekliyoruz. İçerisinde 5 bin kitap var; ben fazlasını da söylemiyorum: Sayın Aydın'dan vaat ettiği gibi 3 katını yani 15 bin kitabı bekliyor ve şimdiden talep ediyorum.

2- Sayın Çelikbilek, bölge halkın çok sevindiği bir Kapalı Pazar yeri açmıştı Göksu'da... Ben ille de Göksu'da olsun demiyorum ama aynı şekilde 3 Kapalı Pazar daha rica ediyorum kendilerinden...

3- Sayın Yücel Çelikbilek, haftanın 1 gününü zorundaymış gibi vatandaşlara ayırıyordu. Eğer Sayın Murat Aydın 5 yılda 15 yıllık hizmet yapmaya soyunduysa, Perşembe günlerine 2 gün daha eklemeli... Sayın Aydın haftanın 3 günü sabahtan akşama kadar Beykozluların sorunlarını dinleyecek ve kendileriyle randevusuz bir araya gelecek. Ben değil, vaatleriyle bunun sözünü kendisi veriyor. E, Sayın Cumhurbaşkanımız elbette 'sözüne güvenilir' olduğu için kendisini Beykoz'da görevlendirdi. Sayın Murat Aydın sözünü tutacaktır.

Yücel Başkan'dan daha çok Beykozluyla hasbihal edecek bir Başkanımız olacak: Yaşasın!

4- Sayın Çelikbilek, Rüzgarlıbahçe'de 1 adet Temizlik İşleri Müdürlüğü Hizmet Binası açtı. Yani temizlik konusunda öyle kolay işler yok Beykoz'da... Dile kolay, 45 mahalle 250 bin nüfus var. Yücel Başkan, her yıl 80 okula 1 yıl yetecek kadar boya ve temizlik malzemesi dağıtırdı. Çarp 3 ile ne ediyor? 240... Şimdi Sayın Murat Aydın'a ne düşüyor? 1 yılda 240 okula yetecek kadar Beykoz'da temizlik malzemesi dağıtmak düşüyor. Tabi bunun için Sayın Aydın, 2 tane daha Temizlik İşleri Müdürlüğü açacak ve ilçede 240 okula yetecek kadar boya ve temizlik malzemesi tedarik edecek. Sayın Aydın'dan temizlik için ayrılan 5 yıllık bütçenin 3 katını da şimdiden finanse etmesini rica ediyoruz. Yani toplamda 1 milyon lira değerinde okullarımıza malzeme yardımı yapıldı ve tadilat işleri tamamlandı: Ben 3 milyon liralık bütçenin Meclis'ten geçmesini rica ediyorum. Ben isterim çünkü... Takipçisi de olacağım Meclis'te...

5- Sayın Çelikbilek bu 250 bin nüfuslu ilçede 100 değil 500 değil tam 7 bin öğrenciye burs vermiş. Yani yaklaşık nüfusun binde 30'una... Bir başka deyişle yüzde 3'üne... Şimdi Sayın Aydın ne yapacak? Önce ilçede 21 bin öğrenci tespit edecek sonra da bu öğrenciler için 2 milyon 750 bin lira dağıtan Yücel Başkan'ın bütçesini 3'le çarpıp, toplamda 8 bin 250 liralık bir bütçe için finans bulacak. Yalnız bu da yetmeyecek çünkü bu işlerle ilgili de ne yazık ki Sayın Yücel Başkan çok uğraştı. Belediye bu işleri yapamıyor yasal olarak çünkü... Sayın Aydın, hukuku iyi bilen Yücel Başkan gibi 3 kişi bulacak ve onlara yüklü bir miktar Danışmanlık ücreti verip, bu işleri nasıl kitabına uydurulur; görecek. Denetimde "Ama ben 3 katını vaat etmiştim seçimde, sözümü tutuyorum" demesi kendisini kurtaramayacak çünkü... Bu bütçeyi ve burs verdiği öğrencileri bir şekilde yasal hale getirecek.

6- Sayın Yücel Çelikbilek, en az 1 okulu hayata kazandırdı; Sayın Aydın her yıl 3 okulu bize kazandırmayı vaat ettiğinden, bunu yerine getirecek. Tabi "Beykoz'da yer yokmuş" sonucuna ulaştığında, Yücel Çelikbilek'in hem ilçedeki hem de Ankara'daki ağırlığının farkına varacak ama biraz bu sanırım zaman alacak. Mesela Alman Üniversitesi karşısındaki alanda 6 lise yapılması planlanıyordu; Sayın Murat Aydın 18 adet lise yapacak. Tokatköy İmam Hatip Ortaokulu yapılmıştı 13 milyon lira bütçeyle; Sayın Murat Aydın Tokatköy'de 2 tane daha okul yapıp vaat ettiği gibi 3 katını tamamlayacak ve bunun için de 27 milyon liracık bir bütçe için finans kaynağı bulacak. Artık nasıl bulacak, kendisi daha iyi bilir. Sonuçta Zeytinburnu'nda 3 dönem Belediye Başkanlığı yapmış bir kişi... Ağanın eli tutulur mu? Tutulmaz! Bırakacağız Sayın Aydın Başkan, bu işi de vaat ettiği gibi tamamlayacak.

7- Meydanları düzenledi Başkanımız Yücel Çelikbilek; Sayın Murat Aydın, her meydan için 3 meydan daha yapacak...

8- Her mahallede halı saha yapılması ile ilgili bir projesi vardı Yücel Başkanın ve bunun için de çok uğraşmıştı. Sayın Murat Aydın hem Yücel Başkan'ın her görüşme yaptığı kişiyle 3 katı konuşacak hem de her mahalleye 2'şer tane daha halısaha yaptıracak. Ayrıntıya girmek istemem ama bu konuda biraz zorlanabilir Sayın Başkan çünkü biz 1 tane yaptırana kadar çok acı çekmiştik ama zor değil tabi... Murat Başkan yapar, şüphemiz yok.

9- Yücel Başkanımız hizmet binaları yaptı Yenimahalle'ye Tokatköy'e Kavacık'a... Onlardan da 3'er adet daha isteriz 5 yıllık süreçte...

10- Hobi bahçelerimiz var Sayın Murat Aydın mutlaka gitmeli... Ondan da 2 adet daha rica ediyoruz. Gerçi oradaki namımızı Yücel Başkan kurtarıyor çünkü vatandaşın kıymetini bilmediği Hobi bahçelerini zorundaymış gibi Belediye temizliyor ve ev ev ilgileniyor ama Murat Başkan bulur mutlak bir yolunu...

11- Her yıl Ramazan ayında biraraya geliyor Beykozlu... 250 binlik nüfusta 250 bin kişilik sofra kuruluyor. Artık hem kurulan sofraların büyüklüğü hem de kişi sayısı bakımından 3 katı bir performans bekliyoruz Sayın Murat Aydın'dan... Yenimahalle'de sofra Üsküdar'a kadar mı uzar, sahilde kurulan sofralar köprüyle karşı yakaya mı bağlanır; bilemem... 5 yılda 15 yıllık hizmet yapacaksa her yıl 750 bin kişilik sofrayı beklerim ben vatandaş olarak; takibini de yaparım.

Daha listeyi uzatacağım da yazı çok uzayacak diye korkuyorum. İşte Sayın Murat Aydın'ın yukarıda anlattığım nedenlerle en büyük şanssızlığı budur: Yücel Çelikbilek gerçeği...

Keşke 2 dönem önce gelseydiniz Beykoz'a Sayın Murat Aydın...

Ya da baştan hiç böyle büyük söz söylemeseydiniz...

Sizin işiniz çok zor bu ilçede...

Seçilseniz de seçilmeseniz de...
Editör: TE Bilisim