Beykoz Belediyesi eski Başkanı Muharrem Ergül, Beykoz Belediyesi Başkan Adaylığına yeniden aday adayı oldu.

AK Parti Beykoz İlçe Başkanlığı’na gelen Muharrem Ergül, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç’a aday adaylık dosyasını teslim etti.

1999 yılında yapılan Belediye Seçimleri’ni Yücel Çelikbilek’in Belediyeyi Alaattin Köseler’e kaptırmasından sonra, 2004 yılında yapılacak olan Yerel Seçimlerde AK Parti, Yücel Çelikbilek’i adaylık müracaatı yapmasına rağmen aday göstermemiş, yerine Muharrem Ergül’ü Beykoz’un adayı olarak gösterilmişti.

ErgülKöseler’e kaptırılan belediyeyi, Köseler’e 14 bin fark atarak geri almıştı. Beykoz’da Belediye Başkanlığı döneminde gönüllere giren Ergül, 2009 seçimlerinde aday adayı olmasına rağmen, aday gösterilmemiş ve yerine eski Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek gösterilmişti.

Muharrem Ergül Kimdir ?

Beykoz Belediye eski Başkanları‘ndandır. 1954 yılıTrabzon doğumludur. 1955 yılından bu yana Beykoz‘da ikamet etmektedir. Hatta İstanbul dışında çalıştığı dönemlerde bile Beykoz‘da ikametini devam ettirmiştir. Beykoz Vakfı Kurucu Üyesi‘dir.

Anadoluhisarı Ortaokulu‘nda ‘Okul Müdürü’ olarak yöneticilik kariyerine başlayan Muharrem Ergül, 1989 yılında Beykoz Belediyesi’nde Başkan Danışmanlığı yapmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı(MEB)’de de Bakan Danışmanı olarak görev alan Muharrem Ergül1994 yılında Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü olmuştur. 1995 yılında İBB Şehir Tiyatroları Müdürü olan Ergül, ardından 2 yıl süresince İBB‘de Belediye Başkanı Özel Kalem Müdürü olarak görev almıştır. 2004 yılında Beykoz Belediye Başkanı olarak seçilen Muharrem Ergül5 yıl boyunca bu görevde kalmıştır.

Paşabahçe Ortaokulu‘nda ‘Öğretmen’ olarak eğitimcilik hayatına başlayan Muharrem Ergül1978yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi‘nden mezun olmuştur. Eğitimci olarak çalıştığı dönemde ‘Radyofonik tiyatro oyunları’ yazan Muharrem Ergül‘ün biyografi türünde 4 kitabı basılmıştır. Çeşitli gazete ve dergilerde ‘sanat’ konulu yazıları da yayımlanan Ergül, ülke genelinde ve çeşitli illerde konferanslar vermiştir. İBB Şehir Tiyatroları Müdürlüğügörevindeyken, sahnelenen oyun sayısını 20‘den 60‘a çıkartan Muharrem ErgülÜmraniye‘dekiTürkiye‘nin en modern tiyatro binasının yapılmasında öncülük etmiştir.

Beykoz’un kültür ve tarihiyle ilgili çeşitli kitapları da yayımlanan Muharrem ErgülTürkiye-Polonya arasındaki kültürel ve düşünsel ilişkilerin geliştirilmesinde büyük pay sahibidir. Gençlik yıllarında profesyonel olarak futbol da oynayan Muharrem ErgülBeykozsporAnadoluhisarı Spor Kulübü ve Kanlıca Spor Kulübü‘nde faaliyet göstermiştir. Muharrem Ergül, ayrıca Beykoz Sporcular Derneği üyesidir.

Editör: TE Bilisim