Her yıl olduğu gibi bu yıl da Beykoz Belediyesi'nin organize ettiği Çavuşbaşı Kurbankent'te vatandaşlar Kurban Bayramı için hayvan alımı gerçekleştirdi. Aynı zamanda Beykoz'un tanınmış simalarından olan Rüzgarlıbahçe Boğaziçi Et Kasap'ın Sahibi Ali Evlimen, Kurban Bayamı'na günler kala hayvanların tükenme noktasına geldiğini belirtti. Kurbankent'in 149 ve 150 numaralı odalarında bulunan 80 hayvandan yalnızca 17 adet kaldığını dile getiren Kasap Evlimen, kurbanlıkların 7 bin 500 ila 14 bin lira arasında alıcı bulduğunu belirtti.

Kurban kesimi ve saklanması hakkında da Beykozlulara önemli bilgiler veren Uzman Kasap Ali Evlimen, "Vatandaşlarımız kurbanlık kesimlerini, işinin ehli olan kimselere bırakmalı. Bu işi bilmeyen kişilerin kurban kesmeleri sırasında ne yazık ki yaralanmalar ve hatta sakatlanmalar yaşanıyor. Diğer yandan vatandaşlarımızın kestikleri kurbanlıkları sıcakken poşetlememeleri ve geniş kaplara koydukları kurban etlerini 2 saat kadar soğumaya terketmeleri çok büyük önem taşıyor. Zira sıcakken poşetlenen kurban etleri yanıyor ve sonrasında da bozuluyor. Beykozlu hemşehrilerimizin bu durumlara azami dikkat göstermesi gerekiyor" dedi.

Uzman Ali Evlimen: "Hisseli hayvan satışında artış var"

Çavuşbaşı Kurbankent'e gelen vatandaşlar, Kurban Bayramı'nda kesim yapacakları büyük ve küçükbaş hayvanların alımını sürdürüyor. Uzman Kasap Ali Vegabet Evlimen, bu yıl 'hisseli' alımların sayısında büyük artış olduğunu kaydediyor ve tek bir büükbaş hayvan alan kişilerin çok az olduğunu söylüyor. Bayram tatilinin 10 gün olması nedeniyle başlangıçta hayvan alımlarının biraz düşük seyirde olduğunu ifade eden Boğaziçi Et Kasap'ın Sahibi Ali Evlimen, son 1-2 gündür ise satışların patlama yaptığını belirtiyor. İthal etin serbest bırakılması konusuna da değinen Uzman Kasap Ali Evlimen, yurtdışından gelecek ithal canlı hayvanın Kurban Bayramı nedeniye durdurulduğunu ve bunun da köylülere olumlu yansıdığını anlatıyor. İthal canlı hayvana izin verilmesi halinde kurbanlık fiyatlarının aşağı yönde seyredebileceğine dikkat çeken Ali Evlimen, böyle bir durumun ise köylülerin zararına olacağını kaydediyor. Erzurum'dan getirdikleri hayvanlara Beykozluların büyük bir ilgi gösterdiğine dikkat çeken Uzman Kasap Ali Evlimen, kurbanlık satımı yanında kurban kesimide gerçekleştirdiklerini ve fiyatın ise 500 ila 850 lira arasında olduğunu söylüyor.

 
Editör: TE Bilisim