Beykoz Spor Kulübü Derneği'nin profesyonel olduğu dönemde yöneticilik yapanlara SGK borçlarının ödenmemesinden dolayı tebligat gönderilmesi sonrası eski yöneticilerde soğuk duş etkisi yaratmıştı.

Dost Beykoz Gazetesi'nde demeç veren Vahit Paksoy, "2012 yılında Zeki Aksu'nun yönetiminde bulunmadığını söyleyen Paksoy, yine adının listede olduğunu gördüğünü, yine kendisine tebligat yapılması durumunda yargıya müracaat edeceğini ve hiç bir zaman Zeki Aksu'nun başkanlığındaki kulüpte yönetici olmadığını belirtti." ifadesine yer verdi.

Vahit Paksoy'un Beykoz Spor Kulübü 1908 A.Ş'nin 29 Temmuz 2008 tarihli olağan genel kurulunda Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Komiseri Güreysel Sütçüoğlu'nun da hazır bulunduğu kongrede, Hasan Gedik Başkanlığı'nda yönetim kuruluna seçildiği, Zeki Aksu'nun ise 15 Haziran 2009 tarihli 153 no'lu karar ile yönetim kurulu başkanı olduğu bilgisine eriştik.

Vahit Paksoy'un bağış yaptığım iddiası!

Vahit Paksoy'un mahkeme dosyasına verdiği ifadede "Beykoz Spor Kulübü'ne 200 bin TL. yardımda bulundum. Bu nedenle plaket verdikleri geceyi delil olarak kullandılar." ifadeleri kullandığı bilgisine erişildi. Fakat geçtiğimiz günlerde ATV Ana Haber Bülteni'nde verdiği röportajda ise Paksoy, "Beykoz Spor Kulübü'ne 350-400 bin TL. bağışta bulundum" diyor.

Beykoz Spor Kulübü Başkanı Zeki Aksu ile yapmış olduğumuz görüşme sonrasında Aksu, "Paksoy'un mevcut başkanlık döneminde bu bağış ile ilgili kayıda rastlanamadığı gibi Beykoz Spor Kulübü 1908 A.Ş. eski başkanlık kayıtları incelendiğinde bu bağışa ait bi kayıt bulunamadığını" belirtti.

2009 yılında AK Parti'den Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı olduğu dönemde CV'sine Beykoz Spor A.Ş.'de Asbaşkanlık görevinde bulunduğu Beykoz'da bulunan bir yerel gazetede yer almıştı.

Vahit Paksoy ve Zeki Aksu arasındaki gerilim sürerken, Beykoz Spor Kulübü Başkanı Zeki Aksu, yapmış olduğıu basın açıklamasında ise yapılan ithamlara sert ve belgeyle cevap verdi.

"Beykoz Spor Kulübü ve yöneticilerini suçlamaya hakkı yok"

"Beykoz'da yerel bir haber gazetesinin internet sitesinde yayınlanan "Zeki Aksu Beykoz’un önemli isimlerini icraya düşürdü" başlıklı ve Beykoz Kulüp Başkanı Zeki Aksu’nun eski defterleri açıldı başlıklı haberler dolayısıyla Beykoz Spor Kulübü olarak bu açıklamayı yapma zarureti hasıl olmuştur.

İlgili haberler dolayısıyla yönetim kurulu tarafından iddiaların araştırılması ve Beykoz Spor Kulübü yönetiminin şeffaflığının kamuoyu ile paylaşılması gerekmesi nedeni ile tüm iddialar en ince ayrıntısına kadar araştırılmıştır.

Yapılan araştırmada "Beykoz Spor Kulübü Başkanı Zeki Aksu yönetiminde yer alan birçok siyasi, iş insanı, spor ve STK camiasının önemli isimlerini icralık etti." iddiasının gerçeği yansıtmadığı Zeki Aksu dönemi öncesi borçların eski yönetiminden talep edildiği, ilgili dönemde yönetimde bulunan kişilerin kulüp gelir giderini bildiği ve bilerek isteyerek yönetimde kaldığı tespit edilmiştir.

Bilerek isteyerek Beykoz Spor Kulübüne Gönül veren ve yönetimde yer almak isteyen kişilerin kendi dönemleri ile ilgili başkalarını suçlamaya hakkı olmadığı tespit edilmiştir.

12.01.2022 tarihli "Beykoz Kulüp Başkanı Zeki Aksu’nun eski defterleri açıldı" başlıklı haber içeriğinde belirtilen hususların başlık ve içeriğin uyuşmadığı tespit edilmiştir. Haber içeriğinde geçen "İş insanı Vahit Paksoy, 2012 yılında kendisine de Beykoz 1908 AŞ’nin yönetici sıfatıyla SGK tarafından tebligat yapıldığını ve yargıya başvurduğunu ifade ederek, "yargılama sonucu Başkan Zeki Aksu'nun hapis cezası aldığını" söyledi." iddiasının gerçeği yansıtmadığı Zeki Aksu'nun Vahit Paksoy isimli kişiden sonra yönetim kurulunda yer aldığı kulüp evraklarından tespit edilmiştir.

Dava edilen iddia konusu evrak öncesi Zeki Aksu Beykoz'da yatırımları bulunan bir iş insanı tarafından aranmış ve "Vahit Paksoy yönetimden ayrılmak istediğini" iletmesi üzerine Zeki Aksu genel kurul talebinin dışarıdan geldiğini tespit etmek için dönemin kulüp müdürü yardımcısı vasıtası ile seçimli genel kurul yapmak üzere kararın imzalanması için Vahit Paksoy 'a ekonomik mali yükümlülük taşımayan seçimli genel kurul gündemini yolladığı tespit edilmiştir.

Kulüp müdür yardımcısı basit mali yükümlülük içermeyen evrakı imzalatmak üzere Vahit Paksoy'un iş yerine gittiğinde kendisinin toplantıda olması iddiasıyla evrak kulüp müdürü yardımcısı yanında olmadan imzalanmıştır. İlgili evraktaki imza sonradan dava konusu yapılarak yargılama döneminde yargıda etkin olan ve Vahit Paksoy yakınlarınında irtibatı ve iltisakı olduğu iddiasıyla yargılandığı terör örgütü baskısı altında bulunan yargı tarafından imzaların Eser Öktem ve Zeki Aksu ya ait olmadığı tespit edilmesine rağmen cezalandırılmalarına karar verilmiştir.

İlgili dönemde yargı üzerindeki baskı kulübün bu tür konular ile daha fazla zarar görmesinin engellenmek istenmesi üzerine cezanın ertelenmiş olması da dikkate alınarak taraflarca haksızlık olarak addedilen durumun üzerine gidilmemiştir.

Haber içeriğinde "Ben Beykoz Spor Kulübüne 200.000 TL yardımda bulundum. Bu nedenle bana plaket verdikleri geceyi delil olarak fotoğraflarını dosyaya ibraz etmişler" şeklinde konuşan Paksoy, "sahtecilik yapılarak işlem yapılmıştır" dedi." iddiasının gerçeği yansıtmadığı kulüp defter ve kayıtlarında Vahit Paksoy tarafından yapılmış 200.000 bağışın bulunamadığı ve kendisininde bu konuda makbuz sunmadığı dikkate alındığında iddiasının soyut itham dışında bir anlam ifade etmediği tespit edilmiştir.

İlgili haberde geçen "benim geçmişte Beykoz Spor Kulübü ve Beykoz AŞ ile hiç bir ilgim olmamıştır. Ne genel kuruluna katıldım, ne de yönetim kuruluna seçildim. Sadece Beykoz'da yaşadığım için Beykozspor'a maddi yardımda bulundum" iddiasına ilişkin Vahit Paksoy isimli kişinin Zeki Aksu öncesi dönemde yönetim kurulu üyesi olduğu kulüp kayıtları ve diğer belgeler ile sabit olması dolayısıyla Vahit Paksoy Beykoz Spor kulübü'ne karşı sorumluluklarından kaçınmaya yönelik beyan olduğu kabul edilmiştir.

Dost Beykoz Gazetesi haberinde açıklanan Vahit Paksoy’un yöneticilik geçmişine dair yapılan haber de konu edilen eski defter Beykoz Spor Kulübü Başkanı Zeki Aksu ‘nun değil, Beykoz Spor Kulübü 1908 A.Ş ‘nin ve o dönemin yöneticilerinin eski defteridir.

Beykoz Spor Kulübü Başkanı Zeki Aksu yönetiminde yer alan birçok siyasi, iş insanı, spor ve STK camiasının önemli isimlerini icralık etti." İbaresi ile algı oluşturulmaya çalışılmıştır.

2010 yılı ulusal basınında yer alan haberler de Hisse çoğunluğunun Beykoz Belediyesi elinde olan Beykoz Spor Kulübü 1908 A.Ş “52 spor kulübünün içinde olduğu “sigorta borçlular ligi”nin ilk 5 ‘inde yer almıştır.

İcraya konu olan borçlar Beykoz Spor Kulübü Başkanı Sayın Zeki Aksu dönemi öncesine ait olup, Bu dönemin borçları bilinerek devam edilen bir yönetim anlayışı ile devam edilmektedir.

Beykoz Spor Kulübü bağış dışında geliri olmayan bir kurum olarak Beykoz Sevdalılarının bireysel destekleri ile ayakta durmakta olup kurum içi herhangi mali ve idari suistimalin olması ve kabul edilmesi söz konusu değildir.

Hukuki yollara başvuracağız!

Beykoz Spor Kulübünde iddia edilen her türlü mali ve idari iddiaların araştırıldığı ve en ufak şaibenin sorumlusu bulunarak gerekli adli ve idari işlemlerin yapılacağı bilincindeki yönetim anlayışı ile yönetilmektedir.

Son yıllarda Beykoz Spor Kulübü sportif başarısı her geçen gün daha iyiye gitmesi üzerine başarının devamı için gerekli bağışların kulübe kaynak oluşturmasının engellemeye yönelik karalama haberleri yapıldığı düşünülmektedir.

Beykoz Spor Kulübü olarak Ulusal ve yerel basında Kulübümüz hakkında çıkan haberleri dikkate aldığımızı ancak Beykoz yerelinde kişisel husumetler nedeni ile kulübümüze zarar verme kastı ile haber yapıldığı tespit edilmiş olup bu haberler dolayısıyla hukuki yollara başvuracağımızı , Beykoz Spor Kulübünü her aşamada destekleyen bağışçıların, taraftarların ve sporcuların hakkını sonuna kadar takipcisi olacağımızın kamuoyuna ilan ederiz." ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim