İHH Beykoz Şubesi, Kavacık’ta bulunan merkez binalarında iftar verdi.

Merkez binalarında verilen iftarda yemek duasını Beykoz Eski ilçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbey yaptı.

Bozbey’in yapmış olduğu dua sonrası Dernek Başkanı Ekrem Tuncer, selamlama ve bilgilendirme konuşması yaptı.

Tuncer, “6 yıllık süre içerisinde Beykoz halkı tarafından ciddi teveccüh görmüş ve yardım projelerine ön ayak olmuştur. Bu süre zarfında 55 projeye imza attık. Bu projelerin maliyeti yaklaşık 5 milyon TL’dir.

6.5 milyon bağış toplayıp ihtiyaç sahiplerine dağıttık. 3 aylık periyotta da 2 milyona yakın nakti yardım toplamışız. Beykoz’da böyle yardım toplayabilen Başkan sivil toplum kuruluşu yoktur. Ramazan’da ise yardım kolileri dağıtıyoruz. Beykoz fonu oluşturduk. 

Pandemi süreci içersinde Yardımları hep Afrika ülkelerine mi yapacaksınız eleştirileri alıyorduk, bu yüzden dolayı Beykoz fonu oluşturduk. Bu yardımlar bin TL. Olarak belirledik.

Buranın özelliği;ihtiyaç sahipleri ve yardımlarını ulaştırmak isteyenler geliyor. Gelen yardımları da Beykoz’da bulunan ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. 19 Nisan’da Beykoz’da ihtiyaç sahiplerine bir iftarımız olacak. Genel Başkanımız İbrahim Yıldırım’da katılacak. Biletlerimiz ücretli, buradan toplanan para fona aktarılacak ve Beykoz’da yardıma ihtiyacı olanlara dağıtılacak.

Yönetim kurulu üyelerimiz, Beykoz’un tanıdığı sevdiği insanlar. Kadın kollarımız, gençlik kollarımız ve arama kurtarma ekibimiz var. Yakın zamanda 45 mahallede de teşkilatlanmayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Program, başkan Tuncer ve yönetim kurulu üyelerinin yerel basına depreme çantası hediye etti. 

Editör: TE Bilisim