Beykoz İlçesi Gümüşsuyu Mahallesi'nde yaşayan Doğan Öksüz, 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimler öncesinde muhtar adaylığını seçimlere altı ay kala açıkladı. 

Muhtar Adayı Öksüz, “Gümüşsuyu Mahallesi için gerekli hizmeti yapmaya söz veriyorum. Biz makamlara değil, gönüllere talibiz. 2019 yılında Beykoz Belediyesi’nin seçilecek yeni yönetimiyle daha uyumlu çalışarak vatandaşlarımızın sorunlarına çare bulacağız” dedi.

Gümüşsuyu Mahallesi sakinlerinden Doğan Öksüz (48), 2019 yılında yapılacak yerel seçimlerde mahallesinden muhtar olmak için adaylığını altı ay öncesinden açıklayan Öksüz, ailesi ve mahalle büyüklerinin hayır duasını alarak seçim çalışmalarına start verdi.

Üniversite mezunu olan Öksüz, İSKİ'de Bölge ve Altyapı sorumlusu olarak 22 yıldır çalışmakta ve mahallesinde yapılması gereken eksiklerin tespit çalışmalarına başlayan Öksüz, Gümüşsuyu Mahallesi’ni yaşanabilir bir mahalle yapacağını iddia etti.

Gümüşsuyu Mahalle sakinlerinin dertlerini çok iyi bildiğini işaret eden Öksüz, bugüne kadar sunulmayan hizmeti sunacağım. Bunları söylerken afaki konuşmuyorum. Gümüşsuyu Mahallesi'nin 150 sokağını tek tek bilirim. Her karışını gezmişimdir. Nerede, ne sorun var biliyorum ve bunları nasıl çözüme kavuşturacağımı da çok iyi bilmekteyim."ifadelerini kullandı.

Bu bir koltuk kavgası değil, hizmet sevdası...

Kaymakamlığa bağlı olan muhtarların aslında pek imkanları yoktur. Fakat beşeri ilişkileri sayesinde hizmet anlayışını mahallesine getirmeyi başarabilmiştir. Gümüşsuyu Mahallesi bu anlamda biraz eksik kaldı. Tabi her muhtar adayı, ben daha iyisini yapabilirim diyerek geliyor ama sonrasında bir takım sıkıntılar ile karşılaşıyor ve sonu haliyle vatandaşı hizmetsiz bırakıyoruz. Bunu da koltuk için yapıyoruz. Bu böyle olmaz, olmamalı, böyle de devam etmemeli... Bu yüzden kendime her zaman 'Eyy Doğan Öksüz, hiçbir zaman koltuk kavgasına girme! Halkına, eşine, dostuna, komşuna hizmet sevdasına gir' demişimdir. Böyle olursa hem biz kazanırız, hem de vatandaşımız kazanır.

“Seçim kazanmak için vatandaşı kandırmayalım”

Muhtarlık seçimi yapılan bir çok seçimden daha zor. Çünkü belediye başkan adayı, vaatler verebiliyor ve bunu gerçekleştirebiliyor. Ama muhtarların böyle bir imkanı yok. Muhtarın yetkileri belli bir yere kadar sınırlandırılmış. Gümüşsuyu mahallesinin çıkarları için elimden ne geliyorsa yapacağıma kimsenin şüphesi olmasın. Ama benden de okul yapmamı, hastane yapmamı beklemesinler. Ben vatandaşımı kandıramam. Ben her zaman dürüst oldum. Ben okul yapacağım! Kimi kandırıyorsun? Öyle bir şey söz konusu değil. Ben yetkilerim el verdiğince nereye gidilmesi gerekiyor ne yapılması gerekiyor bunun takipçisi olacağım.

Başın sıkışırsa dara DOĞAN ÖKSÜZ'ü muhakkak ara!

15 yıldır aynı telefon numarasını kullanıyorum ve bu numaramı ziyaretler esnasında isteyene veriyorum, istemeyene de veriyorum. Başın sıkışırsa dara, o zaman Doğan Öksüz'ü ara diyorum. Kimse gelmezse, kimseyi bulamazsan, ben kesin gelirim. Telefon numaramı da değiştirmiyorum. Bunun bir samimiyet göstergesi olduğunu düşünüyorum.

Ulaşılamayan bir MUHTAR olmayacağım!

Mahalle sakinlerinin bana gece de gündüz de olsa her zaman ulaşabileceklerinin garantisini veriyorum. Bunu beni tanıyanların zaten iyi bilir. Geldiler, makamımda beni bulamadılar; rahatlıkla beni telefonla arayıp birinci ağızdan sorunlarını iletebilirler. İnsanlar seçildikten sonra onları bir daha göremezsiniz, onlara ulaşamazsınız dokunamazsınız ama ben öyle olmayacağım.

Gümüşsuyu benim memleketim!

Beykoz küçük bir Anadolu Kasabası gibidir. Burada herkes birbirini tanır ve hemşehricilik yapılmaktadır. Aslında eskiden, herkeste Beykozlu olma duygusu vardı. Fakat yöre derneklerinin kurulması ile 'sen nerelisin' sorusu sıklıkla sorulmaya başlandı. Bana diyorlar ki; 'Gümüşhaneli, Ordulu, Giresunlu, Trabzonlu, Rizeli' çok var. Senin memleket nere diye soruyorlar. Bende bu sorularına, Barış Manço'nun şiiri ile cevap veriyorum. Barış Manço'ya soruyorlar; 'Hemşehrim memleket nere?', Manço; 'Bu dünya benim memleket', Adam; 'Hayır anlamadın. Hemşehrim asıl memleket nere?', Manço; 'Bu dünya benim memleket' diyor..

Bende bana memleketin nere diye soranlara ; 'Bu Gümüşsuyu benim memleketim' diyorum. Bizler memleketçilik ayrımı yapmıyoruz. Ben herkesin muhtar adayıyım.

Diğer muhtar adaylarına başarılar diliyorum

Gümüşsuyu Mahallesi için henüz muhtar adaylığını açıklayan kimse olmadı. Eğer çıkarsa hepsini ararım, tebrik ederim. Herkesten aynı şeyi bekliyorum. Saygı sevgi çerçevesi içinde bu seçimin olmasını istiyorum. Bu işi kendisinin layıkıyla yapabileceğine inanıyorsa herkes aday olabilir; ben de saygıyla karşılar tebrik ederim. Ben seçimi kazanırım kaybederim hiç önemli değil; ben insanların sevgisini kazanmışım onu gördüm. Kesinlikle kimseye bir iftira da yanlış bir söylemde bulunmaktan kaçınıyorum." şeklinde konuştu.



Doğan Öksüz Kimdir ?

1970 Trabzon/Sürmene doğumludur. 1973'ten buyana Beykoz Gümüşsuyu Mahallesinde yaşamaktadır. Gümüşsuyu Fatin Hoca İlkokulu, Ziya Ünsel Ortaokulu, Anadoluhisarı Ticaret Meslek Lisesi Muhasebe Bölümü mezunu olan Öksüz, Bursa Uludağ Üniversitesi'nden mezun olmuştur. İki yıl mali müşavirlik yapan Öksüz, 21 yıldır İSKİ'de bölge ve alt yapı sorumlusu olarak çalışmaktadır.

Evli ve iki çocuk babası olan Öksüz, Almanca bilmektedir.


Editör: TE Bilisim