Beykozlu Giresunlular Derneğinin 15. Olağan Genel Kurulu Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde yapıldı. Tek listenin çıktığı seçimde Ali Bilir, güven tazeleyerek başkan seçildi.



Beykozlu Giresunlular Derneğinin 15. Olağan Genel Kurulu'ndan beklenildiği gibi tek liste çıktı. Divan Başkanlığı'nı Mustafa Öztürk'ün yaptığı kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Olağan Genel Kurulu'na Dernek Başkanı Ali Bilir, Giresunlular Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Kuğu, İBB Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Tahmaz,  Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı Salim Öztürk, CHP İlçe Başkanı Aydın Düzgün, İYİ Parti İlçe Başkanı Akif Taşdemir, SP İlçe Başkanı Şeref Kaçmaz, STK temsilcileri, muhtarlar ve Beykozlu Giresunlular katıldı.



Beykozlu Giresunlular Derneği'nin Ali Bilir, her Giresun ferdinin katkısına ihtiyacımız olacak. Bugün kongremizde bir önceki yönetime göre listede zaten göreceksiniz yeni yönetimde farklı genç arkadaşlar aday olarak gösterdik. Yönetimimizin tamamını önümüzdeki dönemlerde genç arkadaşlara devretmeyi planlıyoruz. Arkadaşlar aldığımız bu bayrağı zamanı geldiğinde de bizde teslim edeceğiz" dedi.

Derneğinin kuruluşunun geçtiğimiz yıl 30’uncu kuruluş yıldönümünü kutladığını belirten Başkan Ali Bilir,yönetiminde bulundu derneğin iki yıllık faaliyetleri anlattı.  Hazırladığı sinevizyon gösterilerinden kesitler halinde anlatan Başkan Bilir: ‘Nerede bir hemşerimiz var ise irtibat kurup iyi gününde kötü gününde yanında olduk. İki yılık yönetimimizde 150 tane toplantı ve etkinlik yaptık.  Bu da şunu gösteriyor. Hafta bir gün dernek yönetimi olarak etkinlik düzenlemişiz. Bunun yanında özel günlerde dernek yönetimi kurulu başkanı olarak gerek gerek ise yönetimde bulunan arkadaşlarımız bu toplantılara katılıp derneğimiz en iyi şekilde temsil etmiştir.

Yine Beykoz’da Giresun’da yada Giresun’un ilçelerinde bulunan kamu kurum ve kuruluşları ve STK larını ziyaret ederek fikir alış verişinde bulunduklarını anlatan Bilir: ‘Yapmış olduğumuz bu ziyaretlerde dijital ortamda arşiv oluşturduk. Oluşturduğumuz arşivi Youtubeye yükledik. 40 dakikalık bir video izlemek isteyenler buradan izleyebilirler.



Beykozlu Giresunlular Derneği'nin olağan kongresinin herkese hayırlı olmasını temenni eden Ali Bilir, yeni dönemde derneğin yapmış olduğu çalışmalardan da bahsederek: Beykoz ilçemizde derneğimiz bu güne kadar kiralık binalarda faaliyet gösterdi. Bizden önceki arkadaşlar ilçemizde bir yer almışlardı bizde bu alınan arazide hafriyat çalışmalarına başladık. Yasal prosedür biraz yavaş ilerliyor. Bu proje ile derneğimizin kendine ait bir binası olacak. Bunun müjdesini şimdiden buradan vereyim.

Daha önceki yapmış olduğumuz. Kaymakdonduran şenliğimiz yine bu yıl var. Ama ondan önce önümüzdeki ay Ramazan başlıyor. Yine Kavacık Meydanına iftar çadırı kuracağız. Ondan sonra Afyon’da bulunan şehitliğimiz var.  Giresun Federasyonumuz ile birlikte buraya gezi düzenleyip şehitlerimizi ziyaret edeceğiz. Ayrıca bundaki önceki gibi yine derneğimiz kamu kurum kuruluşlarının yöneticilerini ve STK’larının başkanlarını ziyaret edip, gerek Beykozumuza gerek ise Giresun’umuza değer katmaya devam edeceğiz’ dedi.



Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu’da Bulunduğumuz bölgede insanların yaşam Padişahbet kalitesini artırabilmek onlara daha iyi hizmet verebilmek yeri geldi sevinçlerini paylaştık. Yeri geldi açılarını paylaşarak azaltmaya gayret ettik. Ben STK’lara bu anlamda biraz öncede faaliyet raporunda da okundu. Bu anlamda buradan Beykozlu Giresunlular Derneğini yürekten kutluyorum. Birçok çalışmalara sayın başkan ile birlikte iştirak etmek etmeye gayret ettik. Ancak takdir edersiniz ki İstanbul dünyadaki 80 tane devletten daha büyük. İstanbul’da mevcut 32 ilçe arasında ilçelerin tamamında birkaç tane olmak üzere Giresunlu STK’larımız mevcut. Takdir edersiniz ki hepsine zaman ayırmak onlarla hasbıhal edebilmek bütün dertlerini paylaşabilme olasılığımız zaman zaman azalıyor. Ancak şahsi katılamadığım bütün toplantılara mutlak suretle federasyonumuzun yürütme kurullarındaki arkadaşlarım yine bugünde olduğumu gibi gençlik kollarımız kadın kollarımız iştirak ederek mutlak suretle destek vermeye gayret ediyoruz.

Bu gayretler yeterli mi? Biz yeterli olmadığını daha güzel işleri daha güzel çalışmaları birlikte yapabileceğimizi biliyoruz. Aynen bundan 12 yıl önce Feshane’de  Giresun tanıtımı günleri başladığımız gibi diğer il STK’larına da öncü olmaya takip edilmeye bizlerin yaptığı projelerin bir başka il STK’ları yada başka STK’lar tarafından takip edildiğini zaman zamanda taklit edildiğini görmüş olmanın gururunu yaşıyoruz. Demek ki toplumun arzu edilen noktalanan kadar güzel parmak basabilmeyi o noktada hareket edebilmeyi devletimiz ve milletimizin bütünlüğünün olacağı her noktada gayret gösterdiğimizin nişanesidir.

Bu nişanelerden bir tanesi bundan kısa bir süre önce 15 Temmuz 2016'da darbe girişiminden hemen sonra yine Beykozlu Giresunlular Derneğinin de yanımızda bulunduğu bir platformda yani 16 Temmuz’da Taksim Meydanı’nda darbeye karşı ilk dik duruşu Giresun Federasyonu ve Beykozlu Giresunlular Dernekleri hep beraber verdik. Nerede durduğumuzu bu milletin yanında duranında keyfiyetini dün olduğu gibi bugünde göstermeye gayret ediyoruz.

Yani biz Giresunlular için tarihten aldığımız ve ceddimizden aldığımız o özen ilgi ve özel mesuliyetle birlikte dün olduğu gibi bugünde mesele devletse bayraksa ezansa mukaddesatsa gerisinin teferruat olduğunu bir kez daha yaşadığımız bu metropolde bütün hemşerilerimize Gösterme fırsatı bulundu.

Sevgili dostlar 39 ilçe arasında çok aktif çalışan STK’larımız var. İstanbul’da  toplam 453 Giresun STKmevcut. Zaman zaman içerisinde bazı STK’larımız hakikaten yapmış olduğu işte Beykoz’da da olduğu gibi o güzel topluma faydalı gelecek kuşaklara örnek teşkil edecek ve yaşam standartlarımızı bulunduğumuz bölgede ki bütün çalışmalar yapan STK’larımız var işte bunlardan bir tanesi Beykozlu Giresunlar Derneğibaşka derneklerimizde var. Mutlak suretle onlarda çok güzel çalışmalar yapıyor. Ama ana kademe dediğimiz ana omurga dediğimiz merkez derneklerimiz Giresun Federasyonumuzla birlikte her türlü çalışmaları birlikte yürütüyoruz. Bundan duyduğumuz memnuniyeti bir kez de sizlerin huzurunda burada söyleme ihtiyacı duydum.



Giresun Federasyonu misaki mili sınırları çizili bulanan bu topraklar üzerinde kurtuluş savaşı mücadelesi verirken iki tane gönüllü alay kurmuş bir ceddin torunları tarafından yürütülüyor. 81 vilayet arasında bir tek kendi ilinin adını taşıyan şehitlik Giresunlularda vardır. Ceddimizle ne kadarda övünsek azdır. Her yıl zafer haftasında Beykozlu Derneğimizin yıllar önce başlattığı bu çalışmayı artık Giresun Federasyonu olarak üstlendik ve Giresun Federasyonu öncülüğünde Afyon Karahisar’daki şehitliğimizde tarihine şanna yakışır ve Giresunun ceddine yakışır bir şehitlik ve şehitlik müzesini tahsis etmiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Giresun şartları o tarihte abazıkalı delikanlılar dün olduğu gibi bu günde memleketle milletle kalbinin attığı her noktada devletiyle ve milletiyle iştişare ederek birlikte yol almaya gayret ediyor.  Ben bu tür çalışmaları gerçekleştiren ismini tek tek sayamadığım bütün STK başkanlarıma ve bugün içerisinde bulunduğumuz Beykoz’da bu çalışmaları gerçekleştiren başta Ali Bilir başkanım ve yönetim olmak üzere İstanbul’un hangi bölgesinde bu çalışmaları yapan derneklerimiz varsa hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Çalışmalarınızda en büyük yardımcınız ve destekçiniz olduğumuzu bir kez daha buradan beyan ederek kongremizin özelde Giresunlulara ve Beykozlulara İstanbul’a ve bütün Türkiye’mize hayırlı olmasını diliyorum şeklinde konuştu.



Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Salim Öztürk: "Beykoz’da Giresunlular çok önemli üç tane siyasi partinin temsilcisi arkadaşlar buradan temenni ve dileklerini iletti. Yıllardır Beykoz'da Giresunluların siyasette var oluş çalışmaları vardır. Bunun meyvesini aldığı dönemler olmuştur. Gerçekten önümüzde önemli bir seçim var. Bu önemli seçimde benim Giresunlu hemşerilerim bugüne kadar yaptığı gibi seçimi en doğru bir şekilde yapacaktır.

Derneklere gelince Beykozlu Giresunlular Derneği 1987 yılında kurulmuş ve Beykoz’a çok şeyler katmış bir dernektir. Az önce videoda seyrettiniz gibi dernekçilik ama kimine göre sadece bir Kaymakdonduran yada bir Afyon şehitliği değildir. Dernekçilik. Ali başkan bahsetti 7 günde bir etkinlik yapmış. Beykozlu Giresunlular Derneği bunun semeresini de Beykoz’un enlerinde bulmuş karşılığınıda almıştır. Evet bizde ne yapmalıyız ne katkıda bulunabiliriz. Giresunlular her siyasi partide görev almalı değerli arkadaşlar burada bu şeyleri konuşabiliriz.

1987 yılından bugüne kadar yapılanlara baktığınızda nereye geldiğimiz ortadadır. O yüzden bizim hemşerilerimiz kendi bulunduğu toplumda sadece Giresun’da değil Beykoz’da yaşadığı yerde de topluma önderlik etmiş. Öncülük etmiş ekibin içerisinde her zaman yer almıştır. Almaya devam etmektedir. Bugüne kadar dernekçilik yapmış ağabeyimiz var aramızda bende onlarla birlikte uzun süre dernekçilik yapma şerefine layık oldum. 1990 da başladığım dernekçilikte bugün burada bitti. Bitti diye kenara çekilmiyorum. Ben her zaman yanınızda olacağım. Ali başkan doğru bir karar verdi. Gençlerin önünü açmalıyız. Hem dernekçilikte hem siyasette bu böyle olmalı. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde görev yapacak yönetim kurulu yapacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum"dedi.

Beykozlu Giresunlular Derneğinin 15. Olağan Genel Kuruluna Beykoz'da bulunan siyasi partilerin ilçe temsilcileri, mahalle muhtarları, STK'larının yövnetim kurulu başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Yönetim Kurulu Asil Üyeler

1. Ali Bilir

2. Ali Kuğu

3. Ayşe Kınalı

4. Çoşkun Türk

5. Demet Yeşilbaş

6. Fatma Nur Miniç

7. Gökhan Taneri Vural

8. Hasan Karakaya

9. Hayrullah Usta

10. Hurşit Ak

11. İbrahim Eğe

12. Mehmet Akif Kılıç

13. Nuray Karadayı

14. Şare Emanet

15. Şükrü Yavuz

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler

1-Metin Karaddeniz

2-Ahmet Okumuş

3-Mustafa Öztürk

4-Hatice Öztürk Çebeçi

5-Pınar Karamehmetoğlu

6-Hilal Aydın

7-Hacer Ay

8-İbrahim Çıtlak

9-Ali Fuat Gül

10-Hüseyin İşçi

11-Rıfat Köçek

12-Erol Karadeniz

13-Şakir Küçük

14-Ömer Faruk Öztürk

15-Ahmet Dural

Denetim Kurulu Asil Üyeler

1.Bekir Sağır

2. Hayrullah Turan

3. Nevzat Oral

Denetim Kurulu Yedek Üyeleri

1-Tahsin Torun

2-Yahya İpek

3-Zafer Sağır



Editör: TE Bilisim