Adalat ve Kalkınma Partisi Beykoz İlçe Gençlik Kolları, Şeyh Ethem Sırrı Efendi Kültür Evi'nde  "Kuruluş Osmanlı" konulu etkinliğinde Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak'ı ağırladı.

Şeyh Ethem Sırrı Efendi Kültür Evi'nde gerçekleşen sohbete katılan Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak, anlattığı konular ile AK Parti Beykoz İlçe Gençlik Kolları'nın kafalarının karışmasını ve anlattığı konuların gençler tarafından araştırılmasını istedi.



Abdurrahman Dilipak: "Peygamber Efendimizin cenazesi toplu kılınamadı"

Osmanlı olarak başımıza fes giymeyi doğru bir tercih olarak düşünüyorsunuz. Fakat devrim sonucu başımıza giydirilen şapka neyse aynısıdır. Bunu başımıza giydiren II. Mahmut'a da bu yüzden Gavur Mahmut dedik. Osmanlı Padişahları yaptırdıkları camiilerle ünlüydü ve her Padişah yaptırdığı camiilere adı verildi. En çok cami yaptıran padişah ise II. Mahmut idi ama onun ismi hiç bir camiye verilmedi. Fes hoşunuza gidiyorsa giyin ama Osmanlı diye giymeyin çünkü bu Osmanlı'dan uzaklaşmanın tazminatla birlikte başımıza bela ettiği bir olay. Bunu Osmanlı zannediyorsanız eğer Oleybet o Osmanlı'nın canına okuyanların bela ettiği bir semboldür.

Bize bir steril islam sunuyorlar, öyle bir İslam yok. Peygamber Efendimizin cenazesi toplu kılınamadı. Peygamber Efendimiz 22 yılda bir devlet kurdu ve 30 yılda da yıkıldı. 30 yıl içerisinde de üç defa darbe yedi ve üç Halife de şehit edildi. Hz.Ebubekir'in oğlu, Hz. Ömer'i öldürmeye gelenlerin başında geliyordu. Hz.Ali, Allah'ın Aslanı, ilmin kapısı, Ehli Beytin kaynağıydı, Hz. Hüseyin ile şehit edildi. Bunu niye anlattığıma gelince; tarih ile övünülmez ve tarihe küfredilmez.

Hz.İbrahim'in doğduğu aile Aya-Güneş'e tapıyordu

Ailesinden hiç kimse iman etmedi. Babam dedi ne olacak? Kuran-ı Kerim dedi ki hayır. O iman edenlerden değil. Hz. Nuh'un oğlu hayır. O iman edenlerden değildir. Peki, Firevun'un sarayında bir Hz. Musa, Hz. Harun, Hz. Yuşa vardı.



Firavun'un karısı benim annem!

Üç Peygamber büyüten kadın Firavun'un annesiydi. Peygamberlerin ayak izinden koştuğu bir kadın vardı. Peygamberler, evliyalar, şeyhler onun etrafında dönerler. Kadın-Erkek eşit değildir. Eşit olabilir mi bir kadın bir erkeğe! Ben, bana eşit miyim ki? 'Benim dünüm, bugünüme eşitse aldanmışım' demedi mi Peygamber. Hangi kadın, üç Peygamber büyüten Hz. Asiye'den üstün olabilir ki?

Hz. Hacer kimdi biliyor musunuz? Firavun'un hizmetkarıydı

Peygamberlerin ayak izinden koştuğu kadın kim biliyor musunuz. Hz. İsmail, Hz.Peygamber'de Hz. Hacer'in ayak izlerinden koştu. Arafat'ta onun ayak izlerinin olduğu yerlerden yürürsünüz. Müzderife'de orada uyuduğu için uyursunuz. Şeytan taşlarken, ortanca Şeytan'a taş atarken, onun elleri sizin ellerinizin üstündedir. Kabe'nin etrafında dönerken Hacer Annenizin mezarı, Kabe'nin içindedir. Çocukları, annesinin eteğinin etrafında dönerler. Hicri İsmaildir orası. Hz. Hacer kimdi biliyor musunuz? Firavun'un hizmetkarıydı.

Müslümanlık aslında kahramanlıktır

Ulusların tarihi yok, insanların tarihi var. Biz hepimiz Adem'in çocuklarıyız. Görevimiz, haksızlık kimden gelirse gelsin. Kime yönelik olursa olsun mazlumdan yana, zalime karşı olmaktır. Zalim, Babamız da olsa, mazlum düşmanımız da olsa ayet öyle diyor. Bir kavme olan düşmanlığınız, size onlar hakkında adaletsizliğe sevk etmesin. O zaman ne yapacaksınız ? İşi ehline vereceksiniz. Ehliyet ve liyakat imandan önce gelecek. Sanane ırkı, sanane dini! Müslümanlık aslında kahramanlıktır." şeklinde konuştu.

Dilipak yaptığı konuşmanın ardından "Cumhuriyete giden yol" isimli kitabını imzaladı. AK Parti Beykoz İlçe Gençlik Kolları Başkanı Furkan Çeliker, Abdurrahman Dilipak'a fincan takımı hediye etti.

Program, demirhindi şerbeti ikramı ile son buldu.

     
Editör: TE Bilisim