Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri, İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Beykoz'’da yaşanan sel felaketi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından cevaplanması için 7 maddelik sual hazırladı.

Akif Hamzaçebi, yaşanan sel felaketinden zarar gören aileleri, yağmur çamur demeden ziyaretine gitmiş, sıkıntılarını dinleyip not almıştı.

CHP Milletvekili Hamzaçebi, yaşanan sel felaketi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a öncelikle Beykoz'da yaşanan olayları anlattı, sonra da 7 tane sualin cevabını istedi.

Hamzaçebi'nin, Kurum'a sorduğu sualler;

1- Bugüne kadar sadece İBB, İSKİ ve Beykoz Belediyesi ekiplerinin sel sonrası oluşan hasarla ilgili çalışmalarının sürdüğü açıklaması yapılmıştır. Hasarla ilgili şimdiye kadar yapılan tespitler nelerdir.

2- Söz konusu afetle Beykoz ilçemizde kaç ev, kaç iş yeri, kaç sera zarar görmüştür. Bu felaketten kaç kişi etkilenmiştir. Tespit edilen maddi hasarın boyutları hangi seviyededir ?

3- Neden bugüne kadar yapılan uyarılar dikkate alınmamış, gerekli önlemler felaketten önce yerine getirilmemiştir?

4- Vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için bugüne kadar hangi çalışmalar yapılmıştır?

5- İSKİ Genel Müdürlüğü tarafından ilçedeki derelerin temizlik ve bakımlarının ivedikle yapılacağı ifade edilmiştir. Bu temizlik ve bakım felaketten önce en son hangi tarihte yapılmıştır?

6- İSKİ dere ıslahını hangi yöntemle yapmaktadır. Beykoz ve İstanbul'da ıslah edilen derelerin uzunluğu nedir. Dere ıslah yönteminde bir değişiklik düşünülmekte midir?

7- Sel mağdurlarına yönelik bir yardım faaliyeti yürütülmekte midir ?

Editör: TE Bilisim