Cumhuriyet Halk Partisi Beykoz İlçe Gençlik Kolları Yöneticisi Utku Dayı ile beraberindeki yöneticiler CHP Beykoz İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ozan Yılmaz'ı istifaya davet etti.

CHP İstanbul Gençlik Kolları İl Başkanı Burkay Düzce'nin CHP Beykoz İlçe Gençlik Kollarında görev yapan; Utku Dayı, Mustafa Özdemir, Serkan Can Başarslan, Duygu Yımaz, Uğur Aydın, Efe Özdemir'in görevden alınması sonrası, görevden alınan ilçe gençlik kolları yöneticileri sosyal medya adreslerinden CHP Beykoz İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ozan Yılmaz'ı istifaya davet eden metin yayınladılar.

CHP Gençliğinin yayınladıkları metin;

"CHP İstanbul Gençlik Kolları İl Başkanı Burkay Düzce ve yönetim kurulu üyeleri CHP Beykoz Gençlik Kolları Başkanı ile birlikte kafa kol ilişkileriyle geçtiğimiz günlerde bir gece yarısı operasyonu ile 7 arkadaşımızı görevden almışlardır. Arkadaşlarımızın görevden neden alındığının sebebini ne ilçe ne il tarafından hala bildirilmemiştir.

Yaklaşık 8 aydır görevdeyiz. Partimizin bayrağını daha yukarıya taşımaya yemin etmiş olan biz gençleri hangi sebeple hangi durumla görevden aldıklarını bilmiyoruz. 6 – 7 aydır yönetim kurulu toplantıları yapılmamasına rağmen bu yönetim kurulu nasıl ayakta kalmıştır Bunun kararını da il başkanı ve yönetimine bırakıyoruz. Bizler yapılan toplantılara katılmamıza rağmen yönetim kurulu toplantılarına 1 kez bile katılmamış arkadaşlar tekrar aynı listede yer bulmuştur. Bizler, bu görevden alınmayı, sürdürmekte olduğumuz siyaset anlayışımızın, mücadele pratiğimizin, arkadaşlığımızın ve en önemlisi yoldaşlığımızın hiçbir aşamasına sığdıramıyoruz! Bizler, Türk Halkına, ülkemizin emekçilerine, yerelde Beykoz ilçesi özelinde, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetleri döneminde gittikçe yozlaşan, değerlerini kaybeden, ülkesinin geleceğiyle alakalı sorunlara duyarsızlaşan milyonlarca genç için;

Gece gündüz demeden onlarca mahallede, asfaltı bile dökülmemiş çamurlu yollarda, gecekondu mahallerinde çalışmalar yürüteceğiz, seçim dönemlerinde onlarca etkinliğe, faaliyete kadar birçok görevimiz için gecenin geç saatlerinde parti afişlerini asmak için uykusuz kalacağız, parti politikamızı anlatan bildirileri, broşürleri,sokak sokak dolaşıp dağıtacak ve insanlara parti politikalarımızı anlatacağız.

Fakat birileri oturduğu yerden düğmeye basarcasına, hiç kimseye bir açıklama, gerekçe, neden belirtmeden, bir nevi neredeyse 16 yıldır Türkiye’yi yöneten siyasi iktidarın yaklaşımlarında, siyaset anlayışında olduğu gibi davranarak, CHP BEYKOZ Gençlik Örgütü yöneticilerini görevden alacak. Bizler, böyle bir siyaset anlayışını, üslubunu hiçbir zaman kabul etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz!

Bizler çalışmalarımızda rejimi değiştiren sisteme direnirken, adeta ulusal kurtuluş mücadelesindeki gibi tabanımız kilitlenmişken, birbirine sarılmışken Türkiye´nin gözü kulağı demokrasimizi yıkan seçime karşı çalışmalarımızı sürdürürken birileri maalesef parti içi kavgayı körüklemekte ve kendi şahsi çıkarları için örgütümüzü dizayn etmek için kafa yormaktaymış. Demokratik yollarla seçilmişleri, hukuksuz bir şekilde görevden alanlara karşı Bizler, CHP’nin hiçbir çıkar ve menfaat beklemeden çalışan ve çalışmaya devam edecek olan gençleri olarak bu yanlış tutuma ve karara sonuna kadar direneceğiz.

Genlik kolları başkanlık seçimleri sırasında,seçilebilmek için;

"Kazanmak yada kaybetmek bizim için önemli değildir. Önemli olan siyasi ahlak ve ahlaklı siyasettir" cümlesini her fırsatta kullanan Ozan YILMAZ, İl Başkanı Burkay DÜZCE ile kafa kol ilişkilerini kullanarak yaptığı bu hareket ile kendisini siyasi ahlakın ve ahlaklı siyasetin dışına itmiştir.

Tüm bu kararları alırken parti ve ülke çıkarlarını hiçe sayan, kamuoyu önünde partimizi küçük düşüren, hukuk ve tüzük tanımayan, görevini yerine getiremeyen CHP Beykoz Gençlik Kolları Başkanı OZAN YILMAZ ve yönetimi İSTİFA etmelidir.

Tüm bunları içine sindiremeyen, bu örgütün temsilcileri ve emekçileri olarak söylüyoruz; Bunları yapanlardan, kendi hırsına yenik düşüp ülkemizin geleceğini geri plana atanlardan, değerlerimizden çok kendi dengelerini düşünenlerden, parti kültürümüze, sol ahlaka ve insani değerlere aykırı iş yapanlardan, çoğulcu demokrasi anlayışını kavrayamamışlardır, biz değil ben diyenlerden bu partiyi temizleyeceğiz. Seçim ile gelen bir yönetim hiçbir gerekçe gösterilmeden kafa kol ilişkileri ile görevden alınıyorsa mevcut yönetimin tamamen değişmesi Beykoz'a tekrar sandık kurulması ve gençlik kolları başkanlığı seçiminin tekrar yapılması gerekmektedir...

Yönetim kurullundan nedensiz yere alınan 7 arkadaşınız olarak parti yetkili organlarına ve tüm kamuoyuna duyuruyoruz." şeklinde...

CHP Beykoz İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ozan Yılmaz'ın iddialara cevap vermesi bekleniyor.



Editör: TE Bilisim