Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, uzun zamandır farklı partilere üye olan kişilerin Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye yapmak için bütün il ve ilçelerine talimat verdi. Bu talimat sonrası Beykoz’da CHP’li bir grup, farklı partiye üye olan yaklaşık 500’e yakın kişiyi partilerinden istifa ettirip Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye yapma başarısına eriştiği bilgisine erişildi. 

Şişli'de bulunan İstanbul Kongre Merkezi'nde Beykoz’dan 200 yeni üyeye rozet takım işlemi gerçekleşmişti.

CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün’e çok yakın isimlerin, ilçe kongresi olduğu zaman delegasyonu çıkartamayız korkusu ile yapılan üyelere kapı kapı gidip, Cumhuriyet Halk Partisi üyeliklerinden istifa etmelerini aksi takdirde başlarının belaya gireceği, hatta ikna olmayan üyelere ise bu üyeliğinizden dolayı hapis bile yatarsınız diye korkutarak partiden istifa etmelerini sağladıkları bilgisine eriştik.

Aydın Düzgün’ün uzun yıllardır beraber yürüdüğü, CHP Beykoz İlçe Örgütünden Sorumlu Eski Başkanı Hikmet Karapunar’ın kapı kapı gezerek üyeleri istifa ettirmeye çalışması partilileri çileden çıkardı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun rozet taktığı ve Bingöl’ün, Kılıçdaroğlu’na ‘2024 yılında Beykoz’un anahtarını size teslim edeceğiz’ sözünü yerine düşürmemek adına Yunus Bingöl, Hikmet Karapunar ve Çamlıbahçe Mahalle Başkanı Yüksel Özbakır hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Ayrın Düzgün ne karar verecek?

İsmi geçen şahısların parti suçu işlediğini bilen Aydın Düzgün, suç duyurusunun üzerinden bir ay geçmesine rağmen hiçbir şey yapmamasının sebebini partililerin en çok merak ettiği konu oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştiraki olan BİMTAŞ (Boğaziçi Peyzaş İnşaat A.Ş)‘ta da yönetim kurulu üyeliği yapan Hikmet Karapunar’ın bu olayların duyulması sonrası istifası isteneceği bilgisine erişildi. 

İlçe Başkanı Düzgün’ün yapılan üyelerin istifasını talep eden bu kişiler hakkında ya partiden ihraç talep edeceği ya da kendi sonunu hazırlayacağı şimdiden parti içerisinde konuşulmaya başlandı.

Yunus Bingöl, Sosyal medya hesabı olan Facebook adresinden yapmış olduğu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 'Dava adamı istiyorum' paylaşımı da adeta sitemini gösterir gibiydi.

Editör: TE Bilisim