Cumhuriyet Halk Partisi Beykoz Belediye Başkan Adayı Coşkun Tosun, CHP Beykoz İlçe Başkanlığı binasında adaylık açıklaması şova dönüştü.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Beykoz Belediye Başkan adayını açıklaması merakla bekleniyorken, İstanbul ilçelerinin basına servis edilmesi ve Beykoz adayının henüz belli olmamasıyla, Beykoz'da meraklı bekleyiş Pazar gecesi CHP Genel Merkezi'nin Beykoz Belediye Başkan Adayı olarak Coşkun Tosun ismini açıklamasıyla son buldu.

Beykoz'da Belediye Başkan Adayı arayışını uzun süre bekleyen Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Aydın Düzgün, vakit kaybetmeden Belediye Başkan Adayı Coşkun Tosun'un ilçe örgütüne basın açıklaması yapması için bütün ilçe örgütüne mesaj atarak ilçe binasına davet etti.

İlçe binalarında gerçekleştirilen basın açıklamasına, CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, Beykoz Belediye Başkan Adayı Coşkun Tosun, Gençlik Kolları Başkanı Ozan Yılmaz, Belediye Başkan Aday Adaylarından Dr. Devrim Altıntaş, Can Cenberoğlu katıldı. Geri kalan Belediye Başkan Aday Adayları ise CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen yemek programında oldukları için katılamadılar.

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Aydın Düzgün, sözlerine "Karşımızda 16 yıldır, yorulmuş, yıpranmış, halkın gözünde her geçen gün kan kaybeden ve sonuç olarak siyasi misyonunun artık sonuna gelmiş, bir siyasi irade var" diyerek başladı.

Düzgün sözlerine şöyle devam etti;



Beykoz başka ilçelere benzemez

"16 yıldır bu iradeye oy veren, yorulmuş, bıkmış, yorgun düşmüş üzülen ve ekonomik kıskaçta her geçen gün daha da çok bunalan Beykozlu seçmen kardeşlerimiz var. Biz CHP Beykoz İlçe Başkanlığı olarak, bu kardeşlerimizin oylarını almaya, birinci derece talibiz. Şu andan itibaren bizlerin görevi bu kardeşlerimizin önce gönüllerini almaktır. İnanıyorum ki onlar bizlerin samimiyetine inandıkları anda, mutlaka bizlerin yanında olacaklar ve oylarını da büyük bir mutlulukla vereceklerdir.

Beykozumuz bazı semtler gibi 10 yıllık, 5 yıllık, 20 yıllık bir ilçe değildir. Beykoz bir tarihtir. Sancaktepe, Çekmeköy, Zeytinburnu, Esenyurt'a benzemez.

3000 yıllık tarihi mirasın en eski en güzel ilçelerinden, biridir. Ancak üzülerek söylüyorum ki 39 ilçede geri kalmışlık da birincidir. Buna rağmen Beykoz büyük bir aile gibidir. Biri üzüldü mü diğeri de üzülen bir Anadolu kasabası gibidir. Tokatköy’den Yenimahalle ye kadar bir bütündür.

Beykozlu dışarıdan gelip ahkam kesen insanı sevmez

O yüzden çok net olarak görüyorum ve söylüyorum; "Beykozlu dışarıdan gelip ahkam kesen insanları fazla sevmez. Onlarla samimi olamaz. Özetle Beykozlu yabancılara güvenmez. Beykozlu kendi insanını ister ve onu sever. Bu yüzden yabancılara 2 ay Beykoz'da misafirperverliğimizi göstereceğiz ve onu geldiği yere hep beraber uğurlayacağız"

Evet Sevgili Beykozlular şimdi bu saatten sonra şunu herkesin bilmesini ve iyi anlamasını isterim. Partimizdeki Aday Adayı arkadaşlarımızın yarışı sonlandı. Bu güne kadar nasıl gelindiyse bundan sonrada daha da artan bir disiplin ve herkesin parti hiyerarşisine uymak konusunda dikkatli olması gereğini vurgulamak isterim. Zira adayımız partimizin adayıdır.

CHP İlçe başkanlığı iradesi her şeyin üstündedir, böylede olmalıdır. Bugüne kadar ki seçimleri göz önüne aldığımız da aday ve ilçe başkanlığı arasındaki çekişmelerin uyumsuzlukların ve anlaşmazlıkların hazin sonuçlarını çok iyi bilen bir CHP İlçe Başkanlığı ve yönetiminin görevde olduğunu hiç kimse unutmasın.

O yüzden adayımız CHP’nin adayıdır. Beykoz halkının adayıdır. Birilerinin adayı değildir. Bunu herkesin iyi anlamasını istiyorum. CHP Beykoz iradesi öndedir. Yol göstericidir. Bünyemizde kurduğumuz AR-GE komisyonumuz yol haritamızı da hazırlamıştır.

Adayın o olmasından veya bu olmasından daha önemli olan ekonomik nedenlerden dolayı yorgun ve bıkmış , imar ve mülkiyet sorunlarından bunalmış , çocuklarının eğitim sorunundan bıkan Beykozlu bizlere çok ağır bir görev vermektedir. Bu görev Beykozlunun artık bu iradeden kurtulma ve nefes almasıdır. Bunun üstünde hiçbir amaç ve görevimiz yoktur ve bunu da mutlaka başaracağız. Hep beraber başaracağız." şeklinde konuştu.

İlçe Başkanı Aydın Düzgün'ün yaptığı konuşmanın ardından Belediye Başkan Adayı Coşkun Tosun, Beykozlu CHP'lileri seslendi.

Coşkun Tosun'un konuşmasına ilçe başkanına, Belediye başkan aday adaylarına ve kendisine destek veren herkese teşekkür ederek başladı.



Tosun: "Artık birlik zamanıdır" 

Bu kalabalık, Beykoz’da bir şeylerin değişeceğini göstergesidir. Bu geleceğin ayak sesidir. Beykoz’u bundan böyle Beykozlu yönetecek, bu kalabalık onun göstergesidir. Beykoz’da ilgili projelerimizi anlatacağımız toplantılar olacak. Çok daha farklı ortamlarda karşı karşıya geleceğiz. Her şeyi konuşup tartışacağız, hiç merak etmeyin.

SODEP’ in kuruluşundan beri bu mücadelenin içinde olan bir arkadaşınızım. 2004 yılında bu örgütün adayı olduğumda, genel merkez bir başka adayı göstermesi sonucu aday olamadık ve ben küsmeden, darılmadan, kırılmadan o adayımın koluna girerek mahallelere çıktım birlikte çalıştık.

Bugün yine çok sayıda aday adayı arkadaşımız meydana çıktı. Günlerce çalıştılar, emek harcadılar, çaba gösterdiler, mücadele verdiler. Ev ev, sokak sokak dolaştılar. Ben kendilerine yaptıkları çalışmalardan dolayı çok çok teşekkür ediyorum. Biz hepimiz biliyorduk ki içimizden birisi aday olacaktı. Biz bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajları yayınladık. Kim çıkarsa onun yanında el ele, kol kolayız demiştik. Şimdi o gün, bugündür. Hepimiz el ele kol kola vererek bu işin sonunda zafere ulaşacağımıza inanıyorum. Hiç kimsenin bir adım geri kalma lüksü yoktur. Bizlerin de hiç kimseyi ötekileştirme, hiç kimseyi ayrıştırma lüksümüz yoktur. Bir tek kişiyi dışarıda bırakamayız.


“Onların imkanı varsa bizim de inancımız var”


Yunus Emre’nin çok hoşuma giden bir sözü var. "Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz’.

Beykoz’da işler böyle çok da kolay değil. Karşımızdaki güçlerin maddi manevi kuvvetini, imkanlarını hepiniz biliyorsunuz. Ama bizim de inancımız var, herkese açık yüreğimiz var, iddiamız da var. Beykoz’da, Beykoz Belediyesi’ni Beykoz halkı ile beraber kazanacağız. Bakın söylüyorum, bugün Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı olarak karşınızdayım, yarın da tüm Beykozluların adayı olarak sokağa çıkacağım. Unutmayın, herkesten oy alacağız, herkesten oy isteyeceğiz. Kimseye yan gözle bakmayacağız.

“Bütün Beykoz halkının adayıyım”


Unutmayın bu seçimleri kazanmak için bizim oyumuz yetmez. Cumhuriyet Halk Partisi’nin oyu yetmez. Komşunuzdan oy isteyeceksiniz. Esnaftan oy isteyeceğiz. Yeni gençler geliyor, onlardan oy isteyeceğiz. Hangi partili olursa olsun oy isteyeceğiz. Biz hiç kimsenin partisini değiştirecek güce sahip değiliz. Birilerini sevebilirler, sevsinler. Herhangi bir partiye bugüne kadar oy vermiş olabilirler, versinler. Biz bugün Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve adayına oy isteyeceğiz. Bu konuda çok dikkatli ve özverili olalım. Aşırı kin ve nefreti bir kenara bırakıp, birbirimize sarılacağız. Sevgiyle, saygıyla, mütevazilikle bütün Beykoz halkına elimizi uzatacağız, gülücükler atacağız. Oy isteyeceğiz ve kazanacağız.


“Beykoz’u, Beykozlularla yönetmeye hazırız”


Yeni bir anlayışın yol göstericiliğine ihtiyacımız var. Beykoz’da iktidarı hedeflemiş, çözüm odaklı, çalışan fikirler ve ilkeler üzerinden bakan, kısır çatışmalara girmeden sevgi ve saygıyı öne çıkaran bir anlayışa ihtiyacımız var. Beykoz’da sorumluluğu üstlenmeye hazırız. Taşın altına elimizi değil gövdemizi koyuyoruz. Bilgimiz de, birikimimiz de, becerimizi, enerjimizi, dürüst ve çalışkan kadrolarımızla hazırız. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, hiç kimseyi dışlamadan,  hiç kimseyi kırmadan, üzmeden, incitmeden, bütün Beykozlular adına, el ele, kol kola,  saygı ve sevgiyle, Beykoz’u, Beykozlularla yönetmeye hazırız.

“Beykoz'a eşit mesafede hizmet vereceğiz”


Dediğim dedik, çaldığım düdük anlayışını reddediyoruz. Bütün Beykoz’a eşit hizmet vereceğiz. Ancak yoksul bölgelere pozitif ayrımcılık yapacağız. Genel başkanımızın dediği gibi, harcadığımız her kuruşun hesabını millete vereceğiz. Ortak akılda buluşacağız, alan çalışması yapacağız.

Son olarak biz bir ve bütün olursak bölünmeden parçalanmadan yürürsek Beykoz Belediyesi’ni Cumhuriyet Halk Partisi olarak alacağımıza inanıyorum hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim