Cumhuriyet Halk Partisi Beykoz Belediyesi Meclis Üyesi Adayı Avukat Sevgi Kılıç, Beykoz Gündem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Yılmaz Gökgöz'e konuştu.

Çavuşbaşı'ndan meclis üyesi adayı olan Sevgi Kılıç, sorularımızı cevapladı.

Öncelikle sizi tanımak istiyoruz. Bizler biliyoruz sizi ama tabi bilmeyenler de sizi tanımak ister. Sevgi Kılıç kimdir? Ne iş yapar, ne mezunudur?

1993 yılında Çavuşbaşı/Beykoz’ da doğdum. Aslen Trabzon/Ofluyum. Ailem 1946 yılında dedem Çolak Salih’ in Çavuşbaşı’ na gelişinden bu yana Çavuşbaşı’nda yaşamaktayız. Avukatım; Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezun oldum. Amerika’ da Harriet Fulbright College’ da ve İngiltere’ de EC Brighton’ da İngilizce dil eğitimimi tamamladım.

Neden meclis üyesi oldunuz?

Ailem itibariyle siyasetin içerisinde yetiştim ve toplumsal sorunlara duyarlılığım nedeniyle küçük yaşta hukuk okumaya karar verdim. Kadınlar ülkemizde toplumsal her alanda var olmalı özellikle siyasette. Ben de bir kadın olarak doğup büyüdüğüm kızı, evladı olduğum mahalleme, insanımıza ve Beykoz'a aldığım eğitimle, tüm enerjimle hizmet etmek için Beykoz Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyesi adayıyım.

Çavuşbaşı'nın en büyük sorunu nedir?

Çavuşbaşı’nın en büyük problemi Beykoz’ un genelinde olduğu gibi mülkiyet hakkı ve imar. Çavuşbaşı Elmalı Baraj Havzası sınırları içerisinde ve yıllardır hemşerilerimiz umutla çözüm bekliyor. Ama imar sorunu dışında da bir çok sorun var. Çavuşbaşı’ nda çocuklarımız için park alanları yok, ulaşım sorunu mevcut, 5 mahallenin nüfusunu karşılayacak yeterlilikte sağlık ocağı mevcut değil. Özetle biz Çavuşbaşılılar hizmet kelimesinin anlamıyla uzun yıllardır tanışmadık; her alanda sorunumuz mevcut.

Daha önce meclis üyeliği yapmış kişiler Çavuşbaşı halkının sorunlarıyla çok ilgilenmedi mi, yetersiz mi kaldı?

Çavuşbaşı Beykoz’un üvey evladı olarak yıllarını kaybetti. Vatandaşlarımızın sorunlarını gidermek için çalışma yapılmadı; görmeden gelindi. Örnek vermek gerekirse 2018 Aralık ayında mevcut belediye Çavuşbaşı’nda imar planlarının yapımına engel teşkil eden havza sorununun aşıldığını açıkladı. 12 Şubat 2019'da yayınlanan Elmalı Barajı Taslak Havza Koruma planıyla gördük ki sorunlar aşılmak yerine vatandaşlarımız daha büyük sorunlarla karşı karşıya getirilmiş. Ayrıca vatandaşımıza bilgi de verilmedi. Taslak havza koruma planının askıya çıktığına dair CHP Beykoz meclis üyesi Süleyman KILIÇ ile birlikte önce muhtarlarımıza sonra vatandaşlarımıza haber vererek hemşerilerimizi bilgilendirdi yanlarında olduk.

Hukukçu olmanız, Çavuşbaşı halkının savunucusu olmanız konusunda etkili olur mu ?

Tabi ki. Nasıl ki Şubat ayında askıya çıkan taslak havza koruma planında vatandaşlarımıza bilgi verip yanlarında olduysam problemlerimizin çözümünde de mesleğimin etkin rolü çok fazla olacaktır.

İnsanların size bakış açısı nasıl ?

İsmimin aday listesinde yer alması sevinçle karşılandı. Zaten tanıdıkları, bildikleri birisiyim. Kısacası onların içerisinden biriyim. Şu anda sokaklardayız ve insanlarımız beni gördüklerinde yüzleri gülüyor ve memnuniyetini ifade ediyor; özellikle kadınlarımız gurur duyduklarını belirtiyorlar.

Çavuşbaşı genelde AK partinin Kalesi olarak biliniyor. Siz burdaki oylarda degisim saglayabilcek misiniz?

Çavuşbaşı yıllardır çok ihmal edildi. Sizin de belirttiğiniz gibi mevcut belediyeyi yıllarca desteklemesine rağmen sorunları çözülmedi hatta çözülmek için çaba harcanmadı. Biz onların mahrum bırakıldığı hizmetle onları kavuşturmak için geliyoruz. Ben Çavuşbaşı’ nın evladıyım burada doğdum burada büyüdüm dertlerimiz bir bizim. Çavuşbaşı bizimle değişime hazır. Martın sonu bahar olacak.

Son olarak Çavuşbaşı halkına söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Çavuşbaşı halkı bugüne kadar iyi savunulmadı. Yıllardır Çavuşbaşı halkının sesi olmayanların sesi olmaya geliyorum. Hemşehrilerimin gür sesi olacağım. Adaletsiz olan düzene, Hz. Ömer'i adaletini getireceğim. Çavuşbaşı halkının üzerinde oynanan oyunları bozmaya geliyorum. Benim adım Sevgi Kılıç, ben bu oyunları bozacağım. Ben diğer meclis üyelerine benzemem. 



 
Editör: TE Bilisim