Beykoz Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyeleri, Meclis toplantısı sonrasında toplantıya katılan basın mensuplarına açıklamalar Asyabahis yaptı. CHP’li Üyeler Mazot yolsuzluğu yapanların görevden alındığını ifade etti.

Meclis grubunda yapılan açıklamaya; CHP Grup Başkanı Hakkı Emanet, Meclis Üyesi Cavit Gül ve Meclis Üyesi Kerem Ersin katıldı. Edirne gezilerinde mazot yolsuzluğu yapıldığı, bilgi alarak konuyu belgelediklerini belirten Cavit Gül; ‘’İhaleyi alan firma tarafından mazotun kime ait olduğunun soruşturması yapıldı. Mazotun taşıyıcı firmaya ait olması gerekiyordu ama ne yazık ki mazot taşıyıcı firmaya ait değildir. Bir dilekçe yazılarak o günün Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu ve altta ki Müdürler de onay vererek taşıyıcı firmaya Belediyenin garajından 27 ton 300 litre mazot sağlanmıştır’’ ifadelerini kullandı.



‘’Cibiliyetsiz Kelimesini İade Ediyoruz’’

Bu konuyla ilgili CHP Meclis Grubu olarak yasal işlemleri başlattıklarını belirten Cavit Gül; ‘’2014 yılında olan mazot yolsuzluğunu biz 2015 yılında belgelerle ispatladık. Bugün Sayıştay’dan yazılı açıklama geldi. Baktığınız zaman burada AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Gürkan görevden alındı. Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu görevden alındı. Cibiliyetsiz diye bize itham da bulunmuştu ve bizde kendisine iade etmiştik bu sözleri. Bugün tekrar iade ediyoruz’’ ifadelerini kulandı.



Mazot yolsuzluğu olduğunun evraklarıyla belgelendiğin belirten Cavit Gül; ‘’Sayıştay kurulunda da kurul üyelerinden biri belgenin doğru olduğunu belirlemiştir. Sayıştay’da bu konu maalesef sayı fazlalığıyla ört pas edilmiştir. Bugün bakıldığı zaman hukuk Devleti diyoruz ama maalesef hukuk olmadığı gibi böyle bir yolsuzluğa da şahit olduk. Bu konuyu Beykoz Kamuoyunun takdirine bırakıyoruz’’ ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim