Bölgesel Amatör Lig 7/1. Grup’ta hafta sonu iki İstanbul takımı, Beykozspor ve Maltepespor kritik bir 90 dakikaya çıkacak. Bu zorlu karşılaşmada Boğazın Yargıçları taraftarlar grubu Beykozspor’u desteklemek amacıyla seferberlik ilan etti.

Ligde kalma adına büyük önem arz eden karşılaşmaya ev sahibi taraftarların büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

Beykozspor’un tribün grubu ‘Boğazın Yargıçları’ adeta seferber olmuş durumda. Sarı-siyahlı taraftarların bu karşılaşmaya özel önem verdiği, profesyonel liglerde de karşı karşıya geldikleri rakiplerine karşı tribün organizasyonu yapacağı öğrenildi.

Maltepe taraftarları gelemeyecek

Gruptan yapılan açıklamada tüm Beykoz halkı maçı davet edilirken “Pazar günü Maltepespor ile önemli bir maç oynacağız. Herkes her şeyi bir kenara bıraksın, küs olan dargın olan kırgın olan barışsın, her şeyi bir köşeye bırakıp tribündeki yerini alsın. Pazar günü hep birlikte omuz omuza…” ifadeleri kullanıldı. Pandemi yasakları nedeniyle Maltepespor taraftarları maça alınmayacak.

Hayati öneme sahip

BAL 7/1. Grup’taki dört İstanbul takımından lider Silivrispor, diğer üçlüden (Beykoz, Maltepe, Bakırköy) kopmuş durumda… Kalan üç ekipten en üstte kalan BAL statüsü gereği direkt ligde kalacak. Bu maç öncesi Maltepe 8, Beykoz 7 puanda. Bu nedenle bu maç iki ekip için de hayati öneme sahip. Ligin ilk yarısında Maltepe’de oynanan maç 0-0 sona ermişti.

En son 2008-2009’da karşılaştılar

İki ekibin bundan önceki son karşılaşması ise 2008-2009 sezonunda 3. Lig’de gerçekleşmişti. İki takım son 20 yıllık periyotta profesyonel liglerde 18 kez karşılaşırken Beykoz 9, Maltepe 4 galibiyet aldı, 5 kez taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Beykoz’da oynanan 9 maçta ev sahibi 6 kez galip gelirken rakibine sadece 1 kez yenildi.

Editör: TE Bilisim