Beykoz Kent Konseyi geçtiğimiz hafta Ankara'da üç siyasi partinin temsilcisi ile bir Taraftarium araya gelmişti. Bu görüşmeler sonuö verdi ve 'Uyuşturucu kullanımıyla mücadele' komisyonu gelecek hafta kurulacak.

Beykoz'da Kent Konseyi önderliğinde kurulan 'Uyuşturucuyla Mücadele Platformu' üyelerinden Gazi Muharrem Kaşıtoğlu, Selda Selimoğlu ve Ali Kemal Kılıç, 23 Ekim Pazartesi günü Ankara'da siyasi parti temsilcileri ile bir araya gelmişti.

AK Parti, CHP ve MHP temsilcileri ile biraraya gelen heyet, Ankara'dan olumlu mesajlar ile Beykoz'a gelmişti.

Siyasi parti temsilcilerinden Ahmet İyimaya (AK Parti), Engin Altay (CHP) ve Celal Adan (MHP), Gazi Muharrem Kaşıtoğlu'nu telefonla arayıp müjdeli haberi verdiler.

Vekiller; "Bugün kurulan  'Uyuşturucu kullanımıyla mücadele' komisyonu sayeniz de üç partiyi bir araya getirdi. Sizlerin bu emekleriniz Allah'ın izniyle karşılık bulacak ve Türkiye'nin kanayan bu yarası son bulacak. Teşekkür ederiz" ifadelerini kullandılar.

Gazi Kaşıtoğlu, "Beykozluların bu imzalarını meclise taşıyıp, Türkiye'nin bu kanayan yarasına merhem olmak için verdiğiniz mücadeleden ve kurduğunuz komisyondan dolayı sizlere, tüm Beykozlular adına teşekkür ederim. Elimizden gelen birşey olursa yapmaya herzaman hazırız" dedi.

TBMM Genel Kurulunda, "Uyuşturucu kullanımıyla mücadele" konusunda araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin siyasi partiler arasında mutabakata varıldı; komisyon gelecek hafta kurulacak.

CHP ise "uyuşturucu kullanımıyla" grup önerisini geri çekti.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, partiler arasında, bu komisyonun kurulması noktasında bir mutabakat oluştuğunu ve konunun gelecek hafta ele alınacağını söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, uyuşturucu madde kullanımının halk sağlığının yanında toplumun huzurunu ve güvenliğini tehdit eden ciddi bir problem olduğunu ifade etti.

Bu konuda 24. Dönem'de bir rapor hazırlandığını anımsatan Turan, ortak yaklaşımla, dört siyasi partinin ortak kanaatiyle, gelecek hafta yeniden bir komisyon kurulmasını talep ettiklerini söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, bu konuda konsensüs sağlanarak komisyon kurulmasının uygun olacağına ilişkin partiler arasında mutabakat sağlanmasının kendilerini de sevindirdiğini belirterek bu konuda geçen hafta öneri getirdiklerini hatırlattı.

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, bugün Danışma Kuruluna kendisinin katıldığını hatırlatarak, "CHP'nin grup önerisinin uyuşturucu ile mücadele konusunda olduğunu gördükten sonra bunu ortak bir öneri haline dönüştürme teklifimi ilettim. Kısa zamanda bu ortak iradenin çıkmasına ben de memnun oldum. Çok teşekkür ediyorum." dedi.





Editör: TE Bilisim