Beykozlular, Anavatan Partisi İstanbul Milletvekili Osman Ceylan harici bir tane milletvekili bile çıkaramamış ve bu makus talihi değiştirme hamlesi ise CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün’den gelmesi kimseyi şaşırtmadı. 

Beykoz Belediye Meclis Üyeliği ve İBB Meclis Üyeliği görevini yürüttükten sonra CHP Beykoz İlçe Başkanı seçilen Aydın Düzgün, ilçe başkanlığı görevini yürüttüğü süre zarfında yapmış olduğu sessiz muhalefet ile Beykoz’da iktidar partisinin kısa sürede korkulu rüyası olmayı başardı. Başkan Düzgün’ün sessizliğinden korkan Ak Partililer, Başkan Düzgün’ü çok seviyor ona saygı duyuyor, ve ömür boyu İlçe Başkanı olarak sen kal diye dua ediyorlar. 

Beş (5) senedir sessiz muhalefet görevini layıkıyla yürüyen Düzgün için bir çok partili; "Konuşursa yer yerinden oynar. Son zamanların Türkiye’nin gündeminden düşmeyen Sedat Peker gibi bir tripod, bir kamera ile Beykoz’u sallar. Yeter ki kızmasın"

Başkan Düzgün’ün sessiz muhalefetinden Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’da çok tedirgin. Başkan Murat Aydın, CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün’den korkusuna bütün işlerini düzgün şekilde yürütmeye çalışıyor ve açık vermemek için mücadele ediyor. Aksi takdir de 5 yıldır tek bir muhalefet yapmayan Aydın Düzgün’ün sessizliğini bozmasından çok korktuğu konuşuluyor. 

Başkan Aydın Düzgün’ün yakın çevresi ise Düzgün’ün bu sessizliğini şu şekilde değerlendiriyor. “Başkanımızın sessizliği, suskunluğu asaletindedir. Biz başkanımızı seçerken Beykoz’da dönen oyunları gün yüzüne çıkarsın diye seçmedik. Biz başkanımızı seçerken, Beykoz’da yıkılan evleri korusun diye seçmedik. Biz başkanımızı seçerken, vatandaşın hakkını savunsun diye seçmedik. Biz başkanımızı seçerken, parti içerisini 10 parçaya bölünelim, 10 kola dağılalım daha güçlü oluruz diye seçtik” ifadelerine yer verdiler.

Başkan Düzgün’ün yapmış olduğu stratejik hamleler CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun ve Genel Merkezinin de dikkatinden kaçmadı. Düzgün’ün bu denli başarı öyküsünü Milletvekilliği ile taçlandırması bekleniyor. 

CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün’ün bu işi garantilemek ve Parti Meclisinden geçebilmek için Sevgi Kılıç’ı PM Üyesi yaptığını ve bu işi tepeden bitireceğini bir çok ortamda söylediği de aldığımız kulis bilgileri arasında. 

Editör: TE Bilisim