Beykoz'da 30 Ağustos Zafer Bayramı...

Sevgili okuyucularım,

Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi, Beykoz'da da, Milli Bayramlarda, Belediyenin önündeki 'Atatürk' büstüne Resmi Tören ile çelenk konulur. Ak Parti Hükümeti, bu tören yönetmeliğini değiştirip, her ne kadar daraltmaya, katılımı azaltmaya çalışsa da, ilçedeki siyasi partiler çelenk koyma merasiminde bulunup, alternatif törenle gayri resmi olarak, Atatürk büstüne partilerinin çelenklerini koyarlar. Bu törenlerin yapılış amacı, Vatanın namusu ve şerefini düşman çizmeleri altından kurtaran Şehit ve Gazilerimizi şükranla yad etmek, Milli bayramları, anlam ve önemine uygun olarak kutlanmasını sağlayarak Ulusal birliği pekiştirmektir.

30 Ağustos Zafer Bayramı hepimiz için önem ve yeri ayrı olan bir bayramdır. Zafer Bayramı, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmak için kutlanan resmi ve ulusal bir bayramıdır.

Geçtiğimiz gün Beykoz'da yapılan 30 Ağustos Zafer Bayramı Resmi töreninde, Kaymakamlık, İstanbul Boğaz Komutanlığı, ve Belediye başkanlığı çelenkleri koyulurken, hemen akabinde yapılan gayri resmi törende ise, CHP, MHP, Vatan Partisi ve DSP partilerinin çelenklerini koydular. Bu partilerin yanı sıra, Beykoz'daki aktif STK'lardan Atatürkçü Düşünce derneği (ADD) ve Beykoz Eğitime Destek Derneği (BEDES) çelenk koydular.



İktidar partisi olan Ak Parti'nin Beykoz İlçe Başkanlığı, çelenkleri tören alanında olmasına ve törende Ak Partili bazı isimlerin bulunmasına rağmen çelenk koymadı.



Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Gürkan il dışında olduğundan tören alanında değildi. Ak Parti'nin önde gelen isimleri,  Gençlik Kolları Başkanı'da, Tören alanında bulunmasına rağmen Ak Partinin çelengi sahipsiz bırakıldı. Sadece 1 dakika sürecek olan çelenk koymak bu kadar mı zordu?

Tören alanında bulunan 'Ak Parti' çelengini, diğer siyasi partiler gibi Atatürk Büstüne koymak niye zor gelir?

Kimse öncülük edemedi mi?

Ya kimse akıl edemedi, ya da kasıtlı olarak Atatürk büstüne çelenklerini koymadılar.

Ama şu bir gerçek ki, Cratosslot çelenklerini, nezaketen de olsa, Atatürk Büstü'ne koymayarak büyük bir ayıbın altına imza attılar.

Bende, hemen hemen her törende bulunurum. Bir çok kez tören organizasyonu yapmışlığım da vardır. Ancak, ilk kez böyle bir eksiklik gördüm. Belki de bu daha başlangıçtır. İlerleyen zamanda göreceğiz.

 

*                              *                               *

 

Beykoz Belediye Başkanı Sayın Yücel Çelikbilek'e bir önerim var;

Sayın başkan,

Sizinde taktir ettiğiniz gibi, her 'Milli Bayram' törenlerinde, Belediyemiz önünde, tören organizasyonu yapılıyor. Bu organizasyon için ses tesisatı ve kürsü koyuluyor.

Resmi tören bitiminde bu ses tesisatı ve kürsü hemen kaldırılıyor.

Sizden ricam, resmi tören sonrasında, ses tesisatı ve kürsünün, törene katılan diğer siyasi partiler tarafından yapılan alternatif törende kullanılması.

Sizinde bildiğiniz gibi, gayri resmi tören için, CHP, kendi sağladığı olanaklarla ses sistemi kuruyor. CHP'nin getirmiş olduğu bu ses sistemleri vesilesi ile, CHP'nin yanı sıra, törene katılım sağlayan diğer siyasi parti temsilcileri, İlçe Başkanları'da, törene katılan kitleye hitap etme şansı buluyor.

Belediyenin, yani Beykozlu'nun malı olan bu ses sistemi ve kürsünün kullanımı konusunda küçük bir jest yapabilir, diğer partilerin Resmi Tören sonrasında kullanımına müsaade edebilirsiniz.

Bu ufak jestle hiç bir şey kaybetmezsiniz. Bilakis gönül kazanırsınız.

Bunu bir düşünün derim.

 

*                                  *                                *

 

Değerli Okuyucularım;

Milli bayramlarımıza olan hassasiyetimizin, her geçen yıl daha da artarak devam etmesi ümidiyle, hepinizin 30 Ağustos Zafer bayramını kutluyor, paylaşımın bol olduğu, yardımların yerlerine ulaştığı, çocukların mutlu olduğu, hayvanlara eziyet edilmediği güzel bir Kurban Bayramı diliyorum. Yüce Allah kestiğiniz kurbanları kabul etsin.

Sağlıcakla kalın.

 

 
Editör: TE Bilisim