İstanbul Beykoz ve Mahalleleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Beykoz Tokatköy'de kuruldu.



Beykoz'da bulunan yöre derneklerinin siyaset amaçlı dernek başkanlığı yapmasından rahatsız olduğunu dile getiren Kadir İleri, "Beykoz’da, Beykozluluk kavramı vardır. Beykozluluk tüm yöre derneklerinin üst kimliğidir. Fakat maalesef her seçim döneminde bazı dernek başkanları bir siyasi partiye angaje olmuştur. Bu durumdan kaynaklı, ne hemşehrilerine ne de etrafındaki dostlarına fayda sağlayamamaktadır.

Bizlerin bu derneği kurmamızdaki maksadın altında kimse siyasi bir beklenti aramasın, kimse bir menfaat gözetmesin. Çünkü biz burada Beykoz'u ve Beykozluyu düşüneceğiz. Beykozlu hemşehrilerimize, gençlerimize sahip çıkacağız" dedi.

Geldiğimiz noktada, bu oluşumun içerisinde genç kardeşlerimiz olacak. Bu oluşumun içerisinde kendi çıkarlarını değil Beykozlunun çıkarlarını düşünen kişiler olacak. Ben, şahsım olarak bir siyasi partiye gönül verebilirim ama kesinlikle derneğimizin içerisinde siyasi tartışmalara yer vermeyeceğim. Birisi a partiden, diğeri b partiden diye ayırmayacağım. Burada Beykozluluk ön plana çıkacak.Tabi derneğimiz de siyasetle ilgilenen genç kardeşlerimiz olacak ve bizlerde onlara engel değil, yükselmesi için mücadele edeceğiz.

Tabi bizler Tokatköy'de oturuyoruz, burada yaşıyoruz. Haliyle bu yerel seçimlerde taraf olacağımız tek bir nokta var, o da muhtarlık seçimleridir.

Muhtarlıkta herkesin neler yaptığını iyi biliyoruz ve görüyoruz. Dernekçiliğimiz de uygulayacağımız kriterden sizlere bahsetmiştim, "önceliğimiz kendi şahsi çıkarlarımız değil, Beykozlunun çıkarlarıdır"

Tokatköy muhtarlığında ise bugüne kadar gelenler kendi şahsi çıkarlarını düşünmüş kişiler olmuştur. Bu yüzden dolayı kendi şahsi çıkarlarını hiçe saymış bir ağabeyimiz aday oldu ve  biz de Ragıp Şişmanoğlu'nu, Allah'ın izniyle Tokatköy gençliği ve büyükleri komple yanındadır." şeklinde konuştu.

Önümüzdeki günlerde dernek açılışımızda siz değerli basın mensuplarımızı açılışımıza davet edeceğim" dedi.
Editör: TE Bilisim