Beykoz Muhtarlar Derneği Olağanüstü Kongre'sini Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri'nde yaptı. İki adayla başlayan kongre tek adayla bitti.

Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı olmak için, Çubuklu Mahalle Muhtarı Hüseyin Hüsnü Kolcu ve Soğuksu Mahalle Muhtarı Muammer Aydınoğlu yarıştı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrenin Divan Başkanlığını Kemalettin Erkan yürüttü. İki adayın yarıştığı kongre, tek adayla devam etti.

Kongreye Beykoz Belediye Başkan yardımcıları Bünyamin Korkmaz ve Fatih Sağlam'ın yanı sıra 35 Beykoz mahalle muhtarı katıldı. 

Beykoz'un muhtarları neredeyse kavga edecekler!

Muhtarlar Derneği'nin başkanı seçmek için Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri'nde biraraya gelen muhtarlar birbirine girdi.

İkiye bölünmüş olan Beykoz muhtarlarının divandan talepleri "seçimlerin bir sonraki haftaya bırakılması, üye olmayan diğer muhtarların da aday olması ve öyle seçime gidilmesi, sürecin tam zamanında bildirilmediği bu yüzden kongrenin süresinin değiştirilmesi" oldu. Divan ve Çubuklu Muhtarı da "böyle bir şeyin mümkün olmadığını" dile getirmesi üzerine Muammer Aydınoğlu, "seçimi kazanacağımı bildiğim halde, demokrasinin olmadığını bir yerde, muhtarların ciddiye alınmadığı bir ortamda ne oy kullanırım, ne de burada bulunurum" diyerek salondan ayrıldı. Aydınoğlu'nun salondan ayrılmasının üzerine; salona gelen 35 muhtardan sadece 19 kişi kaldı.

İncirköy Muhtarı Alaeattin Kartal; "Beykoz'da 24 muhtar değişti. Bu işin ön konuşmasının yapılması gerektiğini düşünüyorum. Şimdi oy versek ne, vermesek ne olur. Muhtarlar olarak paramparça olduk. Böyle bir muhtarlar birliğini hangi kurum ciddiye alır da iş yaptırabiliriz" dedi.

Beykoz Muhtarlar Derneği kongresinin her dakikası tartışma ile geçti. Gergin anların yaşandığı kongre de muhtarlar neredeyse birbiriyle kavga edecekti.

Muammer Aydınoğlu'nun adaylıktan çekilmesi sonrası tek liste olarak kongreye giden Hüseyin Hüsnü Kolcu'ya 19 oy kullanıldı. 19 oy'un 1'i boş atıld ve 18 oy alarak yeniden Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı seçildi.

Hüsnü Kolcu’nun listesi şu isimlerden; Murat Erdal, Kemal Özmen, Cengizhan Turaman ve Meral Nalbantoğlu Manav’dan oluştu.

Editör: TE Bilisim