Değerli okuyucularım,

Bu yazımda sizlere Beykoz siyasetindeki son kulis bilgilerini aktaracağım. Adaylar ve partilerdeki gelişme ve yaşananları sizlerle paylaşacağım.

Çeşitli çevrelerden aldığım duyum, izlenim, görüş ve düşüncelerimi yalın ve net bir şekilde aktarmaya çalışacağım. Beykoz siyasetinde neler konuşuluyor?

Ön bilgi;

Öncelikle bildiğiniz gibi, geçtiğimiz günlerde Beykoz'da hemen hemen tüm siyasi partiler adaylarını açıkladı.

Ak Parti, Zeytinburnu belediye başkanı Murat Aydın'ı,

CHP, Çubuklu Spor Kulübü başkanı, Beykoz Doğu Karadenizliler derneği eski başkanı Coşkun Tosun'u,

Saadet Partisi, eski Beykoz Belediye Başkan yardımcısı ve Meclis üyesi Muharrem Kaşıtoğlu'nu,

İYİ Parti, Beykoz Alperen Ocakları eski başkanı Bilgehan Murat Miniç'i,

Aday gösterdi.

Yazımıza geçelim.

 

Ak Parti;

Yaklaşık 15 Belediye Başkan aday adayı olan Beykoz Ak Partide, Ak Parti'nin Zeytinburnulu Murat Aydın'ın Beykoz Belediye başkanı adayı göstermesi tepki ile karşılandı. İçlerinde eski ilçe başkanlarının, hatta Belediye başkanlarının da olduğu, Beykoz'un yerli aday adaylarının yok sayılması Beykoz'da siyasi dengeleri değiştirdi.

Murat Aydın'ın yaklaşık 4 ay önce Beykoz'dan ev bakması ile adaylığı konuşulmaya başlanan Murat Aydın'ın aday gösterilmesi, aday gösterme noktasında Ak Parti Beykoz İlçe başkanı Hanefi Dilmaç'ın ağırlığını ortaya koyamaması nedeniyle Beykoz kamuoyundaki popülaritesini düşürürken, Hanefi Dilmaç'ın da Murat Aydın'ın aday gösterilmesinden çok memnun olmadığı, ancak, görevi ve misyonu gereği Murat Aydın için çalışacak olduğu gelen bilgiler arasında.

Beykoz'un Ak Partili belediye başkanı Yücel Çelikbilek'in de Murat Aydın'la arasının pek iyi olmadığı, bunda Murat Aydın'ın söylemleri ve Yücel Çelikbilek'in verdiği cevaplardan görülüyor.

Beykoz'da yaşayan Ardahan ve Kars bölgesi seçmenleri, Yücel Çelikbilek'in aday gösterilmemesi üzerine Ak Partiye sıcak bakmayabileceği söyleniyor.

Murat Aydın, tüm teşkilat katmanlarıyla toplantılar, organizasyonlar yaparak, teşkilatı çevresine toparlamaya çalışsa da, Zeytinburnu'ndan ekibini getirecek olmasına sıcak bakılmadığı söyleniyor.

Oy konusunda ise Murat Aydın'ın Giresunlu olması nedeniyle, Giresunlulara özel ağırlık vereceği, ancak karşısındaki İYİ Parti adayı Bilgehan Murat Miniç'in hem Giresunlu olması, hemde Beykozlu olması, hemde Beykoz da ciddi karşılığının olması, Murat Aydın'ın elini kolunu bağladığı söylenenler arasında.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi;

CHP, aday açıklamasını en son gerçekleştiren partilerden biriydi. Parti genel merkezi, Beykoz da anketler yaparak en iyi adayı çıkarma noktasında ince eleyip, sık dokudu. Daha önce CHP Beykoz İlçe Başkanlığı, sosyal medya üzerinden seçmene; ''CHP'nin Beykoz adayı kesinlikle Beykozlu olacak'' mesajı vermesinden sonra gözler mevcut aday adaylarına çevrilmişti.

Coşkun Tosun'u adaylaştıran etkenler nelerdi?

Beykoz halkı ile yapılan anketlerde Coşkun Tosun'un adının ön plana çıkması,

Beykoz kamuoyunda ciddi bir saygınlığı ve tanınırlığı olması,

Yoğun olarak Karadenizlilerin yaşadığı Beykozda, Coşkun Tosun'un Rizeli ve Ordu Mesudiyelilerin eniştesi olması,

25 yıllık Beykoz belediyesi çalışma geçmişinde bir çok görevlerde bulunması,

Hakkında, en ufak 'yolsuzluk' veya 'yüz kızartıcı' bir şaibe olmaması,

Çubuklu Spor Kulübü Başkanı olması ve bu kulüpte olan başarıları,

Beykoz 1908 spor kulübü as başkanlığı yapmış olması,

Birçok STK'da etkin görevlerde bulunması ve Beykoz'un en prestijli derneklerinden biri olan Doğu Karadenizliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği başkanlığını 10 yıl gibi uzun bir süre ile yapması,

Coşkun Tosun'a Beykoz Belediye Başkan adaylığı getirdi.

Ak Parti'nin Zeytinburnundan ithal aday göstermesinden sonra, CHP içerisinde Beykozlu Coşkun Tosun'un adaylığı sevinçle karşılanırken, İlçe başkanı Aydın Düzgün'ün, diğer aday adaylarının ve partililerin tam desteğini aldığı alınan bilgiler arasında. Özellikle Çavuşbaşı bölgesinde CHP'nin eksiğini tamamlayacağı öngörülen Coşkun Tosun seçimlerin favorisi konumunda.

Bu yerel seçimlere çok ciddi hazırlanan CHP Beykoz İlçe Başkanlığı, yaklaşık 4 ay önce hazırlıklara başladığı, AR-GE çalışmalarının tamamlandığı, proje, vizyon ve misyon sunumlarını halkla yakın zamanda paylaşacağı diğer gelen bilgiler arasında.

Sloganı; ''Beykoz'un Adayı''...

 

 

Saadet Partisi;

Saadet Partisi adayı Muharrem Kaşıtoğlu, eski Beykoz Belediye başkan yardımcısıdır.

Beykozlu Kastamonulular derneği,

Beykoz Belediye Spor Kulübü,

Beykoz Kent Konseyi,

gibi bir çok STK'nın başkanlıklarını yapmıştır.

Attığı bir tweet üzerine haksız bir şekilde baskıyla görevlerinden uzaklaştırılan ve mağdur edilen Kaşıtoğlu, Beykoz'da siyasi geleceği parlak isimler arasında. Bilhassa Kastamonulu olması nedeniyle Beykozlu Kastamonuluların ciddi desteğini arkasına alan Muharrem Kaşıtoğlu, Yeni Mahalle ve Rüzgarlıbahçe mahallelerinin desteğini çok ciddi hissedecek.

Beykoz nüfusunun büyük bir kısmını oluşturan Kastamonulular, hemşehirlerine sahip çıkacağı konuşulurken, KASDER (Beykozlu Kastamonulular Derneği) başkanı Süleyman Çalık'ın da Kastamonulular tarafından Kaşıtoğluna destek konusunda markaja alındığı, ancak Süleyman Çalık'ın tarafsız kalma noktasında direndiği gelen bilgiler arasında.

Ayrıca Saadet Partisi, Beykoz da eski günlerine dönebilir. Birlik ve beraberlik havası hakim.

Sloganı ''Vaadimizdir, Beykozlu Beykoz'da kalacak''...

 

 

İYİ Parti;

İYİ Parti adayı Bilgehan Murat Miniç adından sıkça söz ettiren isimler arasında. Doğma büyüme Beykozlu ve Giresunlu olması, genç ve dinamik olması en büyük avantajları arasında görülüyor. Daha önce 2014 yerel seçimlerinde BBP Beykoz Belediye başkan adayı olan Miniç aldığı oyla herkesin dikkatini üzerine çekmişti.

Ak Parti adayı Murat Aydın ile İYİ Parti'nin adayı Bilgehan Murat Miniç'in Giresunlu olması yarışı kızıştıracağı belirtilirken, Bilgehan Murat Miniç'in Beykozlu olması ve Ak Parti adayının Beykozlular tarafından tanınmaması sebebiyle, Beykoz da yaşayan Giresunluların İYİ Parti adayı Miniç'i tercih edecekleri söylentiler arasında.

İYİ Partinin Türkiye de iyi bir ivme kazanması, Beykoz'da hatırı sayılır bir oy oranına sahip olması ile birlikte, Miniç'in daha önce Alperen Ocakları başkanlığı yapması Milliyetçi oyları da alarak bir süprize imza atabileceği konuşuluyor.

Sloganı ''Bu seçimi Beykoz'un Çocukları Kazanacak''...

 

 
Editör: TE Bilisim