Çubuklu'daki Eski Sosyete Pazarı mevkiinde kurulan Kurban Pazar Yeri'nde kurban satışları bitmek üzere. 

Beykozlular 11 Ağustos Pazar günü Kurban Bayramı'na girecek olmanın heyecanını yaşıyor. Beykozlular Kurban Pazarı'na büyükbaş ve küçükbaş hayvan seçmek için pazar yerine akın ediyor. 

Bir çok ilden getirilen kurbanlıklar, denetimlerin ardından satış alanına giriyor. Kurbanlık olmayan hayvanlar ise karantinaya alınıyor ve satışına izin verilmiyor. Beykoz Belediyesi ekipleri kurban pazarının ilk kurulduğu günden bugüne; büyükbaş hayvanların sağlık raporu, pasaport ve dezenfektan belgeleri ile küçükbaş hayvanların nakil belgelerini inceleyen ekipler, gebe hayvanların satışını engellemek için de pazar bölgelerinde veterinerler görevlendirdi.

Kurban pazar yerindeki yetkililer; "77 çadırda besicilerin satış yapmaya başladığını, alıcıların ve satıcıların herhangi bir sorunla karşılaşmaması için gerekli tüm tedbirlerin alındığını" belirtti. 

Beykoz'da Kurban Pazarı'nda bulunan 50 numaralı çadırda bulunan Mehmet Hoş ile kısa bir söyleşi yaptık. Geçen sene 26 kurban ile Beykoz Kurban Pazarı'na geldiğini, bu sene ise 33 kurbanla Beykoz'a geldiğini ve 10 kurbanlık hayvanı kaldığını dile getiren Hoş, Kurban Bayramı'na kadar kalan 10 hayvanını da satacağını söyledi.

Hoş, "Kendi çiftliğimizde yetişrtirdiğimiz hayvanlarımızı getirdik. Erzurum'un topraklarında yetişmiş olan kurbanlıklarımızın hepsi organik beslenmiştir. 6 yıldır Beykoz Kurban Pazarı'nda yer alıyoruz. Çavuşbaşı'na alışmıştık ama buraya da alışacağız. Burası da Çavuşbaşı kadar güzel bir yer. İlk günler ufak tefek aksaklıklar oldu ama Beykoz Belediyesi bu aksaklıkları kısa sürede çözdü. Belediye Başkanımıza ve yöneticilere teşekkür ediyorum. Her hangi bir sorunumuz, bir sıkıntımız yok çok şükür. Beykozlu hemşehrilerimizi 50 numaralı çadırımıza bekliyoruz. 18 ile 25 bin arasında kurbanlık fiyatlarımız değişiyor" dedi.

Editör: TE Bilisim