Kızılay Beykoz şubesi Beykoz yerel basını ile bir araya geldi. 

Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen toplantıya; Kızılay Beykoz Şube Baskanı Mustafa Gürkan, şube yönetimi ve yerel basın mensupları katıldı.

Kızılay’a taze kan olarak bilinen Mustafa Gürkan başkanlığındaki Kızılay, dur durak bilmeden çalışmalarına devam ediyor. Beykoz’daki Muhtarlar,  STK’lar, yerel basın mensupları ve yerel dinamiklerle güzel bir iletişim kuran Kızılay, faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.

Kan bağış organizasyonlarının yanısıra ülkemizde gerçekleşen depremlerde, sellerde ve yangınlarda yaraların sarılması için oldukça etkin rol alan Beykoz Kızılay, son olarak da Beykoz’da 1 tona yakın kömür dağıtımı gerçekleştirmişti.

Kızılay deyince akla kan bağışının geldiğini aslında bunun böyle olmadığına değinen Başkan Mustafa Gürkan, yaşanılan her afette vatandaşımızın yanında olduk ifadelerini kullandı.  Dünyada enerji krizi olduğuna değinen Başkan Gürkan, Çin’in stok yapması, kömür fiyatlarının artması ve dolar kuru dolayısıyla ülkemizdeki kömürlerin yurt dışında satılmasının daha cazip hale geldiğini, bu durumunda bazı sorunları beraberinde getirdiğine vurgu yaptı.

Başkan Mustafa Gürkan, Beykoz Kaymakamlığı ile iletişim halinde olduklarını ve Kaymakamlık envanterinde 1.300’e yakın kömür ihtiyacı olan vatandaş olduğundan bahsetti. Mahalle Muhtarları ile de listelerin üzerinden geçerek, vatandaşların mağdur olmamasını ve kömür yardımı yaptıklarını vurguladı.

Kızılay Beykoz’un yapmış olduğu girişimler ilçe yerel basınından takdir toplarken, farklı öneriler dile getirildi. Beykoz’da kömür yardımı için ciddi bir kampanya başlatacak olan Kızılay’a basın mensuplarıda tam destek verdi.

Ardından söz hakkı alan gazetemizin İmtiyaz Sahibi Mücahit Ak, Kızılay’ın vergiden muaf ve istisnai bir faaliyet olduğunu belirterek muhasebeciler odası, iş insanları ve mali müşavirler odası ile görüşme yapılması önerisinde bulundu. Ayrıca Beykoz Aktüel Haber olarak kampanyaya destek olacaklarını belirtti.

Editör: TE Bilisim